SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sosyal Sorumluluk Konferansı Yapıldı

24.03.2008 - 12:58, Güncelleme: 24.03.2008 - 12:58
 

Sosyal Sorumluluk Konferansı Yapıldı

Marmara Çalışanlar Federasyonu Tarafından Organize Edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Konferansı", İTO’nun ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektörü ve Yerel Yönetimler” başlıklı oturumun başkanlığını yaptığı konferansta kurumsal sosyal sorumluluk kavramının Türkiye’de doğru şekilde algılanması, hayata geçirilmesi ve bu hususta kurumlara düşen roller tartışıldı. Marmara Çalışanlar Federasyonu tarafından organize edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Konferansı", 22 Mart Cumartesi günü İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. 5 ana başlık altında ve 5 oturum şeklinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Erken yaptı. Sürdürülebilir kalkınmanın önemli faktörlerinden biri olarak kabul edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kavramının Türkiye'de doğru şekilde hayata geçirilmesini amaçlayan konferansta katılımcıların karşılıklı olarak yeni iş bağlantıları kurmaları hedeflendi. 100'e yakın üniversiteden akademisyenlerin yanı sıra, kamu sektöründen üst düzey bürokratlar ve özel sektör yöneticileri katıldığı konferansta “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Olgusu”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Avrupa Birliği”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Özel Sektör”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sivil Toplum Kuruluşları”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektörü ve Yerel Yönetimler” ile “Atölye Çalışması: KSS Çalışmaları İçin Yol Haritası Çıkarılması” başlıkları altında 5 oturum gerçekleştirildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın oturum başkanlığını yaptığı “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektöre ve Yerel Yönetimler” başlıklı bölümünde Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, İBB Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım ve Büyük Mükellef Vergi Dairesi Müdürü Muharrem İldir bildirilerini sundular. Bu oturumda sürdürülebilir kalkınma için STK’ların sosyal sorumluluk anlayışını yerel yönetimlerle paylaşması ve bu alandaki yaklaşımların etkinliğini arttırma adına işletilebilecek mekanizmaların yanı sıra yerel yönetimlerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Oturum başkanlığını yürüten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 21. yüzyılda sürdürülebilir kalkınmanın en önemli faktörlerinden birinin de Kurumsal Sosyal Sorumluluk olduğunu söyledi. Dünyanın hızla globalleştiğine dikkat çeken Başkan Aydın “Bu etkileşim dünyanın en gelişmiş toplumlarından en geri kalmış toplumlarına kadar çok kısa bir zaman diliminde kendini göstermiştir. Böylesine hızlı değişimin yaşandığı kavramlara Türkiye’nin de yabancı kalmaması gerekmektedir. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmenin yolu işte bu değişime ayak uydurabilmekten geçmektedir. Yerel yönetimler olarak biz de bu değişimin dışında kalamayız. Kendimizi bu gelişmelerden soyutlayamayız” dedi. Konferansın ardından Topkapı Eresin Otel'de bir gala gecesi düzenlendi. Gecede, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri lansmanları yapılarak, başarılı projelerin sahipleri ödüllendirildi. zeytinburnuhaber.org
Marmara Çalışanlar Federasyonu Tarafından Organize Edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Konferansı", İTO’nun ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektörü ve Yerel Yönetimler” başlıklı oturumun başkanlığını yaptığı konferansta kurumsal sosyal sorumluluk kavramının Türkiye’de doğru şekilde algılanması, hayata geçirilmesi ve bu hususta kurumlara düşen roller tartışıldı.

Marmara Çalışanlar Federasyonu tarafından organize edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk Konferansı", 22 Mart Cumartesi günü İstanbul Ticaret Odası (İTO) ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. 5 ana başlık altında ve 5 oturum şeklinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını İTO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Erken yaptı.
Sürdürülebilir kalkınmanın önemli faktörlerinden biri olarak kabul edilen "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kavramının Türkiye'de doğru şekilde hayata geçirilmesini amaçlayan konferansta katılımcıların karşılıklı olarak yeni iş bağlantıları kurmaları hedeflendi. 100'e yakın üniversiteden akademisyenlerin yanı sıra, kamu sektöründen üst düzey bürokratlar ve özel sektör yöneticileri katıldığı konferansta “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Olgusu”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Avrupa Birliği”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Özel Sektör”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sivil Toplum Kuruluşları”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektörü ve Yerel Yönetimler” ile “Atölye Çalışması: KSS Çalışmaları İçin Yol Haritası Çıkarılması” başlıkları altında 5 oturum gerçekleştirildi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın oturum başkanlığını yaptığı “Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Kamu Sektöre ve Yerel Yönetimler” başlıklı bölümünde Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, İBB Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım ve Büyük Mükellef Vergi Dairesi Müdürü Muharrem İldir bildirilerini sundular. Bu oturumda sürdürülebilir kalkınma için STK’ların sosyal sorumluluk anlayışını yerel yönetimlerle paylaşması ve bu alandaki yaklaşımların etkinliğini arttırma adına işletilebilecek mekanizmaların yanı sıra yerel yönetimlerde Kurumsal Sosyal Sorumluluk bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Oturum başkanlığını yürüten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 21. yüzyılda sürdürülebilir kalkınmanın en önemli faktörlerinden birinin de Kurumsal Sosyal Sorumluluk olduğunu söyledi. Dünyanın hızla globalleştiğine dikkat çeken Başkan Aydın “Bu etkileşim dünyanın en gelişmiş toplumlarından en geri kalmış toplumlarına kadar çok kısa bir zaman diliminde kendini göstermiştir. Böylesine hızlı değişimin yaşandığı kavramlara Türkiye’nin de yabancı kalmaması gerekmektedir. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmenin yolu işte bu değişime ayak uydurabilmekten geçmektedir. Yerel yönetimler olarak biz de bu değişimin dışında kalamayız. Kendimizi bu gelişmelerden soyutlayamayız” dedi.
Konferansın ardından Topkapı Eresin Otel'de bir gala gecesi düzenlendi. Gecede, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri lansmanları yapılarak, başarılı projelerin sahipleri ödüllendirildi.

zeytinburnuhaber.org

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.