SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı

EĞİTİM 22.03.2008 - 15:15, Güncelleme: 22.03.2008 - 15:15
 

Öğrencilere deprem tatbikatı yaptırıldı

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu'ndaki Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldı.

Zeytinburnu Mahalle Afet Gönülleri Derneği, ilçe sivil savunma ekipleri, Zeytinburnu Belediyesi arama kurtarma ekibi, itfaiye, İlçe Sağlık Grup Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Deprem Tahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatı''na öğrenciler ile mahalle afet gönülleri katıldı. Senaryo gereği, okulda önce deprem alarmı verildi. Bunun üzerine öğrencilerin bir bölümü gruplar halinde dışarı çıktılar. İçeride mahsur kalan ve yaralanan öğrenciler de okula gelen kurtarma ekipleri ve itfaiyenin müdahalesiyle camlardan çıkarılarak aşağı indirildi. Sağlık görevlileri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı, senaryo gereği çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaklaşık 1,5 saat süren tatbikat öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikatın ardından öğrenciler tekrar sınıflarına alındılar. zeytinburnuhaber.org
Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu'ndaki Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldı.

Zeytinburnu Mahalle Afet Gönülleri Derneği, ilçe sivil savunma ekipleri, Zeytinburnu Belediyesi arama kurtarma ekibi, itfaiye, İlçe Sağlık Grup Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ''Deprem Tahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatı''na öğrenciler ile mahalle afet gönülleri katıldı. Senaryo gereği, okulda önce deprem alarmı verildi. Bunun üzerine öğrencilerin bir bölümü gruplar halinde dışarı çıktılar.

İçeride mahsur kalan ve yaralanan öğrenciler de okula gelen kurtarma ekipleri ve itfaiyenin müdahalesiyle camlardan çıkarılarak aşağı indirildi. Sağlık görevlileri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı, senaryo gereği çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaklaşık 1,5 saat süren tatbikat öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikatın ardından öğrenciler tekrar sınıflarına alındılar.

zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.