SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP’nin Zeytinburnu’ndaki 8 Mart kutlaması

SİYASET 09.03.2022 - 08:31, Güncelleme: 09.03.2022 - 08:33
 

CHP’nin Zeytinburnu’ndaki 8 Mart kutlaması

CHP İlçe Örgütü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeytinburnu’nda çalışan Kadınlara çiçek takdiminde bulundu. İlçe Başkanı Metin Doğan Kadın Kolları Başkanı Hande Gençgüven ile birlikte esnafı dolaşarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadınlarımızın bu özel gününü kutladı.

İlçe Başkanı Metin Doğan Zeytinburnu Haber Gazetesine özel yaptığı açıklamada, “Bütün kadınlarımızın cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş ve hak özgürlüklerle birlikte her alanda başarıyla yer alması gerektiğine yürekten inanıyorum” dedi.  CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Hande Gençgüven ise, “Her ne kadar eşitlik söylemleri olsa da, tüm kadınların ortak sorunu eşitsizlik adaletsizliktir. Yine de kadınlar yılmadan adalet ve eşitlik için mücadelelerini sürdürdüğünü görmek ve başarılara imza attıklarını izlemek büyük bir övünç kaynağıdır” diye konuştu. CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarını şöyle sürdürdü.  “Hayatın her alanında meslekte, iş yerinde, siyasette, sosyal ve ekonomik yaşamda haksızlığa uğramış ve şiddet görmüş tüm kadınlarımızın sesi olmak için sahadayız. Tüm kadınlarımızın yaşamın her alanında desteklenmesini ve hak ettiği değeri almasının yanındayız. Bütün kadınlarımızın cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş ve hak özgürlüklerle birlikte her alanda başarıyla yer alması gerektiğine yürekten inanıyorum.Birleştirici koruyucu unsurdur kadın. Hayatın her alanında bulunduğu yeri zenginleştirir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda toplumsal ahengimizi ortaya koyar. Geçmişten günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliği yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte kültürel sosyal tarihimizin inşasında büyük rol oynamışlardır. Unutulmamalıdır ki İstiklal Savaşı’nda Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş bizim kadınlarımızdır. Tarih bize bu konuda şöyle söyler; ‘kadının müdahil olmadığı hiçbir hareket başarıyı yakalayamaz.’ Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.’ Savaşa hayır diyerek, tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.  
CHP İlçe Örgütü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Zeytinburnu’nda çalışan Kadınlara çiçek takdiminde bulundu. İlçe Başkanı Metin Doğan Kadın Kolları Başkanı Hande Gençgüven ile birlikte esnafı dolaşarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadınlarımızın bu özel gününü kutladı.

İlçe Başkanı Metin Doğan Zeytinburnu Haber Gazetesine özel yaptığı açıklamada, “Bütün kadınlarımızın cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş ve hak özgürlüklerle birlikte her alanda başarıyla yer alması gerektiğine yürekten inanıyorum” dedi. 

CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Hande Gençgüven ise, “Her ne kadar eşitlik söylemleri olsa da, tüm kadınların ortak sorunu eşitsizlik adaletsizliktir. Yine de kadınlar yılmadan adalet ve eşitlik için mücadelelerini sürdürdüğünü görmek ve başarılara imza attıklarını izlemek büyük bir övünç kaynağıdır” diye konuştu.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarını şöyle sürdürdü.  “Hayatın her alanında meslekte, iş yerinde, siyasette, sosyal ve ekonomik yaşamda haksızlığa uğramış ve şiddet görmüş tüm kadınlarımızın sesi olmak için sahadayız. Tüm kadınlarımızın yaşamın her alanında desteklenmesini ve hak ettiği değeri almasının yanındayız. Bütün kadınlarımızın cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş ve hak özgürlüklerle birlikte her alanda başarıyla yer alması gerektiğine yürekten inanıyorum.Birleştirici koruyucu unsurdur kadın. Hayatın her alanında bulunduğu yeri zenginleştirir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda toplumsal ahengimizi ortaya koyar. Geçmişten günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliği yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte kültürel sosyal tarihimizin inşasında büyük rol oynamışlardır. Unutulmamalıdır ki İstiklal Savaşı’nda Nene Hatun, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş bizim kadınlarımızdır. Tarih bize bu konuda şöyle söyler; ‘kadının müdahil olmadığı hiçbir hareket başarıyı yakalayamaz.’ Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.’ Savaşa hayır diyerek, tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.