SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Arısoy: “Tekstil Sektörünün İlçemize Olan Katkılarını Görmezden Gelemeyiz”

GÜNDEM 29.02.2024 - 18:43, Güncelleme: 29.02.2024 - 18:43
 

Başkan Arısoy: “Tekstil Sektörünün İlçemize Olan Katkılarını Görmezden Gelemeyiz”

Zeytinburnu Tekstil Sanayicileri ve İş Adamları Derneğini (ZETSİAD)’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’ndaki konutların ve ilçenin lokomotif sektörü olan tekstilin uyum içinde olması için trafik ve park sorununun çözümü yönünde çalıştıklarını, yeni park alanlarıyla kısmen de olsa bazı çözümler ürettiklerini söyleyerek, Telsiz Mahallesi’ne 300 araçlık yeni bir otopark inşa edecekleri bilgisini paylaştı.

İlçedeki dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD)’a misafir oldu. Zeytinburnu’nun ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlayan tekstil sektörünün sorunlarına yönelik çözümlere Zeytinburnu Belediyesi olarak her zaman destek vermeye çalıştıklarına değinen Başkan Arısoy, “İlçemizde katma değer katan, ilçemizin dönüşümüne katkı sağlayan ZETSİAD’ı da ziyaret etmek istedim. Zeytinburnu’muzun ticari kapasitesinin, Zeytinburnu’ndaki ticaretin, Zeytinburnu için çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bunun hem Zeytinburnu’ndaki istihdama katkısı hem de değerli hale getirmesi dolayısıyla, aynı zamanda temel problemimiz olan Zeytinburnu’ndaki binaların yapıların depreme dayanaklı hale getirilmesi konusunda büyük katkıları olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerine yer vererek, tekstil sektörünün ilçe için önemine vurgu yaptı.  “ZEYTİNBURNU’NDA TİCARETİ KORUMAK ZORUNDAYIZ” Başkan Arısoy konuşmasına şöyle devam etti: “30 küsur yıldır Zeytinburnu’nda yaşayan birisi olarak, tekstilin ilk nüvesini meydana getiren Telsiz Mahallesi’nde neredeyse dönüşmemiş çok az bina kaldığını hepimiz biliyoruz. Benzer bir değerlenme hususu, Beştelsiz, Seyitnizam, Telsiz Mahallesi’nin aşağısına doğru ilerlemektedir. Zeytinburnu’nda bu ticareti korumak zorundayız. Ama bir taraftan ikamet unsurunda da vazgeçmemeliyiz. Zeytinburnu’nda konutla ticaretin uyum içinde yaşaması hususuna özenle dikkat ediyoruz.” “YENİ PARK ALANLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ” İlçedeki en temel problemin yoğun ticari faaliyetlerin olduğu lokasyonlardaki trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Arısoy, özellikle parklanma konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını belirtti.  Geçtiğimiz dönem Beştelsiz ve Telsiz Mahallesi’nin ortasına 350 araçlık bir otopark kazandırarak kısmen de olsa bu sorunu çözmeyi başardıklarını kaydeden Başkan Arısoy, “Önümüzdeki dönemde de Telsiz Mahalle’mize, TOKİ ile birlikte yaptığımız kentsel dönüşüm projemizin hemen yanına 300 araçlık bir otopark daha kazandıracağız. Biz bu sorun çözülene kadar yeni park alanları inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Zeytinburnu Tekstil Sanayicileri ve İş Adamları Derneğini (ZETSİAD)’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’ndaki konutların ve ilçenin lokomotif sektörü olan tekstilin uyum içinde olması için trafik ve park sorununun çözümü yönünde çalıştıklarını, yeni park alanlarıyla kısmen de olsa bazı çözümler ürettiklerini söyleyerek, Telsiz Mahallesi’ne 300 araçlık yeni bir otopark inşa edecekleri bilgisini paylaştı.

İlçedeki dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD)’a misafir oldu. Zeytinburnu’nun ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlayan tekstil sektörünün sorunlarına yönelik çözümlere Zeytinburnu Belediyesi olarak her zaman destek vermeye çalıştıklarına değinen Başkan Arısoy, “İlçemizde katma değer katan, ilçemizin dönüşümüne katkı sağlayan ZETSİAD’ı da ziyaret etmek istedim. Zeytinburnu’muzun ticari kapasitesinin, Zeytinburnu’ndaki ticaretin, Zeytinburnu için çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bunun hem Zeytinburnu’ndaki istihdama katkısı hem de değerli hale getirmesi dolayısıyla, aynı zamanda temel problemimiz olan Zeytinburnu’ndaki binaların yapıların depreme dayanaklı hale getirilmesi konusunda büyük katkıları olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerine yer vererek, tekstil sektörünün ilçe için önemine vurgu yaptı. 

“ZEYTİNBURNU’NDA TİCARETİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Arısoy konuşmasına şöyle devam etti: “30 küsur yıldır Zeytinburnu’nda yaşayan birisi olarak, tekstilin ilk nüvesini meydana getiren Telsiz Mahallesi’nde neredeyse dönüşmemiş çok az bina kaldığını hepimiz biliyoruz. Benzer bir değerlenme hususu, Beştelsiz, Seyitnizam, Telsiz Mahallesi’nin aşağısına doğru ilerlemektedir. Zeytinburnu’nda bu ticareti korumak zorundayız. Ama bir taraftan ikamet unsurunda da vazgeçmemeliyiz. Zeytinburnu’nda konutla ticaretin uyum içinde yaşaması hususuna özenle dikkat ediyoruz.”

“YENİ PARK ALANLARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlçedeki en temel problemin yoğun ticari faaliyetlerin olduğu lokasyonlardaki trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Arısoy, özellikle parklanma konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığını belirtti.  Geçtiğimiz dönem Beştelsiz ve Telsiz Mahallesi’nin ortasına 350 araçlık bir otopark kazandırarak kısmen de olsa bu sorunu çözmeyi başardıklarını kaydeden Başkan Arısoy, “Önümüzdeki dönemde de Telsiz Mahalle’mize, TOKİ ile birlikte yaptığımız kentsel dönüşüm projemizin hemen yanına 300 araçlık bir otopark daha kazandıracağız. Biz bu sorun çözülene kadar yeni park alanları inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.