SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bitlis-Muş-Sason Zeytinburnu’na taşındı

GÜNDEM 09.10.2022 - 13:49, Güncelleme: 09.10.2022 - 13:53
 

Bitlis-Muş-Sason Zeytinburnu’na taşındı

Zeytinburnu Yöresel Günler’in hem en renkli stantı hem de en renkli Dernek Başkanı her zaman olduğu gibi bu yılda Bitlis Muş Sason Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı’ydı. Stantından bir dakika olsun ayrılmayan, her ortamda Yöresel Günlerin öneminin altını çizen Başkan Basralı geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine misafirlerini ikram yağmuruna tuttu.

Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde oldukça anlamlı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Arısoy Yöresel Günler etkinliği ile her yıl 15 Temmuz Meydanı’nda bir araya gelip Zeytinburnu’nda ki kültür kardeşliğinin pekiştirmeye devam ettiklerini söyledi.  Başkan Arısoy, “Her yıl bu meydanda bir araya geliyoruz. Ben artık 18 yıldır bu meydanda bir araya gelen insanların farklı olduğunu düşünüyorum. Bizlerin arasında kopmaz bağların kurulduğuna inanıyorum. Çok geniş bir gönül coğrafyasından karma bir kültür oluşturduk. Zeytinburnu’muz gerçekten farklı bir kültür simyası oluşturuyor ve böylelikle bir aile oluyoruz. Bizim amacımız bu çok kültürlü yapı içerisinde bir arada yaşayan siz hemşehrilerimizin buralı olmaktan mutluluk duymasını ve bugüne kadar olduğu gibi kardeşçe yaşamasını sağlamaktır.” dedi. Ender Balkır’ın sahne aldığı Doğu Anadolu Bölgesi gecesi halaylarla başladı. Belediye Başkanı Ömer Arısoy Bitlis Muş Sason Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı ile halaya tutunca gecenin en renkli anları yaşandı. Zeytinburnu Bitlis-Muş -Sason Yöre Dernekleri Başkanı Abdülhamit Basralı yaptığı açıklmada, Kardeşlik Projesini hayata geçiren ve bu etkenliğin 18 Yıldır aralıksız devam etmesini sağlayan eski Belediye Başkanı Murat Aydın ve bu yıl 18’incisinin yapılmasına vesile olan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, ekibine minnettarız dedi. Başkan Aksu, Bu fotoğraf birlik İstanbul ve Zeytinburnu'ndaki birlik ve beraberliğimizin, Kardeşliğimizin göstergesidir. Burada Anadolu sergileniyor. Anadolu’nun kültürü Lezzeti, Gelenek ve Görenekleri gençlerimizle, hemşerimizle buluşuyor dedi.  Meclis Üyesi İbrahim Cin ve Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı’ya seslenen Başkan Ömer Arısoy 5 dakika buraydım ikramları görelim dedi. İlk olarak misafirlere Yörenin meşhur balı ceviz ile birlikte ikram edildi. Ardından sarma, sucuk ve kuruyemiş ikramı yanıldı. Petek balı Başkan Ömer Arısoy’dan tam not aldı. 18. Yöresel Günlerin Doğu Anadolu Bölgesi gecesi ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi.  
Zeytinburnu Yöresel Günler’in hem en renkli stantı hem de en renkli Dernek Başkanı her zaman olduğu gibi bu yılda Bitlis Muş Sason Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı’ydı. Stantından bir dakika olsun ayrılmayan, her ortamda Yöresel Günlerin öneminin altını çizen Başkan Basralı geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine misafirlerini ikram yağmuruna tuttu.

Doğu Anadolu Bölgesi gecesinde oldukça anlamlı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Arısoy Yöresel Günler etkinliği ile her yıl 15 Temmuz Meydanı’nda bir araya gelip Zeytinburnu’nda ki kültür kardeşliğinin pekiştirmeye devam ettiklerini söyledi.  Başkan Arısoy, “Her yıl bu meydanda bir araya geliyoruz. Ben artık 18 yıldır bu meydanda bir araya gelen insanların farklı olduğunu düşünüyorum. Bizlerin arasında kopmaz bağların kurulduğuna inanıyorum. Çok geniş bir gönül coğrafyasından karma bir kültür oluşturduk. Zeytinburnu’muz gerçekten farklı bir kültür simyası oluşturuyor ve böylelikle bir aile oluyoruz. Bizim amacımız bu çok kültürlü yapı içerisinde bir arada yaşayan siz hemşehrilerimizin buralı olmaktan mutluluk duymasını ve bugüne kadar olduğu gibi kardeşçe yaşamasını sağlamaktır.” dedi.

Ender Balkır’ın sahne aldığı Doğu Anadolu Bölgesi gecesi halaylarla başladı. Belediye Başkanı Ömer Arısoy Bitlis Muş Sason Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı ile halaya tutunca gecenin en renkli anları yaşandı. Zeytinburnu Bitlis-Muş -Sason Yöre Dernekleri Başkanı Abdülhamit Basralı yaptığı açıklmada, Kardeşlik Projesini hayata geçiren ve bu etkenliğin 18 Yıldır aralıksız devam etmesini sağlayan eski Belediye Başkanı Murat Aydın ve bu yıl 18’incisinin yapılmasına vesile olan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, ekibine minnettarız dedi. Başkan Aksu, Bu fotoğraf birlik İstanbul ve Zeytinburnu'ndaki birlik ve beraberliğimizin, Kardeşliğimizin göstergesidir. Burada Anadolu sergileniyor. Anadolu’nun kültürü Lezzeti, Gelenek ve Görenekleri gençlerimizle, hemşerimizle buluşuyor dedi. 

Meclis Üyesi İbrahim Cin ve Dernek Başkanı Abdülhamit Basralı’ya seslenen Başkan Ömer Arısoy 5 dakika buraydım ikramları görelim dedi. İlk olarak misafirlere Yörenin meşhur balı ceviz ile birlikte ikram edildi. Ardından sarma, sucuk ve kuruyemiş ikramı yanıldı. Petek balı Başkan Ömer Arısoy’dan tam not aldı. 18. Yöresel Günlerin Doğu Anadolu Bölgesi gecesi ev sahipliği yapan Dernek Başkanlarının Protokol üyeleriyle birlikte verdiği Gecenin Fotoğrafı ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.