SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Derneği şehitlerimiz için mevlid okuttu

KÜLTÜR 15.12.2019 - 20:44, Güncelleme: 15.12.2019 - 20:44
 

Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Derneği şehitlerimiz için mevlid okuttu

Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezinin bulunduğu Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesinde Aziz Şehitlerimiz için Mevlit okuttu ve akabinde 10 Bin kişiye etli pilav ikramında bulundu.

Yaklaşık bir ay önce kurulan Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kısa süre içinde yaptığı faaliyetlerle ilçemizdeki Özbek ve Afganları sesi oldu. Dernek Başkanı Abdulmunir Yunus bugün bizim için çok özel bir gün bize kucağını açan ata topraklarımızı seviyoruz. Bu ülke için şehit olmaya hazırız. 15 Temmuz gecesi içimizden birçok arkadaşımız sokağa çıkarak hainlere karşı direndi. Gazilerimiz var. Bunun için Derneğimiz ilk etkinliklerinden birini aziz şehitlerimize ayırmak istedik dedi.  Derneğin kurucu ve onursal Başkanı Hanifi Akın ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini dile getirdi. İkamet sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istediler. Kurucu Başkan Akın sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Bizler 1000 yıldır İslam’a bayraktarlık etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizler Zeytinburnu’ndaki 15 bin civarı Türk Afgan soydaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızdan talepleri kendilerini derneğimiz adına makamınızda ziyarette bulunmak istiyoruz. Bizler bu ülkenin üretiminde, istihdamında ve kalkındırmasında rol almak istiyoruz. Gençlerimiz ise bu topraklarda askerlik yapmak İçin bu vatana ve millete hizmet vermek İçin sabırla beklemektedirler. Biz Afganistan Türk soydaşlarınız olarak siz değerli devlet büyüklerimizden bizlere her zaman her konuda gerekli desteğin verilmesini sesimizi duymanızı ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesini sizlerden arz ederiz dedi.  AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk ise programda yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek: “Bu coğrafyayı kimliksizleştirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta durduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Zor bir coğrafyadayız. Ama bu coğrafya bizim kaderimiz. Ne mutlu bize, çok şükür bu coğrafya Hz. Ömer’den bu yana çok şükür Hanefiliğin kalesi. Bu coğrafyanın beklenileniyiz. Bu mücadelenin temeli hanif kimliğimize karşı, ateşin çocuklarının açtığı savaştır. Ateşin çocuklarının savaşıyla karşı karşıyayız. Peki, hedefleri ne? Bu coğrafyayı Oded Yinon planına kurban etmek. Oded Yinon planı paramparça olmuş Türkiye, Suriye, Irak ve İslam coğrafyasıdır.  Dünya boranlarının son engel olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti çökertilerek başka engel kalmasın istiyorlar. Bu planı okuyun, o zaman askerimizin ve polisimizin verdiği mücadelenin öyle sıradan bir mücadele olmadığını anlayacaksınız dedi.  Programın sonunda aziz şehitlerimiz için mevlidi şerif okutuldu. Dualar edildi. Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Onur Dolar, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı davetlilere pilav ikramında bulundular.. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezinin bulunduğu Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesinde Aziz Şehitlerimiz için Mevlit okuttu ve akabinde 10 Bin kişiye etli pilav ikramında bulundu.

Yaklaşık bir ay önce kurulan Uluslararası Özbek ve Afgan Hakları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kısa süre içinde yaptığı faaliyetlerle ilçemizdeki Özbek ve Afganları sesi oldu. Dernek Başkanı Abdulmunir Yunus bugün bizim için çok özel bir gün bize kucağını açan ata topraklarımızı seviyoruz. Bu ülke için şehit olmaya hazırız. 15 Temmuz gecesi içimizden birçok arkadaşımız sokağa çıkarak hainlere karşı direndi. Gazilerimiz var. Bunun için Derneğimiz ilk etkinliklerinden birini aziz şehitlerimize ayırmak istedik dedi. 

Derneğin kurucu ve onursal Başkanı Hanifi Akın ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini dile getirdi. İkamet sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istediler. Kurucu Başkan Akın sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Bizler 1000 yıldır İslam’a bayraktarlık etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizler Zeytinburnu’ndaki 15 bin civarı Türk Afgan soydaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızdan talepleri kendilerini derneğimiz adına makamınızda ziyarette bulunmak istiyoruz. Bizler bu ülkenin üretiminde, istihdamında ve kalkındırmasında rol almak istiyoruz. Gençlerimiz ise bu topraklarda askerlik yapmak İçin bu vatana ve millete hizmet vermek İçin sabırla beklemektedirler. Biz Afganistan Türk soydaşlarınız olarak siz değerli devlet büyüklerimizden bizlere her zaman her konuda gerekli desteğin verilmesini sesimizi duymanızı ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesini sizlerden arz ederiz dedi. 

AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk ise programda yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek: “Bu coğrafyayı kimliksizleştirmek isteyenlere karşı dimdik ayakta durduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Zor bir coğrafyadayız. Ama bu coğrafya bizim kaderimiz. Ne mutlu bize, çok şükür bu coğrafya Hz. Ömer’den bu yana çok şükür Hanefiliğin kalesi. Bu coğrafyanın beklenileniyiz. Bu mücadelenin temeli hanif kimliğimize karşı, ateşin çocuklarının açtığı savaştır. Ateşin çocuklarının savaşıyla karşı karşıyayız. Peki, hedefleri ne? Bu coğrafyayı Oded Yinon planına kurban etmek. Oded Yinon planı paramparça olmuş Türkiye, Suriye, Irak ve İslam coğrafyasıdır.  Dünya boranlarının son engel olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti çökertilerek başka engel kalmasın istiyorlar. Bu planı okuyun, o zaman askerimizin ve polisimizin verdiği mücadelenin öyle sıradan bir mücadele olmadığını anlayacaksınız dedi. 

Programın sonunda aziz şehitlerimiz için mevlidi şerif okutuldu. Dualar edildi. Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Onur Dolar, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı davetlilere pilav ikramında bulundular..

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.