SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediyesinden Hızlı ve Güler Yüzlü Hizmet

KÜLTÜR 27.02.2015 - 10:41, Güncelleme: 27.02.2015 - 10:41
 

Zeytinburnu Belediyesinden Hızlı ve Güler Yüzlü Hizmet

Yeni hizmet binasında hizmet anlayışını da değiştiren Zeytinburnu Belediyesi, gelen vatandaşlara çay ikram ettikten sonra görevlendirdiği ekip sayesinde birçok işlemi vatandaş adına gerçekleştiriyor.

Vatandaşın kuyrukta bekleme derdine son veren Zeytinburnu Belediyesi, başlattığı yeni hizmet anlayışıyla kısa süre içerisinde ilçe sakinlerinin beğenisini kazandı. İşlemlerini gerçekleştirmek için hizmet binasına uğrayan vatandaşları, ayakta bekletmek yerine çay ikram etmeyi tercih etmeyi tercih eden Zeytinburnu Belediyesi, bu sırada görevlendirdiği ekip sayesinde kimsenin yorulmasına gerek kalmadan birçok işlemin gerçekleşmesini sağlıyor. Belediyeden Çay Hizmeti Giriş katta vatandaşı karşılayan danışma görevlileri, tüm binayı dolaşarak yetkili birimi arama derdine son veriyor. Yapmak istenilen işlemler hakkında kısa bir bilgi alan görevliler, aynı katta yer alan; İmar, Ruhsat, Temizlik İşleri, Yazı İşleri, Sosyal Yardımlaşma ve Zabıta Müdürlükleri’ne ait birimlere yönlendirme işlemlerini tamamlayıp ilk işlemin gerçekleşmesini sağlıyor. Karşılama işini gerçekleştiren müdürlüklere ait birimler, vatandaşlara çayı ikram ederek binayı kat kat dolaşmalaşmalarına gerek kalmadan tüm işlemlerin aynı katta gerçekleşmesini sağlıyor. Zamandan Tasarruf Ettiren Hizmet Zeytinburnu Belediyesi, reform sayılabilecek bu yeni hizmet anlayışıyla ilçe sakinlerinin beğenisini kazanırken vatandaşlara sağladığı zaman tasarrufu yönünden de hizmet aksamalarının önüne geçti. Belediye binasına vergi, ruhsat, imar, şikayet, katı atık, moloz taşıma, yardım alma, dilekçe yazma vb. işlemler için gelen birçok vatandaş, daha önceki sistemde kuyruk oluştuğunu hatta çoğu vatandaşın işlemleriyle alakası olamayan kuyruklarda bekleyip mağdur olduğunu ve bunun birçok tartışmaya da neden olduğunu belirterek yeni hizmet anlayışıyla bu tip durumların kalktığını böylece hizmetin kendilerine hem zaman tasarrufu sağladığını hem de bina içinde dolaşarak yorulmalarını engellediğini belirtti. Engelli Ve Yaşlı Vatandaşlara “Pozitif Ayırımcılık” Zeytinburnu belediyesi, başlattığı bu uygulamasıyla birlikte yaşlı ve engelli vatandaşların merdiven çıkma ve ayakta bekleme derdine son verirken ayrıca üst katlarda farklı işlemleri ya da görüşmeleri bulunan yaşlı ve engellilere, özel olarak eşlik eden ekipleri sayesinde “engelleri kaldıran” bir uygulamayı da başlatmış oldu. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Yeni hizmet binasında hizmet anlayışını da değiştiren Zeytinburnu Belediyesi, gelen vatandaşlara çay ikram ettikten sonra görevlendirdiği ekip sayesinde birçok işlemi vatandaş adına gerçekleştiriyor.

Vatandaşın kuyrukta bekleme derdine son veren Zeytinburnu Belediyesi, başlattığı yeni hizmet anlayışıyla kısa süre içerisinde ilçe sakinlerinin beğenisini kazandı. İşlemlerini gerçekleştirmek için hizmet binasına uğrayan vatandaşları, ayakta bekletmek yerine çay ikram etmeyi tercih etmeyi tercih eden Zeytinburnu Belediyesi, bu sırada görevlendirdiği ekip sayesinde kimsenin yorulmasına gerek kalmadan birçok işlemin gerçekleşmesini sağlıyor.

Belediyeden Çay Hizmeti

Giriş katta vatandaşı karşılayan danışma görevlileri, tüm binayı dolaşarak yetkili birimi arama derdine son veriyor. Yapmak istenilen işlemler hakkında kısa bir bilgi alan görevliler, aynı katta yer alan; İmar, Ruhsat, Temizlik İşleri, Yazı İşleri, Sosyal Yardımlaşma ve Zabıta Müdürlükleri’ne ait birimlere yönlendirme işlemlerini tamamlayıp ilk işlemin gerçekleşmesini sağlıyor. Karşılama işini gerçekleştiren müdürlüklere ait birimler, vatandaşlara çayı ikram ederek binayı kat kat dolaşmalaşmalarına gerek kalmadan tüm işlemlerin aynı katta gerçekleşmesini sağlıyor.

Zamandan Tasarruf Ettiren Hizmet

Zeytinburnu Belediyesi, reform sayılabilecek bu yeni hizmet anlayışıyla ilçe sakinlerinin beğenisini kazanırken vatandaşlara sağladığı zaman tasarrufu yönünden de hizmet aksamalarının önüne geçti. Belediye binasına vergi, ruhsat, imar, şikayet, katı atık, moloz taşıma, yardım alma, dilekçe yazma vb. işlemler için gelen birçok vatandaş, daha önceki sistemde kuyruk oluştuğunu hatta çoğu vatandaşın işlemleriyle alakası olamayan kuyruklarda bekleyip mağdur olduğunu ve bunun birçok tartışmaya da neden olduğunu belirterek yeni hizmet anlayışıyla bu tip durumların kalktığını böylece hizmetin kendilerine hem zaman tasarrufu sağladığını hem de bina içinde dolaşarak yorulmalarını engellediğini belirtti.

Engelli Ve Yaşlı Vatandaşlara “Pozitif Ayırımcılık”

Zeytinburnu belediyesi, başlattığı bu uygulamasıyla birlikte yaşlı ve engelli vatandaşların merdiven çıkma ve ayakta bekleme derdine son verirken ayrıca üst katlarda farklı işlemleri ya da görüşmeleri bulunan yaşlı ve engellilere, özel olarak eşlik eden ekipleri sayesinde “engelleri kaldıran” bir uygulamayı da başlatmış oldu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.