SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Sağlık Kabininde 4 bin hasta evde tedavi edildi

SAĞLIK 13.04.2019 - 23:55, Güncelleme: 13.04.2019 - 23:55
 

Zeytinburnu Sağlık Kabininde 4 bin hasta evde tedavi edildi

Sağlık Bakanlığının izni ile açılabilen sağlık kabinleri vatandaşların uğrak noktası olurken hastanelerdeki yoğunluğa azalttı. Zeytinburnu’nda bir yıl önce açılan “Zeytinburnu Sağlık Kabinine” başvuran 12 bin hastadan 4 bini evde tedavi edildi. Vatandaşlar tedavi sürecini hızlandırdığı ve evde tedavi yapılabildiği için sağlık kabinlerini tercih ederken, özellikle yaşlı ve çocuk hastaların bakımın ve tedavisi için sağlık kabinlerine başvuruluyor.

Sağlık Bakanlığının 1219 sayılı kanun hükümlerine göre mesleklerini serbest olarak icra etmek isteyen ebe, hemşire ve sağlık memurlarına tanıdığı sağlık kabini açma hakkının ardından faaliyete geçen sağlık kabinleri vatandaşın derdine derman oldu. Zeytinburnu’nda 1 yıl önce evde sağlık hizmeti vermek amacıyla açılışı yapılan “Zeytinburnu Sağlık Kabini” 4 bin hastanın tedavisini evde gerçekleştirdi. Günün her saati hizmet veren sağlık kabinini arayan vatandaşlar görevli hemşirelere adres bilgilerini vererek evde tedavi ediliyor. Yenidoğan bebeklerin bakım ve tedavisinin de yapıldığı sağlık kabininde yenidoğan bakımı konusunda uzman hemşireler de görev yapıyor. 12 BİN KİŞİ BAŞVURDU Açıldığı günden bu yana 4 bini evde olmak üzere 12 bin kişiye hizmet veren Zeytinburnu Sağlık Kabini’nde pansuman, dikiş atma ve alma, küçük cerrahi müdahaleler, serum takma, kan alma, tansiyon ölçümü ve takibi, buhar tedavisi, idrar sondası takılması ve bakımı, yara bakımı, kan şekeri ölçümü gibi birçok sağlık hizmeti veriliyor. Doktor tarafından reçete yazılarak serum taktırması yada iğne yaptırması gereken vatandaşlar sağlık kabinine başvurarak deneyimli hemşireler tarafından hem sağlık kabininde hem de evlerinde serum taktırıp iğne yaptırabiliyor. Kan tahlili ve idrar tahlili de yapılan sağlık kabinleri, hastanede tahlil sırası beklemeyi sona erdiriyor. YAŞLI HASTALAR TERCİH EDİYOR Evde sağlık hizmeti vererek vatandaşların taleplerine anında cevap veren sağlık kabinlerini daha çok, ilerleyen yaşı nedeniyle hastaneye gitmekte zorlanan ve hastane enfeksiyonu kapma riski olan hastalar tercih ediyor. Boyundan aşağısı felç olarak yatağa bağımlı hayatını sürdüren ve hastaneye götürülmekte zorlanılan 79 yaşındaki Halime Teke’nin bakımı sağlık kabini hemşireleri tarafından yapılıyor. Bakıcı olmayan ve doktorunun verdiği reçeteye göre vücudunda yara oluşmaması için sabah akşam bakım ve temizliği yapılması gereken Teke’nin bakımı da sağlık kabini hemşireleri tarafından evde yapılıyor.
Sağlık Bakanlığının izni ile açılabilen sağlık kabinleri vatandaşların uğrak noktası olurken hastanelerdeki yoğunluğa azalttı. Zeytinburnu’nda bir yıl önce açılan “Zeytinburnu Sağlık Kabinine” başvuran 12 bin hastadan 4 bini evde tedavi edildi. Vatandaşlar tedavi sürecini hızlandırdığı ve evde tedavi yapılabildiği için sağlık kabinlerini tercih ederken, özellikle yaşlı ve çocuk hastaların bakımın ve tedavisi için sağlık kabinlerine başvuruluyor.

Sağlık Bakanlığının 1219 sayılı kanun hükümlerine göre mesleklerini serbest olarak icra etmek isteyen ebe, hemşire ve sağlık memurlarına tanıdığı sağlık kabini açma hakkının ardından faaliyete geçen sağlık kabinleri vatandaşın derdine derman oldu. Zeytinburnu’nda 1 yıl önce evde sağlık hizmeti vermek amacıyla açılışı yapılan “Zeytinburnu Sağlık Kabini” 4 bin hastanın tedavisini evde gerçekleştirdi. Günün her saati hizmet veren sağlık kabinini arayan vatandaşlar görevli hemşirelere adres bilgilerini vererek evde tedavi ediliyor. Yenidoğan bebeklerin bakım ve tedavisinin de yapıldığı sağlık kabininde yenidoğan bakımı konusunda uzman hemşireler de görev yapıyor.

12 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Açıldığı günden bu yana 4 bini evde olmak üzere 12 bin kişiye hizmet veren Zeytinburnu Sağlık Kabini’nde pansuman, dikiş atma ve alma, küçük cerrahi müdahaleler, serum takma, kan alma, tansiyon ölçümü ve takibi, buhar tedavisi, idrar sondası takılması ve bakımı, yara bakımı, kan şekeri ölçümü gibi birçok sağlık hizmeti veriliyor. Doktor tarafından reçete yazılarak serum taktırması yada iğne yaptırması gereken vatandaşlar sağlık kabinine başvurarak deneyimli hemşireler tarafından hem sağlık kabininde hem de evlerinde serum taktırıp iğne yaptırabiliyor. Kan tahlili ve idrar tahlili de yapılan sağlık kabinleri, hastanede tahlil sırası beklemeyi sona erdiriyor.

YAŞLI HASTALAR TERCİH EDİYOR

Evde sağlık hizmeti vererek vatandaşların taleplerine anında cevap veren sağlık kabinlerini daha çok, ilerleyen yaşı nedeniyle hastaneye gitmekte zorlanan ve hastane enfeksiyonu kapma riski olan hastalar tercih ediyor. Boyundan aşağısı felç olarak yatağa bağımlı hayatını sürdüren ve hastaneye götürülmekte zorlanılan 79 yaşındaki Halime Teke’nin bakımı sağlık kabini hemşireleri tarafından yapılıyor. Bakıcı olmayan ve doktorunun verdiği reçeteye göre vücudunda yara oluşmaması için sabah akşam bakım ve temizliği yapılması gereken Teke’nin bakımı da sağlık kabini hemşireleri tarafından evde yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.