SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘Mobil Motivasyon Toplantısını’ Zeytinburnu imamı ihbar etti

KÜLTÜR 28.01.2020 - 10:49, Güncelleme: 28.01.2020 - 10:49
 

‘Mobil Motivasyon Toplantısını’ Zeytinburnu imamı ihbar etti

FETÖ/PDY terör örgütünün ‘mahrem yapılanmaya destek hücresi’ Zeytinburnu bölge imamı M.Ş.’nin itiraflarıyla çökertildi. Baskın tehlikesine karşı toplantılarını hareket halindeki minibüste yapan 14 şüpheli kameralı takibin ardından gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, önceki hafta MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın verdiği bilgi ve istihbarat doğrultusunda, örgütün Zeytinburnu bölge imamı olduğu belirlenen M.Ş. gözaltına alındı. Asıl mesleği öğretmenlik olan M.Ş. Emniyet’teki sorgusunda itirafçı olup etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi. M.Ş.’nin talebi savcılıkça kabul edilince, örgüte ve yaptıkları faaliyetlere yönelik itiraflarda bulundu. İfadesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında imamlığa getirildiğini, çözülme aşamasına gelen örgütü ayakta tutup, örgüt üyelerini bir araya getirmek için yeni yeni yöntemler denediklerini ifade eden M.Ş., bu faaliyetlerinin yanı sıra, yeni ‘gaybubet evleri’ açmak için esnafı kapı kapı dolaşıp para topladıklarını ve toplanan paraların bir kısmını da firardaki örgüt üyelerine gönderdiklerini söyledi. Firari örgüt üyelerinin saklanma ve barınma amaçlı kullandığı ‘gaybubet evleri’nin büyük kısmının polis ve MİT tarafından deşifre edilmesi nedeniyle Silivri ve Çatalca’da satın aldıkları veya kiraladıkları çiftlik evlerini ‘gaybubet evleri’ne çevirdiklerini ifade eden M.Ş. baskına uğramamak için örgüt toplantılarını seyir halindeki kapalı kasa minibüslerde yaptıklarını söyledi. “Motivasyon toplantıları” adı verilen bu mobil toplantıları, örgütün üst yönteminden gelen talimatlar doğrultusunda düzenlediklerini söyleyen M.Ş.’nin verdiği bilgiler ışığında takip ve izleme çalışması başlatıldı. Kapalı kasa minibüslerde “mobil motivasyon toplantıları” düzenleyen ve katılan, aralarında ihraç edilmiş 2 öğretmen ve çok sayıda esnafın da bulunduğu 15 örgüt şüphelisinin yakalanması için operasyon düzenledi. Şüpheliler itirafçı imamın ifadesinde olduğu gibi kapalı kasa bir minibüsle toplu şekilde şehri turlarken PTS kameralarından tespit edildi. Ekipler, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri operasyonla haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliden 14’ünü yakaladı. Kaçan bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Sorguları süren 14 şüpheliden 2’sinin aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. HABER MERKEZİ
FETÖ/PDY terör örgütünün ‘mahrem yapılanmaya destek hücresi’ Zeytinburnu bölge imamı M.Ş.’nin itiraflarıyla çökertildi. Baskın tehlikesine karşı toplantılarını hareket halindeki minibüste yapan 14 şüpheli kameralı takibin ardından gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, önceki hafta MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nın verdiği bilgi ve istihbarat doğrultusunda, örgütün Zeytinburnu bölge imamı olduğu belirlenen M.Ş. gözaltına alındı. Asıl mesleği öğretmenlik olan M.Ş. Emniyet’teki sorgusunda itirafçı olup etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi. M.Ş.’nin talebi savcılıkça kabul edilince, örgüte ve yaptıkları faaliyetlere yönelik itiraflarda bulundu.

İfadesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında imamlığa getirildiğini, çözülme aşamasına gelen örgütü ayakta tutup, örgüt üyelerini bir araya getirmek için yeni yeni yöntemler denediklerini ifade eden M.Ş., bu faaliyetlerinin yanı sıra, yeni ‘gaybubet evleri’ açmak için esnafı kapı kapı dolaşıp para topladıklarını ve toplanan paraların bir kısmını da firardaki örgüt üyelerine gönderdiklerini söyledi. Firari örgüt üyelerinin saklanma ve barınma amaçlı kullandığı ‘gaybubet evleri’nin büyük kısmının polis ve MİT tarafından deşifre edilmesi nedeniyle Silivri ve Çatalca’da satın aldıkları veya kiraladıkları çiftlik evlerini ‘gaybubet evleri’ne çevirdiklerini ifade eden M.Ş. baskına uğramamak için örgüt toplantılarını seyir halindeki kapalı kasa minibüslerde yaptıklarını söyledi.

“Motivasyon toplantıları” adı verilen bu mobil toplantıları, örgütün üst yönteminden gelen talimatlar doğrultusunda düzenlediklerini söyleyen M.Ş.’nin verdiği bilgiler ışığında takip ve izleme çalışması başlatıldı. Kapalı kasa minibüslerde “mobil motivasyon toplantıları” düzenleyen ve katılan, aralarında ihraç edilmiş 2 öğretmen ve çok sayıda esnafın da bulunduğu 15 örgüt şüphelisinin yakalanması için operasyon düzenledi. Şüpheliler itirafçı imamın ifadesinde olduğu gibi kapalı kasa bir minibüsle toplu şekilde şehri turlarken PTS kameralarından tespit edildi. Ekipler, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri operasyonla haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliden 14’ünü yakaladı. Kaçan bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Sorguları süren 14 şüpheliden 2’sinin aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.