SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Belediye önünde eylem yaptı

KÜLTÜR 30.10.2018 - 20:31, Güncelleme: 30.10.2018 - 20:31
 

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Belediye önünde eylem yaptı

Zeytinburnu’nda, 2015 yılının aralık ayında boşaltıldığı belirtilen 56 dairelik 7 katlı “Kuran” sitesi 13 Ocak 2017’de çökmüş, enkaz altında kalan Mehmet Akbaş (60) ve Mehmet Özdener (5) hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı. Çöken Sitenin etrafındaki bazı binalarda riskli olduğu gerekesiyle Zeytinburnu Belediyesi tarafından yıkıldı ve Zeytinburnu’nda örnek bir site yapılacağı duyuruldu.

BELEDİYE ÖNÜNDE EVİMİZİ İSTİYORUZ PANKARTI AÇTILAR Aradan geçen İki yıla rağmen site inşaatın başlaması sitedeki mülk sahiplerini isyan ettirdi. Üç gün boyunca yıkılan sitenin yıkıntıları arasında eyleme yapan Vatandaşlar bugün Belediye önünde basın açıklaması yaptılar ve seslerini Yetkililere duyurmaya çalıştılar. Basın açıklamasında, Sitenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren iki kişinin ailesi Zeytinburnu Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda Belediye aileye 1 Milyon TL’ye yakın miktar ödedi. Sonrasında da Zeytinburnu Belediyesi aileye ödenen parayı, evlerini kaybetmiş bina sakinlerine, binanın altında olan ATM'lerin bankalarına ve bitişiğinde ki Petrol Ofisi'ne tebligat yollanarak kendisine ödenmesini istedi. Site sakinleri, evlerinin yıkılmasında ihmali bulunan Belediye’ye tepkisini, “Kentsel dönüşüm diyerek yeni binaları bile yıkılanlar var. Bizler yeterince mağdur olduk artık evimizi istiyoruz pankartları açtılar. Bina sakinler, 3 yıldır kirada olduklarını ve 2015'te belediyenin kendilerine, yeni bir binanın 18 ayda yapılacağını söylemelerine rağmen hiç bir ilerlemenin de sağlanmadığın belirtti. Bulundukları yerlerde de kiraları ödeyemedikleri, Belediye Başkanı’na gittiklerinde kendilerine “Tamam. Bekleyin aceleniz ne?” cevabı verildiğini belirtildi. Vatandaşların eylemine İYİ Parti Zeytinburnu ilçe Başkanı Ahmet Çelik'te destek verdi.  ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA Kuran sitesi ve çevresinde bulunan 18 binanın en hızlı şekilde yeniden yapılması için ilk günlerden itibaren mülk sahipleriyle çözüm yolları üzerinde çalışılmıştır. İmar haklarında iyileştirme yapılmış ve mülk sahipleriyle proje üzerinde uzlaşılmıştır. Maliklerle, sonuncusu 21 Nisan 2018’de olmak üzere ekteki sözleşme imzalanmış ve mutabakata varılmıştır. 12 Haziran 2018’de inşaat yapım ihalesine çıkılmış ancak katılan olmamıştır. Kimsenin katılmaması üzerine 25 Temmuz ve 27 Eylül 2018 tarihlerinde ihale tekrarlanmıştır. Ancak ülkemize yapılan ekonomik saldırılar sonucu gelişen piyasa koşulları sebebiyle ihaleye katılan olmamıştır. Projenin en kısa zamanda hayata geçmesi için ihale süreci devam etmektedir. ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NİN HAK SAHİPLERİYLE YAPTIĞI KESİN SÖZLEŞME ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu’nda, 2015 yılının aralık ayında boşaltıldığı belirtilen 56 dairelik 7 katlı “Kuran” sitesi 13 Ocak 2017’de çökmüş, enkaz altında kalan Mehmet Akbaş (60) ve Mehmet Özdener (5) hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı. Çöken Sitenin etrafındaki bazı binalarda riskli olduğu gerekesiyle Zeytinburnu Belediyesi tarafından yıkıldı ve Zeytinburnu’nda örnek bir site yapılacağı duyuruldu.

BELEDİYE ÖNÜNDE EVİMİZİ İSTİYORUZ PANKARTI AÇTILAR

Aradan geçen İki yıla rağmen site inşaatın başlaması sitedeki mülk sahiplerini isyan ettirdi. Üç gün boyunca yıkılan sitenin yıkıntıları arasında eyleme yapan Vatandaşlar bugün Belediye önünde basın açıklaması yaptılar ve seslerini Yetkililere duyurmaya çalıştılar. Basın açıklamasında, Sitenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren iki kişinin ailesi Zeytinburnu Belediyesi’ne açtığı dava sonucunda Belediye aileye 1 Milyon TL’ye yakın miktar ödedi. Sonrasında da Zeytinburnu Belediyesi aileye ödenen parayı, evlerini kaybetmiş bina sakinlerine, binanın altında olan ATM'lerin bankalarına ve bitişiğinde ki Petrol Ofisi'ne tebligat yollanarak kendisine ödenmesini istedi. Site sakinleri, evlerinin yıkılmasında ihmali bulunan Belediye’ye tepkisini, “Kentsel dönüşüm diyerek yeni binaları bile yıkılanlar var. Bizler yeterince mağdur olduk artık evimizi istiyoruz pankartları açtılar. Bina sakinler, 3 yıldır kirada olduklarını ve 2015'te belediyenin kendilerine, yeni bir binanın 18 ayda yapılacağını söylemelerine rağmen hiç bir ilerlemenin de sağlanmadığın belirtti. Bulundukları yerlerde de kiraları ödeyemedikleri, Belediye Başkanı’na gittiklerinde kendilerine “Tamam. Bekleyin aceleniz ne?” cevabı verildiğini belirtildi. Vatandaşların eylemine İYİ Parti Zeytinburnu ilçe Başkanı Ahmet Çelik'te destek verdi. 

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kuran sitesi ve çevresinde bulunan 18 binanın en hızlı şekilde yeniden yapılması için ilk günlerden itibaren mülk sahipleriyle çözüm yolları üzerinde çalışılmıştır. İmar haklarında iyileştirme yapılmış ve mülk sahipleriyle proje üzerinde uzlaşılmıştır. Maliklerle, sonuncusu 21 Nisan 2018’de olmak üzere ekteki sözleşme imzalanmış ve mutabakata varılmıştır. 12 Haziran 2018’de inşaat yapım ihalesine çıkılmış ancak katılan olmamıştır. Kimsenin katılmaması üzerine 25 Temmuz ve 27 Eylül 2018 tarihlerinde ihale tekrarlanmıştır. Ancak ülkemize yapılan ekonomik saldırılar sonucu gelişen piyasa koşulları sebebiyle ihaleye katılan olmamıştır. Projenin en kısa zamanda hayata geçmesi için ihale süreci devam etmektedir.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NİN HAK SAHİPLERİYLE YAPTIĞI KESİN SÖZLEŞME

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.