SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Uğur Işılak YSK’nın yasağını Zeytinburnu’nda deldi

KÜLTÜR 30.05.2015 - 12:52, Güncelleme: 30.05.2015 - 12:52
 

Uğur Işılak YSK’nın yasağını Zeytinburnu’nda deldi

Zeytinburnu'nda düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Uğur Işılak, şarkılarıyla coşturdu.

İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü Zeytinburnu'nda coşkuyla kutlandı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından Zeytinburnu Meydanı'nda düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Uğur Işılak, şarkılarıyla kendisini izleyenleri coşturdu. Konseri izleyen Zeytinburnulular, söylenen şarkılara eşlik etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da vatandaşlarla birlikte konseri izledi. İstanbul'un fethi ile Zeytinburnu arasında farklı bir ilişki olduğunu söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "İstanbul'un Fethinin 562'nci yılını kutluyoruz. Zeytinburnu'nda büyük bir coşkuyla kutluyoruz. İstanbul'un fethi ile Zeytinburnu arasında farklı bir ilişki vardır. Fethin son hareketinin planları Zeytinburnu'nda yapıldı. Fatih Sultan Han Hazretleri otağını Zeytinburnu'na kurmuştu. İstanbul surları diye bildiğimiz o surlar Topkapı o çevreden içeri girmiştir" dedi.  Fetih coşkusunu yaşadıklarını belirten Aydın, "Rabbim ülkemize sıkıntı yaşatmasın. Fetihten sonra sıkıntılar yaşadık. İstanbul 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra işgal edildi. Yaklaşık dört buçuk beş yıl gibi İstanbul İngilizlerin işgali altında kaldı. 6 Ekim'de İstanbul'un kurtuluşunu yıldönümünde kutluyoruz. Temennimiz, arzumuz, duamız ve bütün gayretlerimiz bu topraklar özelde İstanbul ama genelde Anadolu coğrafyası hiçbir zaman düşman işgali altında kalmasın" şeklinde konuştu. AK Parti İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan Dombra şarkısını da söyledi. Zeytinburnu Meydanındaki Konserin son bölümünde Işılak, vatandaşların Dombra şarkısını söylemesini istemesinin üzerine, YSK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı. YSK'nın AK Parti araçlarında Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına halel getirir düşüncesiyle buna yasak getirdiğini belirten Işılak, "Yani Cumhurbaşkanının adı parti ismine bulaştırılmamalı anlayışıyla hareket etti ve böyle bir yasak getirilmiş oldu. Propaganda amaçlı Dombra'nın okunması YSK tarafından yasaklanmış. Biz de bugün muhabbet amaçlı Dombra okuruz dedi ve okudu. Konserin sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Milletvekilim diye hitap ettiği Uğur Işılak’a çiçek takdim etti ve Milletvekili seçildikten sonra ilk konserini Zeytinburnu’nda vermesi için kendisinden söz aldı. Başkan Aydın 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bunun için Zeytinburnu Halkından destek ve dua istedi. Konser sonrası Meydanda bulunan AK Parti ilçe Binasını ziyaret eden Milletvekili Adayı Uğur Işılak İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile ilçede yürütülen seçim çalışmaları üzerine sohbet etti. Son durumu sordu. Ziyaretin ardından Işılak Zeytinburnu’ndan ayrıldı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu'nda düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Uğur Işılak, şarkılarıyla coşturdu.

İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü Zeytinburnu'nda coşkuyla kutlandı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından Zeytinburnu Meydanı'nda düzenlenen konserde sahne alan ünlü sanatçı ve AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Uğur Işılak, şarkılarıyla kendisini izleyenleri coşturdu. Konseri izleyen Zeytinburnulular, söylenen şarkılara eşlik etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da vatandaşlarla birlikte konseri izledi. İstanbul'un fethi ile Zeytinburnu arasında farklı bir ilişki olduğunu söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "İstanbul'un Fethinin 562'nci yılını kutluyoruz. Zeytinburnu'nda büyük bir coşkuyla kutluyoruz. İstanbul'un fethi ile Zeytinburnu arasında farklı bir ilişki vardır. Fethin son hareketinin planları Zeytinburnu'nda yapıldı. Fatih Sultan Han Hazretleri otağını Zeytinburnu'na kurmuştu. İstanbul surları diye bildiğimiz o surlar Topkapı o çevreden içeri girmiştir" dedi. 

Fetih coşkusunu yaşadıklarını belirten Aydın, "Rabbim ülkemize sıkıntı yaşatmasın. Fetihten sonra sıkıntılar yaşadık. İstanbul 1'inci Dünya Savaşı'ndan sonra işgal edildi. Yaklaşık dört buçuk beş yıl gibi İstanbul İngilizlerin işgali altında kaldı. 6 Ekim'de İstanbul'un kurtuluşunu yıldönümünde kutluyoruz. Temennimiz, arzumuz, duamız ve bütün gayretlerimiz bu topraklar özelde İstanbul ama genelde Anadolu coğrafyası hiçbir zaman düşman işgali altında kalmasın" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yasaklanan Dombra şarkısını da söyledi. Zeytinburnu Meydanındaki Konserin son bölümünde Işılak, vatandaşların Dombra şarkısını söylemesini istemesinin üzerine, YSK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı. YSK'nın AK Parti araçlarında Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına halel getirir düşüncesiyle buna yasak getirdiğini belirten Işılak, "Yani Cumhurbaşkanının adı parti ismine bulaştırılmamalı anlayışıyla hareket etti ve böyle bir yasak getirilmiş oldu. Propaganda amaçlı Dombra'nın okunması YSK tarafından yasaklanmış. Biz de bugün muhabbet amaçlı Dombra okuruz dedi ve okudu.

Konserin sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Milletvekilim diye hitap ettiği Uğur Işılak’a çiçek takdim etti ve Milletvekili seçildikten sonra ilk konserini Zeytinburnu’nda vermesi için kendisinden söz aldı. Başkan Aydın 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bunun için Zeytinburnu Halkından destek ve dua istedi. Konser sonrası Meydanda bulunan AK Parti ilçe Binasını ziyaret eden Milletvekili Adayı Uğur Işılak İlçe Başkanı Bahattin Ünver ile ilçede yürütülen seçim çalışmaları üzerine sohbet etti. Son durumu sordu. Ziyaretin ardından Işılak Zeytinburnu’ndan ayrıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.