SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

'Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu’nun ismi parklarımızda yeniden yaşasın'

SİYASET 07.09.2021 - 12:05, Güncelleme: 07.09.2021 - 12:05
 

'Bahriye Üçok ve Uğur Mumcu’nun ismi parklarımızda yeniden yaşasın'

Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu Belediye Meclisi Grup Başkanı Hüseyin Üsküdar, Telsiz Mahallesi’ndeki Bahriye Üçok ve Kazlıçeşme Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’nın isimlerinin kaldırıldığını belirterek, büstlerinin de konularak yeniden düzenlenmesini istedi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin adli tatil sonrası yapılan ilk meclis toplantısında CHP adına önerge veren grup sözcüsü H. Hüseyin Üsküdar, 1993 yılında dönemin 4 siyasi partisinin (ANAP, DSP, SHP, CHP) ortak kararıyla o dönemde belediye hizmet binası olarak kullanılan Kazlıçeşme Sanat Merkezi içindeki parka Uğur Mumcu isminin verilerek, büstünün de konulduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yıldır büstün neden kaldırıldığı ve ne zaman yerine konulacağına yönelik defalarca soru önergeleri vermelerine karşılık, 'tadilat ve heykeli yapan sanatçıya ulaşılmama' gibi cevaplar aldıklarını ancak sonuca gidilmediğini belirten Üsküdar, aynı şekilde Telsiz Mahallesi’ndeki parktan da Bahriye Üçok isminin kaldırıldığını belirtti. Zeytinburnu Belediyesi’nin yaptığı park yenileme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, yıllarca Fethullah Gülen ve benzeri zihniyetlerle mücadele eden Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok’un isimlerinin yeniden parklarına asılmasını ve büst çalışmalarını da yapılmasını önerge olarak meclis başkanlığına sundu.  
Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu Belediye Meclisi Grup Başkanı Hüseyin Üsküdar, Telsiz Mahallesi’ndeki Bahriye Üçok ve Kazlıçeşme Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’nın isimlerinin kaldırıldığını belirterek, büstlerinin de konularak yeniden düzenlenmesini istedi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin adli tatil sonrası yapılan ilk meclis toplantısında CHP adına önerge veren grup sözcüsü H. Hüseyin Üsküdar, 1993 yılında dönemin 4 siyasi partisinin (ANAP, DSP, SHP, CHP) ortak kararıyla o dönemde belediye hizmet binası olarak kullanılan Kazlıçeşme Sanat Merkezi içindeki parka Uğur Mumcu isminin verilerek, büstünün de konulduğunu söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır büstün neden kaldırıldığı ve ne zaman yerine konulacağına yönelik defalarca soru önergeleri vermelerine karşılık, 'tadilat ve heykeli yapan sanatçıya ulaşılmama' gibi cevaplar aldıklarını ancak sonuca gidilmediğini belirten Üsküdar, aynı şekilde Telsiz Mahallesi’ndeki parktan da Bahriye Üçok isminin kaldırıldığını belirtti.

Zeytinburnu Belediyesi’nin yaptığı park yenileme çalışmalarının tamamlandığını söyleyen CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, yıllarca Fethullah Gülen ve benzeri zihniyetlerle mücadele eden Uğur Mumcu ve Bahriye Üçok’un isimlerinin yeniden parklarına asılmasını ve büst çalışmalarını da yapılmasını önerge olarak meclis başkanlığına sundu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.