SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Çocuk sigortaları iptal edilecek !

SİYASET 05.07.2008 - 17:30, Güncelleme: 05.07.2008 - 17:30
 

Çocuk sigortaları iptal edilecek !

Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe girmesi nedeniyle 2007 yılında patlama yapan sigortalı sayısı mercek altına alınıyor. Reformun yasalaşmasından sonra sigortalı olanlar 65 yaşında emekli olacakları için 1 Ocak- 15 Nisan 2007 tarihleri arasında yeni s

Birçok veli çocuklarını reklam ajanslarında çalışır göstererek sigortalı yaptı. İşte bu durum da Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) harekete geçirdi. SGK, sigortalı yapılan 'artist çocuklar'la ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı. Yeni sigortalı sayısında önemli artışlar olduğunu söyleyen SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar, son dönemde yeni sigortalı sayısının 1 milyon 700 bine ulaştığını söyledi. Uyar 'Bu sayı içinde 1 milyon 400 bin sigortalı çocuk var. Sigortalı sayısında normalde yıllık 300 bin artışımız var. Ama son dönemlerde hayatında hiç kayıt altına girmemiş kişiler (ne olur ne olmaz) endişesiyle kayıt içine girdiler. 1 milyon 700 bin kişi arasında çocuklar da yer alıyor. Bununla ilgili listeleri il müdürlüklerine gönderdik. Artist çocuk sigortalılar denetlenecek. Denetlemeyi başaran illerimiz var. Bu illerde yüzde 40 ile 70 arasında iptaller bulunuyor' dedi.
Sosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe girmesi nedeniyle 2007 yılında patlama yapan sigortalı sayısı mercek altına alınıyor. Reformun yasalaşmasından sonra sigortalı olanlar 65 yaşında emekli olacakları için 1 Ocak- 15 Nisan 2007 tarihleri arasında yeni s

Birçok veli çocuklarını reklam ajanslarında çalışır göstererek sigortalı yaptı. İşte bu durum da Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) harekete geçirdi. SGK, sigortalı yapılan 'artist çocuklar'la ilgili geniş kapsamlı araştırma başlattı. Yeni sigortalı sayısında önemli artışlar olduğunu söyleyen SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar, son dönemde yeni sigortalı sayısının 1 milyon 700 bine ulaştığını söyledi.

Uyar 'Bu sayı içinde 1 milyon 400 bin sigortalı çocuk var. Sigortalı sayısında normalde yıllık 300 bin artışımız var. Ama son dönemlerde hayatında hiç kayıt altına girmemiş kişiler (ne olur ne olmaz) endişesiyle kayıt içine girdiler. 1 milyon 700 bin kişi arasında çocuklar da yer alıyor. Bununla ilgili listeleri il müdürlüklerine gönderdik. Artist çocuk sigortalılar denetlenecek. Denetlemeyi başaran illerimiz var. Bu illerde yüzde 40 ile 70 arasında iptaller bulunuyor' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.