SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Levent Çotuk: Millet İttifakı Tek Adam Yönetimine son verecek

SİYASET 16.01.2023 - 10:17, Güncelleme: 16.01.2023 - 10:17
 

Levent Çotuk: Millet İttifakı Tek Adam Yönetimine son verecek

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Levent Çotuk ve yönetimi İstanbul il Başkanlığı ile birlikte Ocak ayı içerisinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. Önce İstanbul’daki Muhtarları ardından Saadet Partisi istişare heyetlerini Zeytinburnu’nda ağırladı. Her iki toplantıda da adeta izdiham yaşandı. Salon hınca hınç doldu. Toplantıların ardından Zeytinburnu Haber Gazetesine değerlendirme yapan Başkan Levent Çotuk, “Türkiye’nin ve milletin menfaatinde buluşma mecburiyetimiz var. Türkiye’de görülmeyen birçok tehlike var” dedi ve Millet ittifakına destek istedi.

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Levent Çotuk değerlendirmelerini şöyle sürdürdü. Esnafımız, emeklimiz, asgari ücretlimiz, sanayi çalışanlarımız, işverenimiz, kesinlikle gidişattan memnun değil. Bununla ilgili de büyük sıkıntılar var. Büyük problemler var. İnsanların cebine dokunulmuş. Daha önce iktidar yanlısı olan birçok kesiminde, iktidar yanlısı olmaktan vazgeçtiğini ve Millet İttifakı’na doğru bir tercih kullandıklarını, kendi ifadelerinden, cümlelerinden bunu görebiliyoruz. Basının olduğu yerde genellikle halkımız ve esnafımız konuşmak istemiyor. Ama biz esnafımızın ve vatandaşımızın mevcut ekonomik durumdan, sosyal durumundan memnun olmadıklarını, özel sohbetlerde söylüyorlar. İnşallah Millet İttifakı olarak, 6 parti olarak güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz. 6 tane parti demek, 6 tane tane ilçe başkanı demek yeni çok büyük bir teşkilat gücü demek. Hem Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek için, hem de ortaya koyacağımız milletvekili adaylarını maksimum sayıda çıkarmanın gayreti içinde olacağız.  Artık seçime doğru hızlı bir yol almaktayız. Cumhuriyetimizin bir yüzyıl tamamlayıp, ikinci yüzyıla girdiği bu seçim arifesi öncesinde hepimizin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. Milletin oyu ile gelenler, milletin tepesine çıkmaması gerekiyor. Millete hizmet etmesi gerekiyor ve o emanet koltuğu sahiplenmemesi gerekiyor. Türkiye’de de örneği daha önce görülmemiş, 21 yıllık bir iktidar var ve o iktidarın son 2018 yılında yapılan değişiklikten sonra otokratik bir tarza bürünmesinden kaynaklanan, çok sesliliğin azalmasından ve demokrasinin zaten daha öncede sıkıntıları vardı. Demokrasininde maalesef ortadan kalkmasından dolayı bugün önemli bir yol ayrımındayız. Demokrasiye dönülmesi, çok sesliliğin sağlanması, ebabil kuşlarının yerine insanların konuşması gerektiği bu dönemde bizlere gerçekten ağır bir sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki seçimlerde mutlaka ve mutlaka demokrasiye dönüş yolunda bir halkın tercihini sağlamak için toplumu daha iyi günler beklediğini ikna etmek gerekiyor. Burada 6 tane değişik fikirdeki partini bir arada olması bile başlı başına büyük bir kazançtır. Hepsinin kendi düşüncelerini sineye çekerek, asgari müşterekte demokraside anlaşmak üzere bir araya gelmesini, çok önemli ve çok değerli buluyorum. Tarihi bir olay olarak düşünüyorum ve bu hepimizin de bu sorumluluğun bilincinde de seçim gününe kadar bu çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.  
Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Levent Çotuk ve yönetimi İstanbul il Başkanlığı ile birlikte Ocak ayı içerisinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yaptı. Önce İstanbul’daki Muhtarları ardından Saadet Partisi istişare heyetlerini Zeytinburnu’nda ağırladı. Her iki toplantıda da adeta izdiham yaşandı. Salon hınca hınç doldu. Toplantıların ardından Zeytinburnu Haber Gazetesine değerlendirme yapan Başkan Levent Çotuk, “Türkiye’nin ve milletin menfaatinde buluşma mecburiyetimiz var. Türkiye’de görülmeyen birçok tehlike var” dedi ve Millet ittifakına destek istedi.

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Levent Çotuk değerlendirmelerini şöyle sürdürdü. Esnafımız, emeklimiz, asgari ücretlimiz, sanayi çalışanlarımız, işverenimiz, kesinlikle gidişattan memnun değil. Bununla ilgili de büyük sıkıntılar var. Büyük problemler var. İnsanların cebine dokunulmuş. Daha önce iktidar yanlısı olan birçok kesiminde, iktidar yanlısı olmaktan vazgeçtiğini ve Millet İttifakı’na doğru bir tercih kullandıklarını, kendi ifadelerinden, cümlelerinden bunu görebiliyoruz. Basının olduğu yerde genellikle halkımız ve esnafımız konuşmak istemiyor. Ama biz esnafımızın ve vatandaşımızın mevcut ekonomik durumdan, sosyal durumundan memnun olmadıklarını, özel sohbetlerde söylüyorlar. İnşallah Millet İttifakı olarak, 6 parti olarak güzel bir seçim kampanyası yürüteceğiz. 6 tane parti demek, 6 tane tane ilçe başkanı demek yeni çok büyük bir teşkilat gücü demek. Hem Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek için, hem de ortaya koyacağımız milletvekili adaylarını maksimum sayıda çıkarmanın gayreti içinde olacağız. 

Artık seçime doğru hızlı bir yol almaktayız. Cumhuriyetimizin bir yüzyıl tamamlayıp, ikinci yüzyıla girdiği bu seçim arifesi öncesinde hepimizin üzerinde tarihi bir sorumluluk var. Milletin oyu ile gelenler, milletin tepesine çıkmaması gerekiyor. Millete hizmet etmesi gerekiyor ve o emanet koltuğu sahiplenmemesi gerekiyor. Türkiye’de de örneği daha önce görülmemiş, 21 yıllık bir iktidar var ve o iktidarın son 2018 yılında yapılan değişiklikten sonra otokratik bir tarza bürünmesinden kaynaklanan, çok sesliliğin azalmasından ve demokrasinin zaten daha öncede sıkıntıları vardı. Demokrasininde maalesef ortadan kalkmasından dolayı bugün önemli bir yol ayrımındayız. Demokrasiye dönülmesi, çok sesliliğin sağlanması, ebabil kuşlarının yerine insanların konuşması gerektiği bu dönemde bizlere gerçekten ağır bir sorumluluk düşüyor.

Önümüzdeki seçimlerde mutlaka ve mutlaka demokrasiye dönüş yolunda bir halkın tercihini sağlamak için toplumu daha iyi günler beklediğini ikna etmek gerekiyor. Burada 6 tane değişik fikirdeki partini bir arada olması bile başlı başına büyük bir kazançtır. Hepsinin kendi düşüncelerini sineye çekerek, asgari müşterekte demokraside anlaşmak üzere bir araya gelmesini, çok önemli ve çok değerli buluyorum. Tarihi bir olay olarak düşünüyorum ve bu hepimizin de bu sorumluluğun bilincinde de seçim gününe kadar bu çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.