SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Halkı SOMA Şehitleri için AMİN dedi

KÜLTÜR 21.05.2014 - 16:28, Güncelleme: 21.05.2014 - 16:28
 

Zeytinburnu Halkı SOMA Şehitleri için AMİN dedi

Türkiye'deki en büyük maden kazası ile sarsılan SOMA’ya tüm Türkiye’den dua yağıyor.

Zeytinburnu Belediyesinin Adliye meydanında yaptığı Dua programına İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı dua Zeytinburnu Halkı Amin dedi.Hoca efendiler önce Mevlid-i şerif okudular.Daha sonra Kur’an tilaveti yapıldı. Ardından İlahiyatçı  yazar Ömer Döngeloğlu hem bir konuşma yaptı hem de Soma madenin de hayatını kaybeden madenciler için uzun bir dua etti. Meydanda toplanan yüzlerce insan hep bir ağızdan samimi bir şekilde yapılan duaya amin diyerek Somalıların acılarına ortak oldular. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ‘da konuşmasında şunları söyledi ” "Çok elim bir kaza sonucunda 301 tane vatandaşımızı şehit vermiş bulunuyoruz. Ben kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlarına, yakınlarına, ailelerine, eşlerine, çocuklarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Beklenmeyen ve umulmayan bir kazaydı, tabi bu kaza neticesinde alınması gereken tedbirleri hükümet yetkililerimiz devletimiz orada kurtarma çalışmalarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah bu kazadan gereken dersleri alacağız bundan sonra da böyle olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. Halkımız ile birlikte Adliye meydanında geniş bir dua programı düzenlemek istedik. Burada çok kalabalık bir  topluluk görüyorum. Allah hepinizden razı  olsun. Dualarımız ve kalbimiz Soma’lı kardeşlerimizle şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum" dedi. Ak Parti  Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver şunları söyledi; “Soma'da vahim kaza sonucu hayatını kaybeden 301 madencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Soma halkına, tüm milletimize ve onların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten büyük bir kazaydı ancak Türk milleti bu kazadan sonra da birliğini, beraberliğini, duyarlılığını gösterdi ve ülkemizin her tarafında bu kaza neticesinde hayatını kaybedenlere dualar, namazlar, yardımlar çığ gibi yağıyor. Başta belediye başkanımız sayın Murat Aydın’a,akabinde Hocamız Ömer Döngeloğlu’na ve Zeytinburnu halkına teşekkür ederim” dedi Mevlit Programın sonunda Zeytinburnu Belediyesi programa katılan herkese etli pilav,ayran ve helva ikramında bulundu. Bizlerde Başta Belediye Başkanımız Murat Aydın olmak üzere tüm katkısı olanlara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Türkiye'deki en büyük maden kazası ile sarsılan SOMA’ya tüm Türkiye’den dua yağıyor.

Zeytinburnu Belediyesinin Adliye meydanında yaptığı Dua programına İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı dua Zeytinburnu Halkı Amin dedi.Hoca efendiler önce Mevlid-i şerif okudular.Daha sonra Kur’an tilaveti yapıldı. Ardından İlahiyatçı  yazar Ömer Döngeloğlu hem bir konuşma yaptı hem de Soma madenin de hayatını kaybeden madenciler için uzun bir dua etti. Meydanda toplanan yüzlerce insan hep bir ağızdan samimi bir şekilde yapılan duaya amin diyerek Somalıların acılarına ortak oldular.

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın ‘da konuşmasında şunları söyledi ” "Çok elim bir kaza sonucunda 301 tane vatandaşımızı şehit vermiş bulunuyoruz. Ben kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlarına, yakınlarına, ailelerine, eşlerine, çocuklarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Beklenmeyen ve umulmayan bir kazaydı, tabi bu kaza neticesinde alınması gereken tedbirleri hükümet yetkililerimiz devletimiz orada kurtarma çalışmalarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah bu kazadan gereken dersleri alacağız bundan sonra da böyle olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. Halkımız ile birlikte Adliye meydanında geniş bir dua programı düzenlemek istedik. Burada çok kalabalık bir  topluluk görüyorum. Allah hepinizden razı  olsun. Dualarımız ve kalbimiz Soma’lı kardeşlerimizle şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyorum" dedi.

Ak Parti  Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver şunları söyledi; “Soma'da vahim kaza sonucu hayatını kaybeden 301 madencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Soma halkına, tüm milletimize ve onların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten büyük bir kazaydı ancak Türk milleti bu kazadan sonra da birliğini, beraberliğini, duyarlılığını gösterdi ve ülkemizin her tarafında bu kaza neticesinde hayatını kaybedenlere dualar, namazlar, yardımlar çığ gibi yağıyor. Başta belediye başkanımız sayın Murat Aydın’a,akabinde Hocamız Ömer Döngeloğlu’na ve Zeytinburnu halkına teşekkür ederim” dedi

Mevlit Programın sonunda Zeytinburnu Belediyesi programa katılan herkese etli pilav,ayran ve helva ikramında bulundu. Bizlerde Başta Belediye Başkanımız Murat Aydın olmak üzere tüm katkısı olanlara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.