SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mevlana’nın Çağrısı Zeytinburnu’nda Yankı Buldu

GÜNDEM 18.12.2012 - 22:10, Güncelleme: 18.12.2012 - 22:10
 

Mevlana’nın Çağrısı Zeytinburnu’nda Yankı Buldu

Zeytinburnu Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat yıldönümü münasebetiyle 17 Aralık gecesi birbirinden anlamlı etkinliklere imza attı.

Sanatçı Kadınlar Platformu’na (SANKAD) üye sanatçı kadınların hazırladığı “Mevlana’nın Aşk Çağrısı” sergi açılışıyla başlayan; Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti’nin Sema ve Mevlevi Ayin-i Şerifi ile devam eden programda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi doldu taştı. 17 Aralık Hz.Mevlana’nın 739. Düğün Gecesi (Şeb-i Arus) vesilesi ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde anlamlı iki etkinlik düzenlendi. Sanatçı Kadınlar Platformu’na üye 33 kadın sanatkârın tezhipten minyatüre, çiniden yağlıboyaya birçok sanat dalında ürettikleri eserlerin bir araya gelmesi ile oluşan “Mevlana’nın Aşk Çağrısı” sergisi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Arısoy ve Zafer Alsaç tarafından açılışı yapılan sergide;  bir birinden değerli Hz. Mevlana konulu çalışmalar sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sergi açılışından sonra Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti tarafından hazırlanan “Şeb-i Arus” programı ise;  Hz. Mevlana’nın Mevlevilik öğretisini anlatan bir slâyt gösterimiyle başladı. Sonrasında Mevlevilerin Sema Ayin-i Şerif’in beş selamı ile devam eden programda sema sırasında;  Buhurizade Mustafa Efendi’nin “Rast nat-i Şerif’i, Segah Ayin-i Şerifi enstrümanlar eşliğinde icra edildi. Osman Kırklıkçı son taksim Asr-ı Şerif ile Mevlevi Ayini örnekleriyle devam eden program izleyicilerin büyük beğenisini topladı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ  
Zeytinburnu Belediyesi, Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat yıldönümü münasebetiyle 17 Aralık gecesi birbirinden anlamlı etkinliklere imza attı.

Sanatçı Kadınlar Platformu’na (SANKAD) üye sanatçı kadınların hazırladığı “Mevlana’nın Aşk Çağrısı” sergi açılışıyla başlayan; Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti’nin Sema ve Mevlevi Ayin-i Şerifi ile devam eden programda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi doldu taştı.

17 Aralık Hz.Mevlana’nın 739. Düğün Gecesi (Şeb-i Arus) vesilesi ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde anlamlı iki etkinlik düzenlendi. Sanatçı Kadınlar Platformu’na üye 33 kadın sanatkârın tezhipten minyatüre, çiniden yağlıboyaya birçok sanat dalında ürettikleri eserlerin bir araya gelmesi ile oluşan “Mevlana’nın Aşk Çağrısı” sergisi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Arısoy ve Zafer Alsaç tarafından açılışı yapılan sergide;  bir birinden değerli Hz. Mevlana konulu çalışmalar sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sergi açılışından sonra Dü-Şems Mutrıb ve Sema Heyeti tarafından hazırlanan “Şeb-i Arus” programı ise;  Hz. Mevlana’nın Mevlevilik öğretisini anlatan bir slâyt gösterimiyle başladı. Sonrasında Mevlevilerin Sema Ayin-i Şerif’in beş selamı ile devam eden programda sema sırasında;  Buhurizade Mustafa Efendi’nin “Rast nat-i Şerif’i, Segah Ayin-i Şerifi enstrümanlar eşliğinde icra edildi. Osman Kırklıkçı son taksim Asr-ı Şerif ile Mevlevi Ayini örnekleriyle devam eden program izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.