SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarıyla buluştu

GÜNDEM 26.01.2020 - 17:01, Güncelleme: 26.01.2020 - 17:01
 

Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarıyla buluştu

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu tamamlanan İstanbul ilçe kongrelerinde seçilen 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan’da katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarına hayırlı olsun temennilerini iletirken özellikle bir sonraki seçimde AK Parti’nin elinde olan Belediyeleri almaları için çok çalışmaları gerektiği yönünde mesajlar verdi.

Sözlerinin başında Elazığ Depremine değinen genel Başkan Kılıçdaroğlu, Deprem bizim yaşamımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası oldu. Bu coğrafyanın kaderi biraz da böyle ama depreme karşı önlem almak da hepimizin ortak görevi. Japonya'da da deprem oluyor, bizde de oluyor. Ama bizde insanlar hayatını kaybediyor. Bunların önlemlerini beraber alacağız. Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 30'u aştı, Allahtan rahmet diliyoruz. Yarılıların bir kısmı taburcu edildi, bini aşkın yaralı var. Onlara da acil şifalar diliyoruz.  Elbette ki sizler de takdir edersiniz, böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda böyle katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım. İyilik yapar kötülük yapmazsanız zaten derdiniz yoktur. Bizim inancımız sevgi ve hoşgörü üzerine inşa edilmiştir. Adalet bizim açımızdan önemli bir kavramdır. Elâzığ’da yaşanan olaylar dolayısıyla hemen arkadaşlarımı aradım. Böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi birlik içinde yardımlar yapıyor. Farklı görüşlerimiz olabilir bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz dedi. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarıyla buluşmasında sözlerini şöyle sürdürdü.Pek çok sorunumuz var. Türkiye'nin beş temel sorunu var. Eğitim, dış politika... Neden Müslümanlar birbirini öldürüyor. Neden emperyaller ellerine silah veriyor? Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Toplumsal barış açısından sorunlarımız var. Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız. Demokrasi açısından sorunlarımız var. Can ve mal güvenliği. Düşünce özgürlüğü. Farklı düşünceyi suçlamak büyük bir yanlıştır. Farklı düşünceler, bilimin önünü açar. Kutsal kitabımız Kur'an'da yüce Rabbimiz, "Aklınızı kullanmıyor musunuz?" der. Bilime İslamiyet'in ne kadar önem verdiğini bilmek lazım. Bilimi geliştirmek ancak demokratik ortamlarda olur. Herkes farklı düşünebilir. Bütün mesele zorla kabul ettirmeye kalkmayacağız. Adaleti devlette liyakatla sağlıyoruz. Ne demek liyakat: Belli konularda bilgisi birikimi olan insanların devletin kademelerinde yükselmesi demektir. Türkiye'nin aydınlığa ve huzura kavuşması için ilk yapacağımız şeylerden birisi devlette liyakatı ve adaleti getirmek lazım. Kimsenin inancı nedeniyle ötekileştirilmemesi lazım. Dinimizin emri de böyledir. Kimin Allah'a yakın olup olmadığını yüce Rabbimiz biliyor dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu tamamlanan İstanbul ilçe kongrelerinde seçilen 39 ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantıya CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan’da katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarına hayırlı olsun temennilerini iletirken özellikle bir sonraki seçimde AK Parti’nin elinde olan Belediyeleri almaları için çok çalışmaları gerektiği yönünde mesajlar verdi.

Sözlerinin başında Elazığ Depremine değinen genel Başkan Kılıçdaroğlu, Deprem bizim yaşamımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası oldu. Bu coğrafyanın kaderi biraz da böyle ama depreme karşı önlem almak da hepimizin ortak görevi. Japonya'da da deprem oluyor, bizde de oluyor. Ama bizde insanlar hayatını kaybediyor. Bunların önlemlerini beraber alacağız. Elazığ'da hayatını kaybedenlerin sayısı 30'u aştı, Allahtan rahmet diliyoruz. Yarılıların bir kısmı taburcu edildi, bini aşkın yaralı var. Onlara da acil şifalar diliyoruz.  Elbette ki sizler de takdir edersiniz, böylesine acı bir günü yaşadığımız bir ortamda böyle katı siyasi polemiklerden uzak durmamız lazım. İyilik yapar kötülük yapmazsanız zaten derdiniz yoktur. Bizim inancımız sevgi ve hoşgörü üzerine inşa edilmiştir. Adalet bizim açımızdan önemli bir kavramdır. Elâzığ’da yaşanan olaylar dolayısıyla hemen arkadaşlarımı aradım. Böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi birlik içinde yardımlar yapıyor. Farklı görüşlerimiz olabilir bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz dedi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilçe Başkanlarıyla buluşmasında sözlerini şöyle sürdürdü.Pek çok sorunumuz var. Türkiye'nin beş temel sorunu var. Eğitim, dış politika... Neden Müslümanlar birbirini öldürüyor. Neden emperyaller ellerine silah veriyor? Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Toplumsal barış açısından sorunlarımız var. Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız. Demokrasi açısından sorunlarımız var. Can ve mal güvenliği. Düşünce özgürlüğü. Farklı düşünceyi suçlamak büyük bir yanlıştır. Farklı düşünceler, bilimin önünü açar. Kutsal kitabımız Kur'an'da yüce Rabbimiz, "Aklınızı kullanmıyor musunuz?" der. Bilime İslamiyet'in ne kadar önem verdiğini bilmek lazım. Bilimi geliştirmek ancak demokratik ortamlarda olur. Herkes farklı düşünebilir. Bütün mesele zorla kabul ettirmeye kalkmayacağız. Adaleti devlette liyakatla sağlıyoruz. Ne demek liyakat: Belli konularda bilgisi birikimi olan insanların devletin kademelerinde yükselmesi demektir. Türkiye'nin aydınlığa ve huzura kavuşması için ilk yapacağımız şeylerden birisi devlette liyakatı ve adaleti getirmek lazım. Kimsenin inancı nedeniyle ötekileştirilmemesi lazım. Dinimizin emri de böyledir. Kimin Allah'a yakın olup olmadığını yüce Rabbimiz biliyor dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.