SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

İşadamını Kaçıran Zanlılar yakalandı

KÜLTÜR 20.07.2012 - 09:44, Güncelleme: 20.07.2012 - 09:44
 

İşadamını Kaçıran Zanlılar yakalandı

Kocaeli'de polis kılığına girerek bir işadamını kaçırıp, 400 bin TL'sini gasp ettikten sonra yakalanan zanlıların ifadeleri şaşırttı.

Zanlılar, "Biz olayı şaka olarak biliyorduk" dedi. Alınan bilgiye göre, Gebze'de fabrikaları bulunan işadamı Ali Şafak A., 30 Mayıs 2012'de Körfez ilçesi Şirinyalı'da bulunan villasının önünde kendilerini polis diye tanıtan şahıslar tarafından kaçırıldı. İşadamını 'Hakkınızda şikayet var' diyerek araçlarına bindiren şahıslar, Körfez ilçesi İlimtepe mevkisinde bir kulübeye götürdü. Gözleri bağlı bir şekilde kulübeye getirilen işadamına "Senin hakkında çok şey biliyoruz. Bunlara göz yumacağız, sen de bize para vereceksin" diyen şahıslar, işadamından önce 1 milyon TL istedi, daha sonra 400 bin TL'ye razı oldu. Paranın bankadan çekilmesinden sonra şahıslar, Ali Şafak A.'yi kaçırdıkları evin önüne bıraktı. Olay sonrası işadamı, polise giderek şikayette bulundu. Polis, zanlıları yaklaşık 45 gün süren takibin ardından İstanbul, Adana, Muğla ve Antalya illerinde yapılan eş zamanlı operasyonla yakaladı. Polis zanlılardan Özgür G.'yi tatil yaptığı Bodrum'da yakaladı. Olaya karışan çete lideri Muhammet Y., Özgür G., Ümit K., Yasin Y., Levent D., Aziz D., Adnan Y. ve İlyas B., suç işlemek için örgüt kurmak, gasp gibi suçlardan adliyeye sevk edildi. Çetenin liderliğini yapan ve kendisi de sanayici olan Muhammet Y.'nin kaçırılan işadamı ile pek çok kez iş yaptığı ve Ali Şafak A.'yi yakından tanıdığı öğrenildi. Çete liderinin kaçırılma olayı sırasında yüzünü hiç göstermeyerek, operasyonu yönettiği belirlendi. Operasyonlarda yakalanamayan 2 kişi için de çalışma başlatan polis, zanlıların İstanbul Zeytinburnu'nda bir evde kaldıklarını tespit etti. Bunun üzerine eve baskın düzenleyen polis, Ferhat G. ve Mustafa K.'yı de yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılardan Ferhat K.'nın, çete lideri olduğu iddia edilen Muhammet Y.'nin eski şoförü olduğu öğrenilirken, Ferhat K.'nın polisteki ifadesinde, "Ben Muhammet Y.'nin eski şoförüyüm. Biz Muhammet'in işadamı arkadaşına şaka yapacağını zannediyorduk. O nedenle oraya gittik. Bize öyle söylendi. Biz para almadık. Hatta giderken yol param yoktu, yol parası bile vermediler" dediği öğrenildi. Gözaltına alınan Ferhat G. ve Mustafa K., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kocaeli'de polis kılığına girerek bir işadamını kaçırıp, 400 bin TL'sini gasp ettikten sonra yakalanan zanlıların ifadeleri şaşırttı.
Zanlılar, "Biz olayı şaka olarak biliyorduk" dedi.

Alınan bilgiye göre, Gebze'de fabrikaları bulunan işadamı Ali Şafak A., 30 Mayıs 2012'de Körfez ilçesi Şirinyalı'da bulunan villasının önünde kendilerini polis diye tanıtan şahıslar tarafından kaçırıldı. İşadamını 'Hakkınızda şikayet var' diyerek araçlarına bindiren şahıslar, Körfez ilçesi İlimtepe mevkisinde bir kulübeye götürdü. Gözleri bağlı bir şekilde kulübeye getirilen işadamına "Senin hakkında çok şey biliyoruz. Bunlara göz yumacağız, sen de bize para vereceksin" diyen şahıslar, işadamından önce 1 milyon TL istedi, daha sonra 400 bin TL'ye razı oldu. Paranın bankadan çekilmesinden sonra şahıslar, Ali Şafak A.'yi kaçırdıkları evin önüne bıraktı. Olay sonrası işadamı, polise giderek şikayette bulundu. Polis, zanlıları yaklaşık 45 gün süren takibin ardından İstanbul, Adana, Muğla ve Antalya illerinde yapılan eş zamanlı operasyonla yakaladı. Polis zanlılardan Özgür G.'yi tatil yaptığı Bodrum'da yakaladı.

Olaya karışan çete lideri Muhammet Y., Özgür G., Ümit K., Yasin Y., Levent D., Aziz D., Adnan Y. ve İlyas B., suç işlemek için örgüt kurmak, gasp gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.

Çetenin liderliğini yapan ve kendisi de sanayici olan Muhammet Y.'nin kaçırılan işadamı ile pek çok kez iş yaptığı ve Ali Şafak A.'yi yakından tanıdığı öğrenildi. Çete liderinin kaçırılma olayı sırasında yüzünü hiç göstermeyerek, operasyonu yönettiği belirlendi.

Operasyonlarda yakalanamayan 2 kişi için de çalışma başlatan polis, zanlıların İstanbul Zeytinburnu'nda bir evde kaldıklarını tespit etti. Bunun üzerine eve baskın düzenleyen polis, Ferhat G. ve Mustafa K.'yı de yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılardan Ferhat K.'nın, çete lideri olduğu iddia edilen Muhammet Y.'nin eski şoförü olduğu öğrenilirken, Ferhat K.'nın polisteki ifadesinde, "Ben Muhammet Y.'nin eski şoförüyüm. Biz Muhammet'in işadamı arkadaşına şaka yapacağını zannediyorduk. O nedenle oraya gittik. Bize öyle söylendi. Biz para almadık. Hatta giderken yol param yoktu, yol parası bile vermediler" dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan Ferhat G. ve Mustafa K., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.