SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Seçimi bırak pazara bak!

KÜLTÜR 07.05.2015 - 10:15, Güncelleme: 07.05.2015 - 10:15
 

Seçimi bırak pazara bak!

Genel Seçime sayılı günler kala Partiler Ekonomik Vaatleri abartırken çarşı pazarı yangın yerine çeviren enflasyonu ise kimse görmüyor. Mart, Nisan ve Mayıs Aylarında ayında mutfak harcaması öyle bir arttı ki; memura, emekliye, asgari ücretlinin maaşına yapılan zamlar bir ayda buhar oldu.

ZAM UÇTU GİTTİ! İktidar, memura ve emekliye yüzde 3, asgari ücretliye yeni yılda yüzde 6 zam verdi. En düşük memur zammı 72 lira zamlanarak 2 bin 251 lira oldu. Asgari ücretliye ise 2 simitlik zam geldi, 58 liralık zam ile asgari ücret 949 lira oldu. İktidar ‘al bu maaşla geçin’ diyor ama ne mümkün? Kira, fatura, ulaşım, okul masrafı derken maaşın yarıdan fazlası gidiyor.  PAZAR ATEŞ PAHASI! Türkiye seçim atmosferine girdi. Çarşı pazardaki yangını gören yok! Her şey ateş pahası. Gıda harcamasında Mayıs ayında meydana gelen aylık yüzde 4,29’luk artış aile bütçesinde bir önceki aya göre yaklaşık 43 TL ek yük getirdi. Piyasada enflasyon yüzde 25-30’lardayken enflasyon nedense ısrarla yüzde 9’larda seyrediyor. SALATA HAYAL OLDU Örneğin, salatalık fiyatı bile geçen ay yüzde 33 arttı. Biberde yüzde 50, yeşilbiber ve domateste yüzde 20, hıyarda yüzde 33, taze fasulyede yüzde 60, patlıcanda yüzde 22, Taze Fasulye 60, Biber 50, Domates 20, Marul 20, Rize Çayı 18, Zeytinyağı 8 kabakta yüzde 25’lik artış söz konusu. Çay keyfimiz bile zehir oldu. Rize Turist Çayı yüzde 18 zamlandı. Pazarda file 250 liradan aşağıya dolmuyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Genel Seçime sayılı günler kala Partiler Ekonomik Vaatleri abartırken çarşı pazarı yangın yerine çeviren enflasyonu ise kimse görmüyor. Mart, Nisan ve Mayıs Aylarında ayında mutfak harcaması öyle bir arttı ki; memura, emekliye, asgari ücretlinin maaşına yapılan zamlar bir ayda buhar oldu.

ZAM UÇTU GİTTİ!

İktidar, memura ve emekliye yüzde 3, asgari ücretliye yeni yılda yüzde 6 zam verdi. En düşük memur zammı 72 lira zamlanarak 2 bin 251 lira oldu. Asgari ücretliye ise 2 simitlik zam geldi, 58 liralık zam ile asgari ücret 949 lira oldu. İktidar ‘al bu maaşla geçin’ diyor ama ne mümkün? Kira, fatura, ulaşım, okul masrafı derken maaşın yarıdan fazlası gidiyor. 

PAZAR ATEŞ PAHASI!

Türkiye seçim atmosferine girdi. Çarşı pazardaki yangını gören yok! Her şey ateş pahası. Gıda harcamasında Mayıs ayında meydana gelen aylık yüzde 4,29’luk artış aile bütçesinde bir önceki aya göre yaklaşık 43 TL ek yük getirdi. Piyasada enflasyon yüzde 25-30’lardayken enflasyon nedense ısrarla yüzde 9’larda seyrediyor.

SALATA HAYAL OLDU

Örneğin, salatalık fiyatı bile geçen ay yüzde 33 arttı. Biberde yüzde 50, yeşilbiber ve domateste yüzde 20, hıyarda yüzde 33, taze fasulyede yüzde 60, patlıcanda yüzde 22, Taze Fasulye 60, Biber 50, Domates 20, Marul 20, Rize Çayı 18, Zeytinyağı 8 kabakta yüzde 25’lik artış söz konusu. Çay keyfimiz bile zehir oldu. Rize Turist Çayı yüzde 18 zamlandı. Pazarda file 250 liradan aşağıya dolmuyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.