SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yöresel Günlerde 9 Gün Çankırı Rüzgarı esti

GÜNDEM 09.10.2022 - 11:04, Güncelleme: 09.10.2022 - 11:10
 

Yöresel Günlerde 9 Gün Çankırı Rüzgarı esti

Zeytinburnu 18. Yöresel Günlerde İç Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede Çankırılılar vardı. 18 Yıldır aralıksız Yöresel Günlere katılan Çankırı Sanayici İşadamları Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Çankırı’yı Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanına taşıdı…

İç Anadolu, Rumeli, Güney Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Doğu Anadolu, Türk Dünyası, Karadeniz bölgelerinin yemek, kıyafet, müzik ve halk oyunları gibi kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığı şölene ilçenin bölge dernekleri de destek veriyor. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na kurulan stantlarda yemeden içmeye, el işçiliğinden yöresel kıyafetlere kadar bölgelere ait tüm kültürel değerler sergilendi.  Yöresel Günler Şöleni’nin farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Çankırıların Keşkek dağıtımında standa bulunarak kısa bir açıklama yaptı. Öncelikli olarak ata kültürlerine sahip çıkmak ve unutmamak için Yöresel Günler Şöleni’ne ayrı bir önem verdiklerini, geçmişten gelen değerleri yeni nesillere aktarmak adına 18 yıl önce önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Başkan Arısoy şöyle devam etti; “Geçmişin değerlerini günümüze taşıyalım.  Buradan da gelecek nesillere aktaralım. İşte bu yüzden bu etkinliğe çok önem veriyoruz. Bize bu yolda her zaman destek olan derneklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’mizin her gün daha çok birlik ve berberliğe ihtiyacı var. Zeytinburnu’muz Türkiye’nin farklı bölgelerinden Doğu Türkistan, Afganistan ve Rumeli’den gelen kardeşlerimizin kurmuş olduğu bir ilçedir. Burada adeta Türk dünyasının, bizim kültür havzamızın özeti yaşamaktadır. Biz ülkemizin birlik ve beraberliğine burada bir arada olarak katkı veriyoruz. Bu yetkiyi bana veren Zeytinburnu halkına, değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 18 Yıl boyunca Çankırılar etkinlerimize renk kattılar. Dağıtılan keşkek ’in kardeşliğimizi pekiştirmesini arzu ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Zeytinburnu Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Ahmet Ilgaz, ve Dernek Başkanı Arif Şengül’e, Yönetim Kurulu Üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum dedi. Etli Pilav dağıtımı esnasında ziyaretçiler Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneğinin standına büyük ilgi gösterdiler. Etli Pilav dağıtımına Başkan Ömer Arısoy, AK Parti İlçe Başkanı A. Selami Delibalta, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır ve STK’ları Başkanları katıldı. Protokol Mensupları ziyaretçilere hep birlikte hem etli pilav dağıttılar hem de etli pilavın tadına baktılar. Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Şengül, 18 Yıldır Anadolu Kültürünü Zeytinburnu’na taşıyan ve kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı veren Yöresel Günlerin mimarı Murat Aydın’a ve bunu devam ettiren Başkan Ömer Arısoy’a teşekkür etti.  Çankırılarında sahne aldığı İç Anadolu Bölgesi gecesinde sanatçı Sami Çelik türküleriyle Zeytinburnu Halkını Anadolu’ya götürdü. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Ömer Arısoy Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Şengül ile gecenin anısına fotoğraf çektirdi.    
Zeytinburnu 18. Yöresel Günlerde İç Anadolu Bölgesi gecesinde sahnede Çankırılılar vardı. 18 Yıldır aralıksız Yöresel Günlere katılan Çankırı Sanayici İşadamları Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Çankırı’yı Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanına taşıdı…

İç Anadolu, Rumeli, Güney Doğu Anadolu, Ege, Akdeniz, Marmara, Doğu Anadolu, Türk Dünyası, Karadeniz bölgelerinin yemek, kıyafet, müzik ve halk oyunları gibi kültürel değerlerinin tanıtımının yapıldığı şölene ilçenin bölge dernekleri de destek veriyor. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’na kurulan stantlarda yemeden içmeye, el işçiliğinden yöresel kıyafetlere kadar bölgelere ait tüm kültürel değerler sergilendi. 

Yöresel Günler Şöleni’nin farklı kültürleri bir araya getirdiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Çankırıların Keşkek dağıtımında standa bulunarak kısa bir açıklama yaptı. Öncelikli olarak ata kültürlerine sahip çıkmak ve unutmamak için Yöresel Günler Şöleni’ne ayrı bir önem verdiklerini, geçmişten gelen değerleri yeni nesillere aktarmak adına 18 yıl önce önemli bir hareket başlattıklarını ifade eden Başkan Arısoy şöyle devam etti; “Geçmişin değerlerini günümüze taşıyalım. 

Buradan da gelecek nesillere aktaralım. İşte bu yüzden bu etkinliğe çok önem veriyoruz. Bize bu yolda her zaman destek olan derneklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’mizin her gün daha çok birlik ve berberliğe ihtiyacı var. Zeytinburnu’muz Türkiye’nin farklı bölgelerinden Doğu Türkistan, Afganistan ve Rumeli’den gelen kardeşlerimizin kurmuş olduğu bir ilçedir. Burada adeta Türk dünyasının, bizim kültür havzamızın özeti yaşamaktadır. Biz ülkemizin birlik ve beraberliğine burada bir arada olarak katkı veriyoruz. Bu yetkiyi bana veren Zeytinburnu halkına, değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 18 Yıl boyunca Çankırılar etkinlerimize renk kattılar. Dağıtılan keşkek ’in kardeşliğimizi pekiştirmesini arzu ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Zeytinburnu Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Ahmet Ilgaz, ve Dernek Başkanı Arif Şengül’e, Yönetim Kurulu Üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum dedi.
Etli Pilav dağıtımı esnasında ziyaretçiler Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneğinin standına büyük ilgi gösterdiler. Etli Pilav dağıtımına Başkan Ömer Arısoy, AK Parti İlçe Başkanı A. Selami Delibalta, MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır ve STK’ları Başkanları katıldı. Protokol Mensupları ziyaretçilere hep birlikte hem etli pilav dağıttılar hem de etli pilavın tadına baktılar. Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Şengül, 18 Yıldır Anadolu Kültürünü Zeytinburnu’na taşıyan ve kuşaktan kuşağa aktarılmasına katkı veren Yöresel Günlerin mimarı Murat Aydın’a ve bunu devam ettiren Başkan Ömer Arısoy’a teşekkür etti. 

Çankırılarında sahne aldığı İç Anadolu Bölgesi gecesinde sanatçı Sami Çelik türküleriyle Zeytinburnu Halkını Anadolu’ya götürdü. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Ömer Arısoy Çankırı Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Arif Şengül ile gecenin anısına fotoğraf çektirdi.  

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.