SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kubbeli caminin yıkımı esnasında korku dolu anlar yaşandı

KÜLTÜR 14.03.2017 - 17:27, Güncelleme: 14.03.2017 - 17:27
 

Kubbeli caminin yıkımı esnasında korku dolu anlar yaşandı

Sümer Mahallesinde cami yıkım çalışmaları sırasında yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluşurken bazı duvarları yıkıldı.

Zeytinburnu'nda, Yıkımı Yapılan Caminin Yanındaki Binada Çatlaklar Oluşurken Bazı Duvarları Yıkıldı. ZEYTİNBURNU'da, cami yıkım çalışmaları sırasında yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluşurken bazı duvarları yıkıldı. Binada oturanların bir kısmı korku içerisinde evlerinde dururken bazıları akrabalarının evlerine sığındı. Sümer Mahallesi 67. sokakta bulunan Kubbeli Camii tekrar yapılmak üzere 1 haftadır iş makineleriyle yıkılırken yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluştu. Binanın bazı duvarları yıkıldı. Bina sakinleri, binadaki çatlaklar ve bazı duvarların kısmen yıkılması üzerine kendilerini dışarı attı. Bildirilmesi üzerine Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, binadaki evlerde incelemelerde bulundu. Ekiplerin ev sahiplerine zarar gören evlerin onarımının yapılacağını söyledikleri öğrenildi. Binada oturanların bazıları evlerinde korku içinde dururken bazıları ise akrabalarına sığındı. Binanın alt kısımında konfeksiyon işi yapan dükkan sahibi Mehmet Sait Olgan "Cami yıkımı başladığından beri sarsıntılar oluyor. Bugün yıkım sırasında patlama oldu, gittik belediye yetkilerine söyledik. Çalışmaya korkuyoruz, çalışamıyoruz. Her an başımıza yakılabilir. Dükkanımızda baya bir zarar var, bunu kim karşılayacak, nasıl olacak bilemiyorum." dedi. Daire sakini Emine Işık da, "Camimiz yıkıldı, yeniden yapılacak diye o arada bizim evlerimiz çok sallandı. Evim hasar gördü. Durumuz çok kötü. Binaca herkes sallandığı için dışarılarda kaldık. Evimizin içinde çatlaklar var. Biz bildirim yaptık onlar 'tamam' dediler 'dilekçeniz alınmıştır' dediler ama geri dönüş yapılmadı şuan için." şeklinde konuştu. Daire sakini Asiye Süser ise, "Bir haftadır evlerimize giremiyoruz çok sarsıntı var, kepçe camiyi yıktıkça burası baya bir sallanıyor, komşulara gidiyoruz, herkes akrabasına gidiyor. Müteahhitle konuştuk, 'sallanır falan bir şey olmaz, girin oturun' dedi ama gerçekten çok sallanıyor. Akşam ne olur ne biter onu da bilmiyoruz." diye konuştu. - İstanbul
Sümer Mahallesinde cami yıkım çalışmaları sırasında yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluşurken bazı duvarları yıkıldı.

Zeytinburnu'nda, Yıkımı Yapılan Caminin Yanındaki Binada Çatlaklar Oluşurken Bazı Duvarları Yıkıldı. ZEYTİNBURNU'da, cami yıkım çalışmaları sırasında yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluşurken bazı duvarları yıkıldı. Binada oturanların bir kısmı korku içerisinde evlerinde dururken bazıları akrabalarının evlerine sığındı.

Sümer Mahallesi 67. sokakta bulunan Kubbeli Camii tekrar yapılmak üzere 1 haftadır iş makineleriyle yıkılırken yandaki 4 katlı binada çatlaklar oluştu. Binanın bazı duvarları yıkıldı. Bina sakinleri, binadaki çatlaklar ve bazı duvarların kısmen yıkılması üzerine kendilerini dışarı attı. Bildirilmesi üzerine Zeytinburnu Belediyesi ekipleri, binadaki evlerde incelemelerde bulundu. Ekiplerin ev sahiplerine zarar gören evlerin onarımının yapılacağını söyledikleri öğrenildi. Binada oturanların bazıları evlerinde korku içinde dururken bazıları ise akrabalarına sığındı.

Binanın alt kısımında konfeksiyon işi yapan dükkan sahibi Mehmet Sait Olgan "Cami yıkımı başladığından beri sarsıntılar oluyor. Bugün yıkım sırasında patlama oldu, gittik belediye yetkilerine söyledik. Çalışmaya korkuyoruz, çalışamıyoruz. Her an başımıza yakılabilir. Dükkanımızda baya bir zarar var, bunu kim karşılayacak, nasıl olacak bilemiyorum." dedi.

Daire sakini Emine Işık da, "Camimiz yıkıldı, yeniden yapılacak diye o arada bizim evlerimiz çok sallandı. Evim hasar gördü. Durumuz çok kötü. Binaca herkes sallandığı için dışarılarda kaldık. Evimizin içinde çatlaklar var. Biz bildirim yaptık onlar 'tamam' dediler 'dilekçeniz alınmıştır' dediler ama geri dönüş yapılmadı şuan için." şeklinde konuştu.

Daire sakini Asiye Süser ise, "Bir haftadır evlerimize giremiyoruz çok sarsıntı var, kepçe camiyi yıktıkça burası baya bir sallanıyor, komşulara gidiyoruz, herkes akrabasına gidiyor. Müteahhitle konuştuk, 'sallanır falan bir şey olmaz, girin oturun' dedi ama gerçekten çok sallanıyor. Akşam ne olur ne biter onu da bilmiyoruz." diye konuştu. - İstanbul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.