SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hüseyin Üsküdar: Bankamatikçiler maaş almaya devam edecek mi?

SİYASET 09.04.2021 - 11:42, Güncelleme: 09.04.2021 - 18:44
 

Hüseyin Üsküdar: Bankamatikçiler maaş almaya devam edecek mi?

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un dürüstlüğünden emin olduğunu, geçmiş dönemden devir aldığı enkazı kaldırmak için yaptığı çalışmaları samimi bulduğunu, Ankara’da ki bağlantılarını ilçesi için kullanan bir başkana sahip oldukları için de şanslı olduklarını söyleyen CHP Grup Sözcüsü H. Hüseyin Üsküdar, hem övdü hem yerden yere vurdu.

'PANDEMİDE KEPENK KAPATARAK İLKLERİN BELEDİYESİ OLDUNUZ' “Hala belediyede kimi zaman danışman, kimi zaman başkan yardımcısı olarak çalışan ama ilçeye bile uğramayan bankamatikçileri ne yapacaksınız? Belediyenin arazisine ayrıcalıklı imar planları ile kaçak yapı kondurulan binayı yıkacak mısınız?” Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, geliri giderinden çok olan Zeytinburnu Belediyesi’nin pandemi sürecinde kepenk kapatan esnafa vergisini ödeyemediği için haciz gönderildiğini bir kez daha gündeme getirerek, “Bu konuda da ilklerin belediyesi olduk” diyerek tepki gösterdi. 'KAMU ARAZİLERİ NİÇİN ÖZEL SEKTÖRE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ?' Borçlanmayan tek belediye olarak Başkan Arısoy’u tebrik eden Üsküdar, Devlet Tiyatroları’nın Zeytinburnu’na gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, bazı seminer, söyleşi ve panelleri israf olarak gördüğünü söyleyerek, “Ben başkanımızın dürüstlüğünden eminim. İnanıyorum ki geçmişten gelen yolsuzluklarla mücadele edecektir” diyerek sıraladı.Geçmiş dönemde kamuya ait arazilerin birinin Seyitnizam Vakfı’na peşkeş çekildiğini, şimdilerde ise vergisini ödemediği için mahkemelik olduklarını duyduğunu, bir diğer arazinin ise maliyeye devir edildiğini söyleyen Üsküdar, yine belediyeye ait olan ve kadın sığınma evi olarak belirlenen alanın ayrıcalıklı imar planlarıyla niçin özel bir şirkete verildiğini söyledi. Üsküdar, Merkezefendi Mahallesi’ndeki söz konusu alanı 3 kez mahkemeye verdiklerini, bilirkişi tarafından kaçak olduğunun tescillenmesine rağmen, İmar Barış’ından dahi faydalanmaya ihtiyaç duymayan Şirketin ayrıcalığının sebebini sorarak, “Burası yıkılacak mı?” dedi. 'BANKAMATİKÇİ ÇALIŞANLARINIZ MAAŞ ALMAYA DEVAM EDECEK Mİ?' Belediyenin bazen danışman, bazen de başkan yardımcısı kadrosunda yer alan ama aslında belediyeye uğramayan kişilere hala maaş ödediğini söyleyen Hüseyin Üsküdar, ‘Bankamatik’ olarak tanımladığı bu kişilerin işine son verilip verilmeyeceğini de sordu.2011 yılında Zeytinburnu Belediyesi'nin sokaktaki gençlere yönelik dönemin belediye başkanı Murat Aydın öncülüğünde sosyal proje kapsamında  başlattığı buz pateni eğitimleri sonrasında oluşturulan ‘Buz Hokey’i takımının, şampiyon olduğu iddialarını da yalanlayan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, “Ne o sokak çocukları kaldı, ne de sözde şampiyonluk. Takım profesyonelleşti ve o çocuklar artık kalmadı. Dönemin Zeytinburnu, şimdinin Beykoz Belediye Başkanı olan Murat Aydın’ın, Beykoz’da da ‘Buz Hokeyi Takımı’ kurduğunu, Zeytinburnu ile yapılan maçı 4-2 kazandığını ve şike yapıldığı gerekçesi ile konunun mahkemeye taşındığını belirten Üsküdar, “Cumhurbaşkanı’na dahi takımın şampiyon olduğu yalanı söylenmiştir. Bu yalanı nasıl düzelteceğiz” diye sorarak, “Ben başkanımızın dürüstlüğünden eminim. tüm bu yolsuzluklarla mücadele edeceğine inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un dürüstlüğünden emin olduğunu, geçmiş dönemden devir aldığı enkazı kaldırmak için yaptığı çalışmaları samimi bulduğunu, Ankara’da ki bağlantılarını ilçesi için kullanan bir başkana sahip oldukları için de şanslı olduklarını söyleyen CHP Grup Sözcüsü H. Hüseyin Üsküdar, hem övdü hem yerden yere vurdu.

