SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Arısoy ve Delibalta Muharrem Lokmasına katıldılar

GÜNDEM 02.09.2020 - 21:52, Güncelleme: 02.09.2020 - 21:52
 

Arısoy ve Delibalta Muharrem Lokmasına katıldılar

AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte Erikli Baba Cem evini ziyaret ederek Muharrem lokmasına katıldılar.

Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise yaptığı açıklamada, rivayetlere göre Hazreti Adem'in tövbesinin kabulü, Harzeti Nuh'un gemisinin tufandan necatı, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i geçişi ve Hazreti İsa'nın göğe yükselişinin muharrem ayında gerçekleştiğini ifade etti. AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, muharrem ayının temel kitaplarda pek çok hakikatle birlikte anılan bir ay, aşure gününün de yüzyıllardır zulme karşı gerçek insan olmanın hakikatini andıkları müstesna bir gün olduğunu belirtti. Hazreti Muhammed'in muharrem ayında Mekke'den Medine'ye hicret ettiğini, Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela faciasının da muharrem ayının 10'u aşure gününde yaşandığını aktaran İlçe Başkanı Selami Delibalta, şöyle devam etti: "Muharrem ayı, bizim temel kitaplarımızda pek çok hakikatle birlikte anılan bir aydır. Aşura günü de yüzyıllardır zulme karşı gerçek insan olmanın hakikatini andığımız son derece müstesna bir gündür. Her ne pahasına olursa olsun zulme karşı olmak ve hakikati ayakta tutmak ve bütün insanlık için bu hakikatin peşinden gitmek mesajını bizlere hatırlatan aşura günü, tüm insanlığı ve geleceği aydınlatan, bitmeyen bir andır.İnsanlığın hakikatine karşı nerede bir zulüm varsa Kerbela'yı ve aşureyi yüreklerinde kuşananların, zulme ve haksızlığa karşı çıkarak en ön safta yer almıştır.Bu vesileyle insanlık için, insanı 'hakiki insan' yapan hakikat için kendilerini feda eden başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere Kerbela şehitlerini ve aşuranın mesajının taşıyıcılarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Muharrem, bir insanlık okuludur. Kerbela ve aşura, insanlık okulunun hakikat dersleridir. Yeryüzü hala büyük zulümlerle sarsılıyor. Yeryüzünde pek çok mazlum coğrafya Kerbela'yı yaşamaya devam ediyor, mazlumlar için her gün aşura olmaya devam ediyor. Bunu asla unutmuyoruz dedi ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL  
AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte Erikli Baba Cem evini ziyaret ederek Muharrem lokmasına katıldılar.

Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise yaptığı açıklamada, rivayetlere göre Hazreti Adem'in tövbesinin kabulü, Harzeti Nuh'un gemisinin tufandan necatı, Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'i geçişi ve Hazreti İsa'nın göğe yükselişinin muharrem ayında gerçekleştiğini ifade etti.

AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta, muharrem ayının temel kitaplarda pek çok hakikatle birlikte anılan bir ay, aşure gününün de yüzyıllardır zulme karşı gerçek insan olmanın hakikatini andıkları müstesna bir gün olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in muharrem ayında Mekke'den Medine'ye hicret ettiğini, Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği Kerbela faciasının da muharrem ayının 10'u aşure gününde yaşandığını aktaran İlçe Başkanı Selami Delibalta, şöyle devam etti: "Muharrem ayı, bizim temel kitaplarımızda pek çok hakikatle birlikte anılan bir aydır. Aşura günü de yüzyıllardır zulme karşı gerçek insan olmanın hakikatini andığımız son derece müstesna bir gündür. Her ne pahasına olursa olsun zulme karşı olmak ve hakikati ayakta tutmak ve bütün insanlık için bu hakikatin peşinden gitmek mesajını bizlere hatırlatan aşura günü, tüm insanlığı ve geleceği aydınlatan, bitmeyen bir andır.İnsanlığın hakikatine karşı nerede bir zulüm varsa Kerbela'yı ve aşureyi yüreklerinde kuşananların, zulme ve haksızlığa karşı çıkarak en ön safta yer almıştır.Bu vesileyle insanlık için, insanı 'hakiki insan' yapan hakikat için kendilerini feda eden başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere Kerbela şehitlerini ve aşuranın mesajının taşıyıcılarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Muharrem, bir insanlık okuludur. Kerbela ve aşura, insanlık okulunun hakikat dersleridir. Yeryüzü hala büyük zulümlerle sarsılıyor. Yeryüzünde pek çok mazlum coğrafya Kerbela'yı yaşamaya devam ediyor, mazlumlar için her gün aşura olmaya devam ediyor. Bunu asla unutmuyoruz dedi

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.