SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Esma Sultan çeşmesi yeniden akıyor

09.02.2008 - 20:44, Güncelleme: 09.02.2008 - 20:44
 

Esma Sultan çeşmesi yeniden akıyor

Eminönü Belediyesi tarafından yenilenen Esma Sultan Namazgahı ve Çeşmesi, törenle açılıyor.

Sultan 3. Ahmet’in kızı Esma Sultan tarafından eşi Muhsinzade Mehmet Paşa adına yaptırılan namazgah ve çeşme uzun yıllardır harap bir durumda bulunuyordu. Eminönü Belediyesi tarafından cephe temizliği yapılan, ışıklandırması ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tarihi eser, Eminönü’nde mevcut dört namazgahın en önemlisi ve günümüze kadar özgün olarak gelebilen tek yapıydı. 1781 yılında inşa edilen doğu ve batı cephelerinde musluklar yer alan namazgah ve çeşmenin kitabeleri ise ünlü hattat Mehmet Şevki Efendi tarafından yazılmıştı. Kadırga Parkı içerisinde uzun yıllardır harap bir şekilde bulunan Namazgah ve Çeşmenin çevresi parmaklıklarla koruma altına alındı ve ayrıca renkli ışıklarla aydınlatıldı. 08 Şubat Cuma günü saat 13.30’da yapılacak açılış törenine Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile vatandaşlar katılacak www.zeytinburnuhaber.org
Eminönü Belediyesi tarafından yenilenen Esma Sultan Namazgahı ve Çeşmesi, törenle açılıyor.

Sultan 3. Ahmet’in kızı Esma Sultan tarafından eşi Muhsinzade Mehmet Paşa adına yaptırılan namazgah ve çeşme uzun yıllardır harap bir durumda bulunuyordu. Eminönü Belediyesi tarafından cephe temizliği yapılan, ışıklandırması ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tarihi eser, Eminönü’nde mevcut dört namazgahın en önemlisi ve günümüze kadar özgün olarak gelebilen tek yapıydı.

1781 yılında inşa edilen doğu ve batı cephelerinde musluklar yer alan namazgah ve çeşmenin kitabeleri ise ünlü hattat Mehmet Şevki Efendi tarafından yazılmıştı. Kadırga Parkı içerisinde uzun yıllardır harap bir şekilde bulunan Namazgah ve Çeşmenin çevresi parmaklıklarla koruma altına alındı ve ayrıca renkli ışıklarla aydınlatıldı.

08 Şubat Cuma günü saat 13.30’da yapılacak açılış törenine Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile vatandaşlar katılacak

www.zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.