'PANDEMİDE KEPENK KAPATARAK İLKLERİN BELEDİYESİ OLDUNUZ'

“Hala belediyede kimi zaman danışman, kimi zaman başkan yardımcısı olarak çalışan ama ilçeye bile uğramayan bankamatikçileri ne yapacaksınız? Belediyenin arazisine ayrıcalıklı imar planları ile kaçak yapı kondurulan binayı yıkacak mısınız?” Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, geliri giderinden çok olan Zeytinburnu Belediyesi’nin pandemi sürecinde kepenk kapatan esnafa vergisini ödeyemediği için haciz gönderildiğini bir kez daha gündeme getirerek, “Bu konuda da ilklerin belediyesi olduk” diyerek tepki gösterdi.

'KAMU ARAZİLERİ NİÇİN ÖZEL SEKTÖRE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ?'

Borçlanmayan tek belediye olarak Başkan Arısoy’u tebrik eden Üsküdar, Devlet Tiyatroları’nın Zeytinburnu’na gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, bazı seminer, söyleşi ve panelleri israf olarak gördüğünü söyleyerek, “Ben başkanımızın dürüstlüğünden eminim. İnanıyorum ki geçmişten gelen yolsuzluklarla mücadele edecektir” diyerek sıraladı.Geçmiş dönemde kamuya ait arazilerin birinin Seyitnizam Vakfı’na peşkeş çekildiğini, şimdilerde ise vergisini ödemediği için mahkemelik olduklarını duyduğunu, bir diğer arazinin ise maliyeye devir edildiğini söyleyen Üsküdar, yine belediyeye ait olan ve kadın sığınma evi olarak belirlenen alanın ayrıcalıklı imar planlarıyla niçin özel bir şirkete verildiğini söyledi. Üsküdar, Merkezefendi Mahallesi’ndeki söz konusu alanı 3 kez mahkemeye verdiklerini, bilirkişi tarafından kaçak olduğunun tescillenmesine rağmen, İmar Barış’ından dahi faydalanmaya ihtiyaç duymayan Şirketin ayrıcalığının sebebini sorarak, “Burası yıkılacak mı?” dedi.

'BANKAMATİKÇİ ÇALIŞANLARINIZ MAAŞ ALMAYA DEVAM EDECEK Mİ?'

Belediyenin bazen danışman, bazen de başkan yardımcısı kadrosunda yer alan ama aslında belediyeye uğramayan kişilere hala maaş ödediğini söyleyen Hüseyin Üsküdar, ‘Bankamatik’ olarak tanımladığı bu kişilerin işine son verilip verilmeyeceğini de sordu.2011 yılında Zeytinburnu Belediyesi'nin sokaktaki gençlere yönelik dönemin belediye başkanı Murat Aydın öncülüğünde sosyal proje kapsamında  başlattığı buz pateni eğitimleri sonrasında oluşturulan ‘Buz Hokey’i takımının, şampiyon olduğu iddialarını da yalanlayan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Üsküdar, “Ne o sokak çocukları kaldı, ne de sözde şampiyonluk. Takım profesyonelleşti ve o çocuklar artık kalmadı. Dönemin Zeytinburnu, şimdinin Beykoz Belediye Başkanı olan Murat Aydın’ın, Beykoz’da da ‘Buz Hokeyi Takımı’ kurduğunu, Zeytinburnu ile yapılan maçı 4-2 kazandığını ve şike yapıldığı gerekçesi ile konunun mahkemeye taşındığını belirten Üsküdar, “Cumhurbaşkanı’na dahi takımın şampiyon olduğu yalanı söylenmiştir. Bu yalanı nasıl düzelteceğiz” diye sorarak, “Ben başkanımızın dürüstlüğünden eminim. tüm bu yolsuzluklarla mücadele edeceğine inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.