SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Kaymakamlığı yeni binasında

KÜLTÜR 02.02.2015 - 15:38, Güncelleme: 02.02.2015 - 15:38
 

Zeytinburnu Kaymakamlığı yeni binasında

Zeytinburnu Kaymalığına ait eski bina 2012 Yılında Meydan çalışması dolayışla yıkılmıştı. İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ilçemize görkemli bir hükümet konağı kazandırıldı

2013 Yılında 4,800 m2 Arsa üzerinde Toplam İnşaat Alanı: 11,600 m² olarak hayata geçirilen yeni Zeytinburnu Kaymakamlık Binasının mimarı akıllı binayı şöyle anlattı. Devleti simgeleyen önemli bir yapı olmasından dolayı, yapı konseptinde rijit kimlik göze çarpmaktadır. Konseptte ilk dikkati çeken , doğal taş cephe elemanı ile oluşturulmuş, ritmik mimari dildir. Alanın geometrisinden kaynaklanan fiziksel durum, kaymakamlık projesini şekillendiren birinci unsurdur. Projede kullanılan çağdaş malzemeler, rijit geometrik form ve geniş saçaklar ile kaymakamlık binasında geleneksel ve modern özgün biçimde birleştirilmeye çalışılmıştır. Yapı da yakalanan net geometri ve yalın mimari dil, modern çizginin geleneksel figürlerle birleştirildiği, kullanılan malzemeler ile (doğal taş ve cam) de bu birleşimin vurgulandığı bir tasarım anlayışı olarak ifade edilmektedir. Proje alanında açık alanların maksimum düzeyde oluşturulmasına özen gösterilmiş, açık alan kent meydanı anlayışıyla tasarlanmıştır dedi. Bina bitti. Yeni binaya birlimler taşınmaya başlandı. Zeytinburnu Haber Gazetesi olarak Yeni Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban’ı makamında ziyaret ettik hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Yeni bina hakkında Yazı işleri müdürümüz Taylan Demirelli’ye bilgi veren Kaymakam Balaban, Müftülük İnşaatı bitene kadar, Zeytinburnu Müftülüğünün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni binada hizmet vereceğini söyledi. Ayrıca, Sosyal Hizmetler, Nüfus ve Tapunun da yeni binada Zeytinburnu Halkına hizmet vereceğini belirtti. Son günlerde Gazetemize Sosyal Hizmetlerle gelen şikâyetleri de Kaymakamımıza aktardık ve kendisinde konuyla ilgili bilgiler aldık. Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban, mümkün olduğu kadar hiç kimseyi mağdur etmeden sosyal yardımlarda titiz bir şekilde çalıştığını ve kanunların vatandaşa verdiği bütün haklardan vatandaşın faydalanıldığını söyledi. ZEYTİNBURNU KAYMAKAMI ALİ TAŞKIN BALABAN KAYMAKAMLIK ÖZEL KALEM MUSTAFA YALÇIN ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Kaymalığına ait eski bina 2012 Yılında Meydan çalışması dolayışla yıkılmıştı. İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ilçemize görkemli bir hükümet konağı kazandırıldı

2013 Yılında 4,800 m2 Arsa üzerinde Toplam İnşaat Alanı: 11,600 m² olarak hayata geçirilen yeni Zeytinburnu Kaymakamlık Binasının mimarı akıllı binayı şöyle anlattı. Devleti simgeleyen önemli bir yapı olmasından dolayı, yapı konseptinde rijit kimlik göze çarpmaktadır.

Konseptte ilk dikkati çeken , doğal taş cephe elemanı ile oluşturulmuş, ritmik mimari dildir. Alanın geometrisinden kaynaklanan fiziksel durum, kaymakamlık projesini şekillendiren birinci unsurdur. Projede kullanılan çağdaş malzemeler, rijit geometrik form ve geniş saçaklar ile kaymakamlık binasında geleneksel ve modern özgün biçimde birleştirilmeye çalışılmıştır.

Yapı da yakalanan net geometri ve yalın mimari dil, modern çizginin geleneksel figürlerle birleştirildiği, kullanılan malzemeler ile (doğal taş ve cam) de bu birleşimin vurgulandığı bir tasarım anlayışı olarak ifade edilmektedir. Proje alanında açık alanların maksimum düzeyde oluşturulmasına özen gösterilmiş, açık alan kent meydanı anlayışıyla tasarlanmıştır dedi.

Bina bitti. Yeni binaya birlimler taşınmaya başlandı. Zeytinburnu Haber Gazetesi olarak Yeni Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban’ı makamında ziyaret ettik hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Yeni bina hakkında Yazı işleri müdürümüz Taylan Demirelli’ye bilgi veren Kaymakam Balaban, Müftülük İnşaatı bitene kadar, Zeytinburnu Müftülüğünün ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni binada hizmet vereceğini söyledi. Ayrıca, Sosyal Hizmetler, Nüfus ve Tapunun da yeni binada Zeytinburnu Halkına hizmet vereceğini belirtti.

Son günlerde Gazetemize Sosyal Hizmetlerle gelen şikâyetleri de Kaymakamımıza aktardık ve kendisinde konuyla ilgili bilgiler aldık. Kaymakamımız Ali Taşkın Balaban, mümkün olduğu kadar hiç kimseyi mağdur etmeden sosyal yardımlarda titiz bir şekilde çalıştığını ve kanunların vatandaşa verdiği bütün haklardan vatandaşın faydalanıldığını söyledi.

kullan

ZEYTİNBURNU KAYMAKAMI ALİ TAŞKIN BALABAN

kullan

KAYMAKAMLIK ÖZEL KALEM MUSTAFA YALÇIN

kullan

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.