SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yöresel Günlerde Trabzonlular'dan Sütlaç ikramı

GÜNDEM 08.11.2021 - 00:33, Güncelleme: 09.11.2021 - 18:41
 

Yöresel Günlerde Trabzonlular'dan Sütlaç ikramı

Karadeniz'in incisi olarak tabir edilen, eşsiz doğasıyla nefes kesen bir şehir Trabzon 17. Yöresel Günlerde Zeytinburnu’na taşındı. Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu Yöresel Günlerde adeta Trabzon rüzgârı estirdi.

Trabzon, Her mevsim yağışlarıyla meşhur olan şehir, farklı türden binlerce bitki çeşidiyle kuşatılmıştır. Zengin orman örtüsüne sahip olması sebebiyle en belirgin geçim kaynağı tarımdır. Sert bir iklime sahip olduğu için farklı türden ekonomik faaliyetlere açık değildir. Bazı bölgeler geçimini tarımla sağlarken bazı bölgeler hayvancılıkla sağlamaktadır. Önemli geçim kaynakları arasında en çok da balıkçılık bulunur. Ayrıca fındık, çay, yaş sebze ve meyve sayesinde yıl içerisinde ithalat ve ihracat da yapılmaktadır. Jeolojik oluşumu bakımından farklı kaynakları bir arada bulunduran Trabzon, doğanın mucizevi özelliklerini gözler önüne seriyor. Vadiler, yamaçlar, akarsular ve göller bakımından oldukça zengin olan şehirde Karadeniz iklimi hâkim olduğundan şehirde kışın kıyılar ve yakın alanlar yağışlı, orta ve yüksek bölgelerde ise karlar bulunur. Yazın ise yağışla birlikte nem de yükselir. İşte Karadeniz’in incisi Trabzon 9 Gün boyunca Zeytinburnu Meydanında Zeytinburnularla buluştu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy, “Karadeniz Bölgesi’nden yıllar evvel ilçemize göç etmiş hemşerilerimizin annelerinin, babalarının, dedelerinin, hatta atalarının doğduğu büyüdüğü toprakların örf ve adetlerini bu akşam bu meydanda yaşatıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bir tarafta Doğu Türkistan, bir tarafta Rumeli, bir diğer tarafta Anadolu, 16. Yöresel Günler Şöleni vasıtasıyla çok zengin bir kültürel kaynaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz.” diye konuşan Başkan Arısoy böylesine güzel bir ortamı sağlayan Zeytinburnu’nda ki Derneklere ve başkanlarına teşekkür etti. Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu, Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte kardeşlik bağımızın daha da güçlenmesine katkı veren Yöresel Günleri 15 yıl düzenleyen bir önceki dönem Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve bu etkinliği 17.Yıla taşıyan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a ikramlarına katılarak renk veren tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu ile birlikte vatandaşlara Karadeniz’in atomu olarak adlandırılan Karalahana Çorbası, Hamsiköy Sütlacı, Mısır Ekmeği ve Trabzon Beton Helvası, Fındık, Kara Lahana Dolması ve sütlaç ikram etti. Başkan Ömer Arısoy ikramların tadına baktı ve Hamsiköy Sütlacına tam not verdi. Trabzon standını ziyaretinde Başkan Hayıroğlu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy’a ve Milletvekili Hasan Turan’a adları yazılı Sürmene çakısı ve Bize Her Yer Trabzon yazılı bir Bordo Mavi atkı hediye etti.  
Karadeniz'in incisi olarak tabir edilen, eşsiz doğasıyla nefes kesen bir şehir Trabzon 17. Yöresel Günlerde Zeytinburnu’na taşındı. Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu Yöresel Günlerde adeta Trabzon rüzgârı estirdi.

Trabzon, Her mevsim yağışlarıyla meşhur olan şehir, farklı türden binlerce bitki çeşidiyle kuşatılmıştır. Zengin orman örtüsüne sahip olması sebebiyle en belirgin geçim kaynağı tarımdır. Sert bir iklime sahip olduğu için farklı türden ekonomik faaliyetlere açık değildir. Bazı bölgeler geçimini tarımla sağlarken bazı bölgeler hayvancılıkla sağlamaktadır. Önemli geçim kaynakları arasında en çok da balıkçılık bulunur. Ayrıca fındık, çay, yaş sebze ve meyve sayesinde yıl içerisinde ithalat ve ihracat da yapılmaktadır. Jeolojik oluşumu bakımından farklı kaynakları bir arada bulunduran Trabzon, doğanın mucizevi özelliklerini gözler önüne seriyor. Vadiler, yamaçlar, akarsular ve göller bakımından oldukça zengin olan şehirde Karadeniz iklimi hâkim olduğundan şehirde kışın kıyılar ve yakın alanlar yağışlı, orta ve yüksek bölgelerde ise karlar bulunur. Yazın ise yağışla birlikte nem de yükselir. İşte Karadeniz’in incisi Trabzon 9 Gün boyunca Zeytinburnu Meydanında Zeytinburnularla buluştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy, “Karadeniz Bölgesi’nden yıllar evvel ilçemize göç etmiş hemşerilerimizin annelerinin, babalarının, dedelerinin, hatta atalarının doğduğu büyüdüğü toprakların örf ve adetlerini bu akşam bu meydanda yaşatıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan Zeytinburnulu hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bir tarafta Doğu Türkistan, bir tarafta Rumeli, bir diğer tarafta Anadolu, 16. Yöresel Günler Şöleni vasıtasıyla çok zengin bir kültürel kaynaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz.” diye konuşan Başkan Arısoy böylesine güzel bir ortamı sağlayan Zeytinburnu’nda ki Derneklere ve başkanlarına teşekkür etti.

Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu, Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte kardeşlik bağımızın daha da güçlenmesine katkı veren Yöresel Günleri 15 yıl düzenleyen bir önceki dönem Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve bu etkinliği 17.Yıla taşıyan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a ikramlarına katılarak renk veren tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Zeytinburnu Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Metin Hayıroğlu ile birlikte vatandaşlara Karadeniz’in atomu olarak adlandırılan Karalahana Çorbası, Hamsiköy Sütlacı, Mısır Ekmeği ve Trabzon Beton Helvası, Fındık, Kara Lahana Dolması ve sütlaç ikram etti. Başkan Ömer Arısoy ikramların tadına baktı ve Hamsiköy Sütlacına tam not verdi. Trabzon standını ziyaretinde Başkan Hayıroğlu Belediye Başkanı Ömer Arsıoy’a ve Milletvekili Hasan Turan’a adları yazılı Sürmene çakısı ve Bize Her Yer Trabzon yazılı bir Bordo Mavi atkı hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.