SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nda Kurban Bayramı Coşkusu

GÜNDEM 10.07.2022 - 12:06, Güncelleme: 10.07.2022 - 12:06
 

Zeytinburnu’nda Kurban Bayramı Coşkusu

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ramazan Bayramı’nı Zeytinburnulu vatandaşlarla birlikte karşıladı. Bayram namazını Seyyid Nizam Camii'nde kılan Başkan Arısoy, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara harçlık verdi.

Zeytinburnu’nun tarihi külliyelerinden Seyyid Nizam Camii her yıl olduğu gibi bu bayram da dolup taştı. Sabahın erken saatlerinde avluyu dolduran binlerce vatandaş, Bayram namazını birlikte kılıp bayramlaştı. İlçede bir gelenek haline gelen bayramlaşmaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kaymakam Zekeriya Güney, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta da katıldı.  Namaz sonrası Zeytinburnu Belediyesi’nin ikram ettiği börek, poğaça, kuru pasta, kek, Osmanlı şerbeti, meyve suyu ve çayla Kurban Bayramı’nın ilk kahvaltısını yapan vatandaşlar, ardından cami avlusunda bayramlaşıp sohbet etti. Uzun kuyruğun oluştuğu cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Başkan Arısoy, özellikle yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilendi. Bayramlaşmak için büyüklerden önce kuyrukta yerini alan çocuklar bayramın ilk harçlığını Başkan Arısoy’dan almanın sevincini yaşadı.  Güzel bir Bayram sabahına Seyyid Nizam Camii’nde namaz kılarak başladığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Rabbime şükrediyorum böylesine güzel ve anlamlı bir güne daha kavuşmamızı nasip etti. Güzel bir Bayram namazı sabahında Seyyid Nizam Camii’nde Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bir araya geldik. Barış ve huzur dolu bir ortamda birlikte bayramlaştık, sohbet ettik. İnşallah her gün bayram tadında olsun. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” diye konuştu. Bayram namazını Seyyid Nizam Camii’nde kılan Kaymakam Zekeriya Güney, “Güzel bir Bayram sabahında, Seyyid Nizam Camii’nde Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte bir araya geldik. Bayram namazını kılıp büyüklerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla hep birlikte bayramlaştık. Tabii Müslüman coğrafyasında çok hüznümüz var onu da unutmamak lazım. O yüzden inşallah en kısa sürede Müslüman coğrafyasındaki tüm sıkıntılar ortadan kalkar ve Bayramları hep birlikte kardeşçe huzur ve barış ortamı içinde kutlarız diye dua ediyoruz. O bayramlara ulaşmak için rabbim bu bayramı vesile kılsın inşallah.” ifadelerini kullandı.  İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ise, “Öncelikle bir Zeytinburnulu olarak bütün aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Mazlum ve mağdur coğrafyalardaki bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah en kısa sürede tüm zulümlerin bittiği bir bayram temenni ediyorum.” dedi.  
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ramazan Bayramı’nı Zeytinburnulu vatandaşlarla birlikte karşıladı. Bayram namazını Seyyid Nizam Camii'nde kılan Başkan Arısoy, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşıp çocuklara harçlık verdi.

Zeytinburnu’nun tarihi külliyelerinden Seyyid Nizam Camii her yıl olduğu gibi bu bayram da dolup taştı. Sabahın erken saatlerinde avluyu dolduran binlerce vatandaş, Bayram namazını birlikte kılıp bayramlaştı. İlçede bir gelenek haline gelen bayramlaşmaya Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kaymakam Zekeriya Güney, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta da katıldı. 

Namaz sonrası Zeytinburnu Belediyesi’nin ikram ettiği börek, poğaça, kuru pasta, kek, Osmanlı şerbeti, meyve suyu ve çayla Kurban Bayramı’nın ilk kahvaltısını yapan vatandaşlar, ardından cami avlusunda bayramlaşıp sohbet etti. Uzun kuyruğun oluştuğu cami avlusunda vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Başkan Arısoy, özellikle yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilendi. Bayramlaşmak için büyüklerden önce kuyrukta yerini alan çocuklar bayramın ilk harçlığını Başkan Arısoy’dan almanın sevincini yaşadı. 

Güzel bir Bayram sabahına Seyyid Nizam Camii’nde namaz kılarak başladığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Rabbime şükrediyorum böylesine güzel ve anlamlı bir güne daha kavuşmamızı nasip etti. Güzel bir Bayram namazı sabahında Seyyid Nizam Camii’nde Zeytinburnulu hemşehrilerimizle bir araya geldik. Barış ve huzur dolu bir ortamda birlikte bayramlaştık, sohbet ettik. İnşallah her gün bayram tadında olsun. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bayram namazını Seyyid Nizam Camii’nde kılan Kaymakam Zekeriya Güney, “Güzel bir Bayram sabahında, Seyyid Nizam Camii’nde Zeytinburnulu hemşerilerimizle birlikte bir araya geldik. Bayram namazını kılıp büyüklerimizle, gençlerimizle ve çocuklarımızla hep birlikte bayramlaştık. Tabii Müslüman coğrafyasında çok hüznümüz var onu da unutmamak lazım. O yüzden inşallah en kısa sürede Müslüman coğrafyasındaki tüm sıkıntılar ortadan kalkar ve Bayramları hep birlikte kardeşçe huzur ve barış ortamı içinde kutlarız diye dua ediyoruz. O bayramlara ulaşmak için rabbim bu bayramı vesile kılsın inşallah.” ifadelerini kullandı. 

İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik eden AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ise, “Öncelikle bir Zeytinburnulu olarak bütün aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Mazlum ve mağdur coğrafyalardaki bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah en kısa sürede tüm zulümlerin bittiği bir bayram temenni ediyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.