SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Belediyeden Geri Dönüşüm Hamlesi

KÜLTÜR 03.05.2012 - 20:59, Güncelleme: 03.05.2012 - 20:59
 

Belediyeden Geri Dönüşüm Hamlesi

Zeytinburnu Belediyesi Büyük Geri Dönüşüm Hamlesi başlattı. Bu bağlamda Başkan Aydın her eve bir mektup gönderdi.

Kıymetli Hemşehrilerim; Bugün ulaştığımız teknolojik yenilikler, birçok bakımdan hayatımızı kolaylaştırırken, artık geleceğimiz için yatırım yapma imkanını da bizlere bahşediyor. Artık devir "Kullan-At!" devri. Ama bizler, kültürümüze yabancı olan bu israf kültürünü, en azından çöpleri bilinçli kullanarak bir parça telafi etmiş olacağız. Eğer sorumlu davranabilirsek, eğer çöplerimizi cinsine göre ayırarak atabilirsek, Zeytinburnu'nun geleceğine çöplerimizle bile katkı yapabiliriz. Gelin bunu hep birlikte, el birliğiyle ve gönül gönüle gerçekleştirelim! Kullandığımız her türlü ambalaj kağıtlarının, kartonların, çöpe gidecek olan cam eşyanın, plastiklerin, kullanılmış bitkisel atık yağların, pillerin ve sayamayacağımız kadar çok çeşitli çöpün, artık sadece ÇÖP olmadığını sizlere bildirmek istiyoruz. Bütün bu atıklar, artık aynı zamanda geleceğimiz için birer yatırım aracı haline gelmiştir. Yeter ki bu çöpleri, Belediyemizce tahsis edilmiş olan ve her çöp için ayrı kutuların yerleştirildiği yerlere atalım! Bildiğiniz gibi her ambalaj, hereşya, bir doğal kaynaktan elde edilmektedir. Artık doğal kaynakların giderek tükendiği bir dünyada yaşıyoruz. Eğer ülke olarak geleceğimizden emin olmak istiyorsak, atıkların DOĞAL KAYNAKLARIMIZDAN ATILDIĞINI unutmayalım. Bu nedenle ATIKLARI RASTGELE ATMAYALIM! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızm 2011 yılında çıkardığı "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" de bu konuda vatandaşlarımıza, bizlere, hepimize yükümlülükler getirmiştir. Ama ülkemizin geleceği için kaygılanıyorsak, kanunun, kuralın ulaşamayacağı yerde bilincimizle, geleceğe olan inancımızla ve çocuklarımızın yarınki dünyalarına olan sadakatimizle hareket edip, öyle davranmalıyız. Siz değerli vatandaşlarımızın geri kazanılabilir atıkları, evsel nitelikli organik atıklarla karıştırmadan; ayrı ve temiz olarak biriktirmeniz ve geri kazanım kumbaralarına ulaştırmanız çok önemlidir. Geri kazanım kumbaralarını muhtarlıklar, bilgi evleri, okullar ve kültür merkezlerinde bulabilirsiniz. Bu sayede çöplerimiz ekonomik değer kazanacak ve doğal kaynakları m ız korunarak enerji tasarrufu sağlanacaktır. Böylece doğal çevremizi gelecek nesillere en az bugünkü kalitede sunarak, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Sizlerden beklentimiz; uygulamada birlikteliği sağlamak amacıyla, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bu projeye destek vermenizdir. Doğayı koruma arzusu ile vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür eder, ilçemiz için faydalı olmasını temenni ederim. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi Büyük Geri Dönüşüm Hamlesi başlattı. Bu bağlamda Başkan Aydın her eve bir mektup gönderdi.
Kıymetli Hemşehrilerim;

Bugün ulaştığımız teknolojik yenilikler, birçok bakımdan hayatımızı kolaylaştırırken, artık geleceğimiz için yatırım yapma imkanını da bizlere bahşediyor. Artık devir "Kullan-At!" devri. Ama bizler, kültürümüze yabancı olan bu israf kültürünü, en azından çöpleri bilinçli kullanarak bir parça telafi etmiş olacağız.

Eğer sorumlu davranabilirsek, eğer çöplerimizi cinsine göre ayırarak atabilirsek, Zeytinburnu'nun geleceğine çöplerimizle bile katkı yapabiliriz.

Gelin bunu hep birlikte, el birliğiyle ve gönül gönüle gerçekleştirelim!

Kullandığımız her türlü ambalaj kağıtlarının, kartonların, çöpe gidecek olan cam eşyanın, plastiklerin, kullanılmış bitkisel atık yağların, pillerin ve sayamayacağımız kadar çok çeşitli çöpün, artık sadece ÇÖP olmadığını sizlere bildirmek istiyoruz. Bütün bu atıklar, artık aynı zamanda geleceğimiz için birer yatırım aracı haline gelmiştir. Yeter ki bu çöpleri, Belediyemizce tahsis edilmiş olan ve her çöp için ayrı kutuların yerleştirildiği yerlere atalım!

Bildiğiniz gibi her ambalaj, hereşya, bir doğal kaynaktan elde edilmektedir. Artık doğal kaynakların giderek tükendiği bir dünyada yaşıyoruz. Eğer ülke olarak geleceğimizden emin olmak istiyorsak, atıkların DOĞAL KAYNAKLARIMIZDAN ATILDIĞINI unutmayalım. Bu nedenle ATIKLARI RASTGELE ATMAYALIM!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mızm 2011 yılında çıkardığı "Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği" de bu konuda vatandaşlarımıza, bizlere, hepimize yükümlülükler getirmiştir.

Ama ülkemizin geleceği için kaygılanıyorsak, kanunun, kuralın ulaşamayacağı yerde bilincimizle, geleceğe olan inancımızla ve çocuklarımızın yarınki dünyalarına olan sadakatimizle hareket edip, öyle davranmalıyız.

Siz değerli vatandaşlarımızın geri kazanılabilir atıkları, evsel nitelikli organik atıklarla karıştırmadan; ayrı ve temiz olarak biriktirmeniz ve geri kazanım kumbaralarına ulaştırmanız çok önemlidir. Geri kazanım kumbaralarını muhtarlıklar, bilgi evleri, okullar ve kültür merkezlerinde bulabilirsiniz.

Bu sayede çöplerimiz ekonomik değer kazanacak ve doğal kaynakları m ız korunarak enerji tasarrufu sağlanacaktır. Böylece doğal çevremizi gelecek nesillere en az bugünkü kalitede sunarak, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız.

Sizlerden beklentimiz; uygulamada birlikteliği sağlamak amacıyla, çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bu projeye destek vermenizdir.

Doğayı koruma arzusu ile vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür eder, ilçemiz için faydalı olmasını temenni ederim. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın
kullan
ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.