SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Hüdayar Mete BUHARA Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı

GÜNDEM 19.02.2015 - 21:32, Güncelleme: 19.02.2015 - 21:32
 

Hüdayar Mete BUHARA Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı

Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete BUHARA Ak Parti İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığını resmileştirdi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına kendisine destek veren başta Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkan ve Yönetimi, diğer Türk Dünyası STK temsilcileri, camianın ileri gelen Ak Sakalları ve kalabalık bir hemşeri gurubunun katılımıyla başvuru dosyasını Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş’e teslim etti. Başkan Yardımcısı Ödemiş Yöresel Kıyafetlerle ilk kez bir adayı başvuru yaptığını söyledi ve memnuniyetini dile getirdi. Mete BUHARA yaptığı açıklamada; ‘’Yeni ve Büyük Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında camia olarak kendilerinin de hizmete talip olduğunu. Büyük Türk Dünyası ve akraba toplulukları ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ortaya konacak yeni yaklaşımların, yeni fikirlerin bütün tarafların ortak çıkarına uygun yeni politikaların geliştirilmesi, birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi noktasında katkılarını sunma fırsatı beklediğini. Ak Parti’nin büyük vizyonu temelinde Türkiye’yi bekleyen fırsatlardan heyecan duyduğunu belirtti. Başvurumuzun Ülkemize, Milletimize, Partimize ve Tüm Türk Dünyası camiasına hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ dedi. Hüdayar Mete BUHARA 1971doğumlu olan H. Mete BUHARA İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı ve 1995 yılında aynı bölümden mezun oldu.1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 1999 yılında Tokat İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 2000-2001 yılları içerisinde 9 ay mesleki ve lisans eğitimi amaçlı olarak İngiltere’de ( Exeter Üniversitesinde) bulundu. 01.03.2002 tarihinde asil kaymakam olarak ataması yapıldı.  Denizli Baklan, Kilis Elbeyli, Aksaray Ortaköy ve Kütahya Emet ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.Bir yıl süreli Muş Vali Yardımcılığı ve 3 yıl süreli Sivas Vali yardımcılığı görevlerinde de bulunan BUHARA halen Kütahya Vali yardımcısı olarak görev yapmakta idi.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış olan BUHARA iyi derecede İngilizcenin yanı sıra Orta Asya Türk Dili Lehçelerinden Türkmence ve Özbekçe’yi çok iyi düzeyde bilmektedir. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete BUHARA Ak Parti İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığını resmileştirdi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığına kendisine destek veren başta Avrasya Türk Dernekler Federasyonu Başkan ve Yönetimi, diğer Türk Dünyası STK temsilcileri, camianın ileri gelen Ak Sakalları ve kalabalık bir hemşeri gurubunun katılımıyla başvuru dosyasını Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş’e teslim etti. Başkan Yardımcısı Ödemiş Yöresel Kıyafetlerle ilk kez bir adayı başvuru yaptığını söyledi ve memnuniyetini dile getirdi.

Mete BUHARA yaptığı açıklamada; ‘’Yeni ve Büyük Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında camia olarak kendilerinin de hizmete talip olduğunu. Büyük Türk Dünyası ve akraba toplulukları ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi, ortaya konacak yeni yaklaşımların, yeni fikirlerin bütün tarafların ortak çıkarına uygun yeni politikaların geliştirilmesi, birlik beraberlik ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi noktasında katkılarını sunma fırsatı beklediğini. Ak Parti’nin büyük vizyonu temelinde Türkiye’yi bekleyen fırsatlardan heyecan duyduğunu belirtti. Başvurumuzun Ülkemize, Milletimize, Partimize ve Tüm Türk Dünyası camiasına hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum’’ dedi.

Hüdayar Mete BUHARA

1971doğumlu olan H. Mete BUHARA İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta tamamladı. 1991 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı ve 1995 yılında aynı bölümden mezun oldu.1998 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 1999 yılında Tokat İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırası ile Almus, Erfelek ve Çatalpınar ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.
2000-2001 yılları içerisinde 9 ay mesleki ve lisans eğitimi amaçlı olarak İngiltere’de ( Exeter Üniversitesinde) bulundu. 01.03.2002 tarihinde asil kaymakam olarak ataması yapıldı.  Denizli Baklan, Kilis Elbeyli, Aksaray Ortaköy ve Kütahya Emet ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu.Bir yıl süreli Muş Vali Yardımcılığı ve 3 yıl süreli Sivas Vali yardımcılığı görevlerinde de bulunan BUHARA halen Kütahya Vali yardımcısı olarak görev yapmakta idi.Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış olan BUHARA iyi derecede İngilizcenin yanı sıra Orta Asya Türk Dili Lehçelerinden Türkmence ve Özbekçe’yi çok iyi düzeyde bilmektedir.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.