SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

"ÖĞRENCİ AFFI ÇÖZÜMSEL OLACAK"

EĞİTİM 06.09.2008 - 11:38, Güncelleme: 06.09.2008 - 11:38
 

"ÖĞRENCİ AFFI ÇÖZÜMSEL OLACAK"

Hatay Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğrenci affı yasa tasarısı taslağının "kapsamın" üzerinde hala çalışıldığını belirterek, "Kapsam, toplumsal açıdan olabildiğince çözümsel olacaktı

Hatay Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, öğrenci affı bekleyen gençler tarafından kurulan ve öğrenci affının çıkarılması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Eğitim Hakkı Platformu temsilcilerini makamında kabul etti. Platform temsilcileri, Ergin'e 12 bin öğrenci profilinin istatistiksel olarak değerlendirildiği raporu sunarken, affın kapsamı hakkındaki endişelerini ilettiler. Ergin, platform temsilcilerine, "Öğrenci affının hala hangi yılları kapsayacağı üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Henüz yasa tasarısı haline gelmedi ve Meclis'e gönderilmedi. Tasarının içeriğini bilmiyoruz, bu nedenle içeriği hakkında konuşamayız. Ancak kapsam, toplumsal açıdan olabildiğince çözümsel olacaktır" dedi. -ÖĞRENCİ AFFI İLE BİN 700 YENİ DOKTOR- Ergin'e sunulan rapor içerisinde, 12 bin kişilik istatistiksel çalışma sonuçları ve yasanın yıl yönünden kapsamının belirlenmesinde önemli veriler olduğunu belirten platform temsilcileri, 2000 yılı öncesinde ilişiği kesilmiş bin 700 tıp fakültesi öğrencisinin olduğunu çoğunluğunun da 4 ve 5. sınıfta ilişiklerini kesme durumunda kaldığını belirttiler. YÖK'ün bu yıl ilgili fakültelerde bin 700 kişilik kontenjan artırımına gittiğine dikkat çeken Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri, 2 yıl içerisinde topluma kazandırılabilecek doktor sayısının önemine dikkat çektiler. Platform temsilcileri raporla ilgili olarak, "Bu rapor çerçevesinde istatistiki olarak 2000 yılı öncesinde özellikle sağlık sorunları doğal afetler ve maddi sıkıntılar nedeniyle ilişik kesmiş 33 bin öğrencinin bulunduğu ve bunlardan hali hazırda 8 ila 10 bininin tekrar okullarına dönmek istediği görülüyor" açıklamasında bulundular. zeytinburnuhaber.org  
Hatay Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğrenci affı yasa tasarısı taslağının "kapsamın" üzerinde hala çalışıldığını belirterek, "Kapsam, toplumsal açıdan olabildiğince çözümsel olacaktı

Hatay Milletvekili ve AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, öğrenci affı bekleyen gençler tarafından kurulan ve öğrenci affının çıkarılması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Eğitim Hakkı Platformu temsilcilerini makamında kabul etti. Platform temsilcileri, Ergin'e 12 bin öğrenci profilinin istatistiksel olarak değerlendirildiği raporu sunarken, affın kapsamı hakkındaki endişelerini ilettiler. Ergin, platform temsilcilerine, "Öğrenci affının hala hangi yılları kapsayacağı üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Henüz yasa tasarısı haline gelmedi ve Meclis'e gönderilmedi. Tasarının içeriğini bilmiyoruz, bu nedenle içeriği hakkında konuşamayız. Ancak kapsam, toplumsal açıdan olabildiğince çözümsel olacaktır" dedi.

-ÖĞRENCİ AFFI İLE BİN 700 YENİ DOKTOR-

Ergin'e sunulan rapor içerisinde, 12 bin kişilik istatistiksel çalışma sonuçları ve yasanın yıl yönünden kapsamının belirlenmesinde önemli veriler olduğunu belirten platform temsilcileri, 2000 yılı öncesinde ilişiği kesilmiş bin 700 tıp fakültesi öğrencisinin olduğunu çoğunluğunun da 4 ve 5. sınıfta ilişiklerini kesme durumunda kaldığını belirttiler. YÖK'ün bu yıl ilgili fakültelerde bin 700 kişilik kontenjan artırımına gittiğine dikkat çeken Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri, 2 yıl içerisinde topluma kazandırılabilecek doktor sayısının önemine dikkat çektiler.

Platform temsilcileri raporla ilgili olarak, "Bu rapor çerçevesinde istatistiki olarak 2000 yılı öncesinde özellikle sağlık sorunları doğal afetler ve maddi sıkıntılar nedeniyle ilişik kesmiş 33 bin öğrencinin bulunduğu ve bunlardan hali hazırda 8 ila 10 bininin tekrar okullarına dönmek istediği görülüyor" açıklamasında bulundular.

zeytinburnuhaber.org

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.