SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

2020 Yılı MTSK Sınavları Ne Zaman?

KÜLTÜR 30.06.2020 - 21:46, Güncelleme: 30.06.2020 - 21:46
 

2020 Yılı MTSK Sınavları Ne Zaman?

Trafikte her türlü motorlu aracı kullanabilmek için her kişinin alması gerektiği belge olan ehliyet almak için girilmesi zorunlu olan sürücü kursları MTSK sınavları ile ilgili erteleme düzenlemesi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olan adaylara verilmektedir. Geçtiğimiz yılın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takviminde yayınlananve takvim kapsamında yapılması planlanan 2020 yılı MTSK motorlu taşıt sürücü kursu sınavları koronavirüs sebebiyle ertelenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uzaktan eğitim sürecine ilişkin “Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir.” denilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüzyüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sözlerle ayrıca paylaşacağız.” demişti. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 54315259-480.04-E.6161017 sayılı Koronavirüs Salgını Nedeniyle e-Sınav Oturumlarının Ertelenmesi konulu 6 Nisan 2020 tarihli resmi yazıda ”MTSK e-Sınavına girecek olan adayların mağduriyet yaşamaması adına 16 Mart-30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak olan e-Sınav oturumları 4 Mayıs 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayacak şekilde ileri tarihlere taşınmıştır.” denilmişti. Kurslara korona virüs önlemleri ile ilgili bilgilendirici afişler asılması gerekiyor. Tıbbi maske ve eldiven atıklarının toplanması için gri renkli atık kutuları kullanılmalı. Kurslarda ateş ölçer, tıbbi maske, kolonya, sıvı sabun ve dezenfektan malzemelerinin mutlaka bulundurulması kullanılabilir halde olması çok önemli. Kantinlerde sosyal mesafenin korunması, tek kullanımlık bardak, tabak kullanılması zorunlu. Dersliklerde kursiyerler arasında en az 1,5 metrelik boşluk olmalı. Kursa girişte ve eğitim aracına binmeden önce kursiyerin ve eğitim personelinin ateşi ölçülmeli. Teorik ve uygulama eğitiminden önce derslik ve eğitim araçlarında genel temizlik yapılmalı. Ders aralarında kursiyerler toplu halde bir arada bulunmamalı. Eğitimlerde araçta usta öğretici ve kursiyer dışında kimsenin bulunmaması gerekiyor. Şehir dışında bulunan kursiyerler bulundukları illerde e-sınava girebilecek. 20 yaş ve altı olan kursiyerler için eğitimlerine devam edebilmeleri için sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması gerekiyor.
Trafikte her türlü motorlu aracı kullanabilmek için her kişinin alması gerektiği belge olan ehliyet almak için girilmesi zorunlu olan sürücü kursları MTSK sınavları ile ilgili erteleme düzenlemesi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olan adaylara verilmektedir. Geçtiğimiz yılın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takviminde yayınlananve takvim kapsamında yapılması planlanan 2020 yılı MTSK motorlu taşıt sürücü kursu sınavları koronavirüs sebebiyle ertelenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uzaktan eğitim sürecine ilişkin “Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir.” denilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüzyüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sözlerle ayrıca paylaşacağız.” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 54315259-480.04-E.6161017 sayılı Koronavirüs Salgını Nedeniyle e-Sınav Oturumlarının Ertelenmesi konulu 6 Nisan 2020 tarihli resmi yazıda ”MTSK e-Sınavına girecek olan adayların mağduriyet yaşamaması adına 16 Mart-30 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak olan e-Sınav oturumları 4 Mayıs 2020 Pazartesi gününden itibaren başlayacak şekilde ileri tarihlere taşınmıştır.” denilmişti.

Kurslara korona virüs önlemleri ile ilgili bilgilendirici afişler asılması gerekiyor. Tıbbi maske ve eldiven atıklarının toplanması için gri renkli atık kutuları kullanılmalı. Kurslarda ateş ölçer, tıbbi maske, kolonya, sıvı sabun ve dezenfektan malzemelerinin mutlaka bulundurulması kullanılabilir halde olması çok önemli. Kantinlerde sosyal mesafenin korunması, tek kullanımlık bardak, tabak kullanılması zorunlu. Dersliklerde kursiyerler arasında en az 1,5 metrelik boşluk olmalı. Kursa girişte ve eğitim aracına binmeden önce kursiyerin ve eğitim personelinin ateşi ölçülmeli. Teorik ve uygulama eğitiminden önce derslik ve eğitim araçlarında genel temizlik yapılmalı. Ders aralarında kursiyerler toplu halde bir arada bulunmamalı. Eğitimlerde araçta usta öğretici ve kursiyer dışında kimsenin bulunmaması gerekiyor. Şehir dışında bulunan kursiyerler bulundukları illerde e-sınava girebilecek. 20 yaş ve altı olan kursiyerler için eğitimlerine devam edebilmeleri için sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.