SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

GÜNDEM 05.03.2008 - 18:59, Güncelleme: 05.03.2008 - 18:59
 

Nefes Kesen Deprem Tatbikatı

Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen deprem tatbikatı nefesleri kesti.

 Gerçeğini aratmayan tatbikat sırasında okulun 3. katında mahsur kalan yaralıların halatlara bağlanarak sedye ile aşağıya indirilmesini öğrenciler korku ve heyecan dolu gözlerle panik içinde izledi. İstanbul olası büyük depremi beklerken, okullarda özellikle öğrencilerin konuya duyarlılığını arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kimi zaman verilen seminerlerle deprem hakkında bilgilendirilen öğrenciler kimi zaman da yapılan tatbikatlarla öğrendiklerini pratiğe dönüştürüyor. Son olarak Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu’nda Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’nda tatbikat gerçekleştirildi. Deprem alarmının verilmesi ile birlikte başlayan tatbikat sırasında senaryo gereği öğrencilerin bir bölümü öğretmenlerinin kontrolü altında dışarı çıkarılırken, okulun üst katlarında mahsur kalan ve yaralanan çocukların kurtarılması için arama kurtarma ekiplerinin olay yerine gelmesi beklendi. Kısa bir süre içinde okula ulaşan ekipler büyük bir titizlikle çalışmaları yürüttü. Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Mahalle Afet Gönüllüleri ve itfaiye ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonu sırasında okulun 3. katında mahsur kalan yaralı öğrenciler pencereden halatlara bağlanarak sedye ile aşağıya indirildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan yaralılara ilk müdahaleleri yaparak, yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Bu sırada tatbikatı izleyen birçok öğrenci gözlerini kapadı. Çalışmaları büyük korku ve heyecan içinde takip eden öğrenciler, yaralı arkadaşlarının herhangi bir terslik yaşanmadan aşağıya indirilmesi ile rahat bir nefes aldı.  Deprem Master Planı çerçevesinde pilot bölge seçilen Zeytinburnu’nun Belediye Başkanı Murat Aydın, bu tür tatbikatların çocukların bilgilenmesi ve öğrendiklerini pratiğe dönüştürmesi bakamından çok faydalı olduğunu ifade etti. Deprem anında yaşanan panik nedeniyle birçok kişinin kontrolünü kaybederek kendini aşağıya attığını ve bunu canıyla ödediğini ifade eden Aydın “Deprem anında paniğe kapılmadan sakin bir şekilde hareket ederek ailemizin tüm fertlerini binadan tahliye edebiliriz. Dolayısıyla çocuklarımızın bu heyecanı ve korkuyu üzerlerinden atabilmesi için bu tür tatbikatlar büyük önem arz ediyor” dedi. Tatbikatı izleyen öğrencilerden bazıları, arkadaşlarının camdan aşağı indirilmesi sırasında çok korktuklarını söylediler. zeytinburnuhaber.org
Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen deprem tatbikatı nefesleri kesti.

 Gerçeğini aratmayan tatbikat sırasında okulun 3. katında mahsur kalan yaralıların halatlara bağlanarak sedye ile aşağıya indirilmesini öğrenciler korku ve heyecan dolu gözlerle panik içinde izledi.

İstanbul olası büyük depremi beklerken, okullarda özellikle öğrencilerin konuya duyarlılığını arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kimi zaman verilen seminerlerle deprem hakkında bilgilendirilen öğrenciler kimi zaman da yapılan tatbikatlarla öğrendiklerini pratiğe dönüştürüyor. Son olarak Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Zeytinburnu’nda Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu’nda tatbikat gerçekleştirildi. Deprem alarmının verilmesi ile birlikte başlayan tatbikat sırasında senaryo gereği öğrencilerin bir bölümü öğretmenlerinin kontrolü altında dışarı çıkarılırken, okulun üst katlarında mahsur kalan ve yaralanan çocukların kurtarılması için arama kurtarma ekiplerinin olay yerine gelmesi beklendi. Kısa bir süre içinde okula ulaşan ekipler büyük bir titizlikle çalışmaları yürüttü. Zeytinburnu Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Mahalle Afet Gönüllüleri ve itfaiye ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonu sırasında okulun 3. katında mahsur kalan yaralı öğrenciler pencereden halatlara bağlanarak sedye ile aşağıya indirildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan yaralılara ilk müdahaleleri yaparak, yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Bu sırada tatbikatı izleyen birçok öğrenci gözlerini kapadı. Çalışmaları büyük korku ve heyecan içinde takip eden öğrenciler, yaralı arkadaşlarının herhangi bir terslik yaşanmadan aşağıya indirilmesi ile rahat bir nefes aldı. 

ZBB

Deprem Master Planı çerçevesinde pilot bölge seçilen Zeytinburnu’nun Belediye Başkanı Murat Aydın, bu tür tatbikatların çocukların bilgilenmesi ve öğrendiklerini pratiğe dönüştürmesi bakamından çok faydalı olduğunu ifade etti. Deprem anında yaşanan panik nedeniyle birçok kişinin kontrolünü kaybederek kendini aşağıya attığını ve bunu canıyla ödediğini ifade eden Aydın “Deprem anında paniğe kapılmadan sakin bir şekilde hareket ederek ailemizin tüm fertlerini binadan tahliye edebiliriz. Dolayısıyla çocuklarımızın bu heyecanı ve korkuyu üzerlerinden atabilmesi için bu tür tatbikatlar büyük önem arz ediyor” dedi. 

Tatbikatı izleyen öğrencilerden bazıları, arkadaşlarının camdan aşağı indirilmesi sırasında çok korktuklarını söylediler.


zeytinburnuhaber.org


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.