SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Çayda Çırası ve Çiğ Köftesiyle Elazığ Gecesi

GÜNDEM 09.10.2022 - 14:02, Güncelleme: 09.10.2022 - 14:05
 

Çayda Çırası ve Çiğ Köftesiyle Elazığ Gecesi

18 Yıldır Zeytinburnu’nda düzenlenen yöresel günlere aralıksız katılan Zeytinburnu Tüm Elazığlılar Derneği bu yılda yine yörelerin buluşmasına renk kattı. Dernek Başkan Nazir Güler bu yıl çok farklı bir Yöresel Günler şöleni oldu Başkanımız Ömer Arısoy’a teşekkür ediyoruz dedi.

Zeytinburnu'nda başlayan 18'inci Yöresel Günler Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin 81 ilini çevreleyen halk oyunları, müzik, yöresel lezzetler gibi zenginliklerin tanıtımının yapıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü. Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede her zaman olduğu gibi yine Elazığlılar vardı.  Tüm Elazığlılar Derneği Başkanı Nazir Güler, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır böylesine özel bir programı devam ettirdiği için teşekkür etti. Yöresel Günlerin yörelerin kaynaşmasına büyük katkı sunduğunu söyledi. Başkan Nazir Güler standını ziyaret eden misafirlere çiğköfte ikramında bulundu ve Elazığ’ın birbirinden özel lezzetlerini sundu. Stant ziyaretinin ardından konser alanına geçildi.  Çayda çıra ile başlayan Elazığ gecesinde sahneye ilk olarak Belediye Başkanı Ömer Arısoy çıktı."Bu akşam 18'inci Yöresel Günler’de Doğu Anadolu Bölgesindeyiz. Dile kolay 18 defa yapmışız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zeytinburnu'nun tüm renkleri, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndaydı. 9 gün boyunca bu meydanda Büyük Zeytinburnu Ailesi bir kez daha bir araya geldi, birbirlerinin kültürlerini tanıdılar ve kaynaştılar. Çok güzel bir yöresel günler geçirdik dedi.  Elazığ’ın güçlü seslerinden Mehmet Demirbağ birbirinden özel türkülerle Elazığlılar gecesine katılanları coşturdu. Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Kaymakamı Ercan Turan Dernek Başkanlarıyla halaya kalkınca 18. Yöresel Günlerin en renkli anları yaşandı.  Zeytinburnu Meclisinde Elazığları temsil eden Meclis Üyesi Rıdvan Çakar ise Gazetemize yaptığı özel açıklamada 18 yıldır Yöreleri buluşturan kendilerine bu imkanı veren, Gurbette, Gurbet ile sılayı buluşturan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür etti. Meclis Üyesi Çakar, Yöresel Günlerin Kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğinin özellikle altını çizdi.   
18 Yıldır Zeytinburnu’nda düzenlenen yöresel günlere aralıksız katılan Zeytinburnu Tüm Elazığlılar Derneği bu yılda yine yörelerin buluşmasına renk kattı. Dernek Başkan Nazir Güler bu yıl çok farklı bir Yöresel Günler şöleni oldu Başkanımız Ömer Arısoy’a teşekkür ediyoruz dedi.

Zeytinburnu'nda başlayan 18'inci Yöresel Günler Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin 81 ilini çevreleyen halk oyunları, müzik, yöresel lezzetler gibi zenginliklerin tanıtımının yapıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü. Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede her zaman olduğu gibi yine Elazığlılar vardı. 

Tüm Elazığlılar Derneği Başkanı Nazir Güler, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a 17 yıldır böylesine özel bir programı devam ettirdiği için teşekkür etti. Yöresel Günlerin yörelerin kaynaşmasına büyük katkı sunduğunu söyledi. Başkan Nazir Güler standını ziyaret eden misafirlere çiğköfte ikramında bulundu ve Elazığ’ın birbirinden özel lezzetlerini sundu. Stant ziyaretinin ardından konser alanına geçildi. 

Çayda çıra ile başlayan Elazığ gecesinde sahneye ilk olarak Belediye Başkanı Ömer Arısoy çıktı."Bu akşam 18'inci Yöresel Günler’de Doğu Anadolu Bölgesindeyiz. Dile kolay 18 defa yapmışız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zeytinburnu'nun tüm renkleri, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndaydı. 9 gün boyunca bu meydanda Büyük Zeytinburnu Ailesi bir kez daha bir araya geldi, birbirlerinin kültürlerini tanıdılar ve kaynaştılar. Çok güzel bir yöresel günler geçirdik dedi. 

Elazığ’ın güçlü seslerinden Mehmet Demirbağ birbirinden özel türkülerle Elazığlılar gecesine katılanları coşturdu. Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Kaymakamı Ercan Turan Dernek Başkanlarıyla halaya kalkınca 18. Yöresel Günlerin en renkli anları yaşandı. 

Zeytinburnu Meclisinde Elazığları temsil eden Meclis Üyesi Rıdvan Çakar ise Gazetemize yaptığı özel açıklamada 18 yıldır Yöreleri buluşturan kendilerine bu imkanı veren, Gurbette, Gurbet ile sılayı buluşturan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a teşekkür etti. Meclis Üyesi Çakar, Yöresel Günlerin Kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğinin özellikle altını çizdi. 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.