SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

CHP Zeytinburnu Cumhuriyet ve Şehitler için yürüdü

GÜNDEM 29.10.2011 - 23:16, Güncelleme: 29.10.2011 - 23:16
 

CHP Zeytinburnu Cumhuriyet ve Şehitler için yürüdü

Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. yıldönümü kapsamında CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü 'Fener Alayı' düzenlendi.

GÖRÜNTÜLER ZEYTİNBURNU TV'DE-TIKLA-İZLE CHP Haftalar öncesi Tolga Sağ konseri ile Cumhuriyetinin 88 Yıl Dönümünü kutlayacağını duyurmuştu. Fakat Van’da yaşanan 7.2’lik depremin ardından organizasyonun konser ayağı iptal edildi. Önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından Van’daki depremzedeleri ve Şehitlerimizi anlatan slaytlar Meydandaki katılımcıları gözyaşlarına boğdu. 'Fener Alayı' yürüyüşü Zeytinburnu Adliye Meydanından İlçe Başkanı Metin Doğan’ın konuşması ile start aldı. Yürüyüşe CHP Zeytinburnu İlçe örgütü, Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları tam kadro katıldılar. Adliye Meydanından start alan yürüyüş sloganlar eşliğinde 58.Bulvardan devam ederek Zeytinburnu Depo durağından ilerleyerek Kortej Sümer Mahallesine kadar yürüdü. Kortej 58.Bulvar Caddesinden geçerken vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sümer Mahallesinde okunan İstiklal Marşı ile yürüyüş sona erdi. CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in öneminin altını çizdi. Doğan konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Türk milletinin kültürünü özümsemiş, Cumhuriyet'e sahip çıkacak gençler CHP’nin gençliğidir. Cumhuriyet Meşalesini 88 Yıl önce olduğu gibi bugünde ayakta tutmaya devam ediyoruz. Bu etkinliği yaparken Van’da deprem altında aklan insanlarımızın acısı var kalbimizde. Cumhuriyeti etkinliğini iptal etmek istediler. Van’daki kardeşlerimize Cumhuriyet şefkat elini uzattı. Cumhuriyet yardıma muhtaç insanları yanına konuşmaktır. İşte bizler buradan Van’da kırılan fay hattını sevgi fayı ile tamir ediyoruz. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa mandacı anlayışı ev emperyalist güçlerin direnişlerini yıkmıştır. Ama şimdi bizimkiler ne yapıyor Amerika ne diyorsa onu yapıyorlar. Yani bugün iktidar emperyalizmin uşağı olmuştur. Bizler Cumhuriyet gönülleri Atatürk’ün bu emanetin sonsuza kadar yaşatacaktır. Bugün medya, iş dünyası satın alınmış olabilir ama şu bilenmelidir Türkiye’de Cumhuriyete sahip çıkacak yüksek karakterli insanlar vardır. Geleceğin emanet edileceği gençlere, milli kültürü özümsemiş, tarih şuurunu benimsemiş, kendi öz değerlerine sahip çıkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i, O'nun ilke ve inkılâplarını, temel değerlerini içinde özümsemiş Ona sahip çıkacak işte sizlersiniz. Yüce Türk Milleti'nin kültürünü, kökten gelen değerlerini asla yok ettirmeyeceğiz. Bu vesileyle Yüce Türk milletinin 'Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan uğruna canlarını, kanlarını feda etmiş vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyorum” dedi. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-MURAT ERGÜN-İSLAM SADIKER
Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. yıldönümü kapsamında CHP Zeytinburnu İlçe Örgütü 'Fener Alayı' düzenlendi.
GÖRÜNTÜLER ZEYTİNBURNU TV'DE-TIKLA-İZLE

CHP Haftalar öncesi Tolga Sağ konseri ile Cumhuriyetinin 88 Yıl Dönümünü kutlayacağını duyurmuştu. Fakat Van’da yaşanan 7.2’lik depremin ardından organizasyonun konser ayağı iptal edildi. Önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın ardından Van’daki depremzedeleri ve Şehitlerimizi anlatan slaytlar Meydandaki katılımcıları gözyaşlarına boğdu.

'Fener Alayı' yürüyüşü Zeytinburnu Adliye Meydanından İlçe Başkanı Metin Doğan’ın konuşması ile start aldı. Yürüyüşe CHP Zeytinburnu İlçe örgütü, Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları tam kadro katıldılar. Adliye Meydanından start alan yürüyüş sloganlar eşliğinde 58.Bulvardan devam ederek Zeytinburnu Depo durağından ilerleyerek Kortej Sümer Mahallesine kadar yürüdü. Kortej 58.Bulvar Caddesinden geçerken vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sümer Mahallesinde okunan İstiklal Marşı ile yürüyüş sona erdi.

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in öneminin altını çizdi. Doğan konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Türk milletinin kültürünü özümsemiş, Cumhuriyet'e sahip çıkacak gençler CHP’nin gençliğidir. Cumhuriyet Meşalesini 88 Yıl önce olduğu gibi bugünde ayakta tutmaya devam ediyoruz. Bu etkinliği yaparken Van’da deprem altında aklan insanlarımızın acısı var kalbimizde. Cumhuriyeti etkinliğini iptal etmek istediler. Van’daki kardeşlerimize Cumhuriyet şefkat elini uzattı. Cumhuriyet yardıma muhtaç insanları yanına konuşmaktır. İşte bizler buradan Van’da kırılan fay hattını sevgi fayı ile tamir ediyoruz. Mustafa Kemal ve İsmet Paşa mandacı anlayışı ev emperyalist güçlerin direnişlerini yıkmıştır. Ama şimdi bizimkiler ne yapıyor Amerika ne diyorsa onu yapıyorlar. Yani bugün iktidar emperyalizmin uşağı olmuştur. Bizler Cumhuriyet gönülleri Atatürk’ün bu emanetin sonsuza kadar yaşatacaktır. Bugün medya, iş dünyası satın alınmış olabilir ama şu bilenmelidir Türkiye’de Cumhuriyete sahip çıkacak yüksek karakterli insanlar vardır.

Geleceğin emanet edileceği gençlere, milli kültürü özümsemiş, tarih şuurunu benimsemiş, kendi öz değerlerine sahip çıkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i, O'nun ilke ve inkılâplarını, temel değerlerini içinde özümsemiş Ona sahip çıkacak işte sizlersiniz. Yüce Türk Milleti'nin kültürünü, kökten gelen değerlerini asla yok ettirmeyeceğiz. Bu vesileyle Yüce Türk milletinin 'Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan uğruna canlarını, kanlarını feda etmiş vatan evlatlarını minnet ve şükranla anıyorum”
dedi. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-MURAT ERGÜN-İSLAM SADIKER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.