SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kandil Hava harekatından ilk görüntüler

KÜLTÜR 19.08.2011 - 15:24, Güncelleme: 19.08.2011 - 15:24
 

Kandil Hava harekatından ilk görüntüler

Kandil'e düzenlenen hava harekatının görüntüleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Hakkâri Çukurca’daki hain pusu sonrası TSK’nın ağırlıklı havadan olmak üzere kara unsurlarının da destek verdiği Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyonunun ilk günü ayrıntıları belli oldu. PKK kamplarını hedef alan operasyonda, F-16’larla birlikte obüsler de K. Irak’ı vurdu. Özel birliklerin de sınırı geçip karadan teröristleri takip ettiği operasyon dün gece de sürdü. TSK, dün yapılan hava harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada havadan 28, karadan 96 hedefin vurulduğunu belirtti. Genelkurmay, harekatın görüntülerini de dağıttı. Görüntülerde insansız hava aracı Heron’larla, Hakurk ve Kandil'de tespit edilen hedeflerin bombalandığı görülüyor. TSK'DAN AÇIKLAMA TSK dün gece yapılan hava harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Zap Bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 28 hedef grubuna Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 18 Ağustos 2011 perşembe günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde etkili bir hava hârekatı icra edilmiştir. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.
Kandil'e düzenlenen hava harekatının görüntüleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlandı.
Hakkâri Çukurca’daki hain pusu sonrası TSK’nın ağırlıklı havadan olmak üzere kara unsurlarının da destek verdiği Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyonunun ilk günü ayrıntıları belli oldu. PKK kamplarını hedef alan operasyonda, F-16’larla birlikte obüsler de K. Irak’ı vurdu. Özel birliklerin de sınırı geçip karadan teröristleri takip ettiği operasyon dün gece de sürdü. TSK, dün yapılan hava harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada havadan 28, karadan 96 hedefin vurulduğunu belirtti. Genelkurmay, harekatın görüntülerini de dağıttı. Görüntülerde insansız hava aracı Heron’larla, Hakurk ve Kandil'de tespit edilen hedeflerin bombalandığı görülüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK dün gece yapılan hava harekatı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
'Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Zap Bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 28 hedef grubuna Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 18 Ağustos 2011 perşembe günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde etkili bir hava hârekatı icra edilmiştir. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.