SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Başkan Aydın’da Vatandaş gibi Adres Tabelalarına isyan etti

KÜLTÜR 13.01.2016 - 11:32, Güncelleme: 13.01.2016 - 11:32
 

Başkan Aydın’da Vatandaş gibi Adres Tabelalarına isyan etti

Zeytinburnu Belediyesi ilçedeki sokak karmaşasını göz önünde bulundurarak Adreslere rahat ulaşılabilmesi için özel adres tabelaları hazırlayarak cadde ve sokaklara yerleştirmişti. Bu tabelalarda Mahalle, Sokak, Cadde, Bina numarasına kadar aynı tabelada görmek mümkündü. Fakat son bir ay içinde bu tabelalar sökülerek yerlerine sadece numara gösteren kırmızı bir plaka takılıyor. İşte bu plakalar vatandaşı isyan ettirdi.

ARTIK ADRES BULMAK ÇOK ZOR Zeytinburnu’nda cadde ve sokak numaralarının karışık olduğunu belirten vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki cadde ve sokak tabelalarını takip ederek herhangi bir adrese ulaşmanın çok zor olduğunu belirten çevre sakinleri, yetkililerin tabela karmaşasına bir çözüm getirmesini istedi. Çevre sakinleri, bölgeye yeni taşınan insanların aradıkları adreslere ulaşamadığını, misafirlerine kendi evlerinin adresini tarif ederken de zorlandıklarını ifade ettiler ve eski tabela sisteminin daha iyi olduğunu dile getirdiler. Tabelaların yolların kartviziti olması gerektiğini aktaran bir semt sakini, Zeytinburnu’nda yeni getirilen bu sistemle durumun tam tersi olduğunu, tabelaları takip ederek bir adres bulmanın çok zor olduğunu aktardı. Bir başka vatandaş da acil durumlarda adres tarifinin zor olduğunu kaydederek, “Adresini bulduğum nöbetçi eczaneye arabamla bir türlü ulaşamadım, bu karmaşıklık benim için hayati derecede bir soruna neden olabilirdi” dedi. BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN’DA İSYAN ETTİ Konuyla ilgili sorularımızı cevaplandıran Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Biz yıllar önce güzel bir sistem oturmuştuk. Sokaklarımızın karışık olduğunu bildiğimiz için adreslerin rahat bulunması için özel bir tabela düzenlemiş ve caddelere yerleştirmiştik. Bizim tabelamızda Mahalle, Sokak, Cadde, Bina Numarası hepsi mevcuttu. Bu standartlara uygun değilmiş. Büyükşehir Belediyesi standartlara uygun İstanbul genelinde bir düzenleme yapıyor. Tabelada sadece bir numara var. Adres bulmak çok zor. Buna itiraz etmemize direnmemize rağmen Bizleri dinleyen olmadı. Biz bir öneri daha getirdik. Bizim eski tabelalar kalsın dedik. Bunu da inlemediler onları da söktüler. Birde bazı kişiler Başkan bu ihaleyi yakınına vermiş. Onun için değişiyor diye atıp tutuyorlar. Ayıptır günahtır. Bu doğru değil.  Bizim yapacağımız bir şey yok. Herkes İBB İmar ve Şehircilik birimine bu konuyla ilgili şikâyet mail atsın. Bu şikâyetler artarsa belki yeni bir düzenleme olabilir. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Belediyesi ilçedeki sokak karmaşasını göz önünde bulundurarak Adreslere rahat ulaşılabilmesi için özel adres tabelaları hazırlayarak cadde ve sokaklara yerleştirmişti. Bu tabelalarda Mahalle, Sokak, Cadde, Bina numarasına kadar aynı tabelada görmek mümkündü. Fakat son bir ay içinde bu tabelalar sökülerek yerlerine sadece numara gösteren kırmızı bir plaka takılıyor. İşte bu plakalar vatandaşı isyan ettirdi.

ARTIK ADRES BULMAK ÇOK ZOR

Zeytinburnu’nda cadde ve sokak numaralarının karışık olduğunu belirten vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgedeki cadde ve sokak tabelalarını takip ederek herhangi bir adrese ulaşmanın çok zor olduğunu belirten çevre sakinleri, yetkililerin tabela karmaşasına bir çözüm getirmesini istedi. Çevre sakinleri, bölgeye yeni taşınan insanların aradıkları adreslere ulaşamadığını, misafirlerine kendi evlerinin adresini tarif ederken de zorlandıklarını ifade ettiler ve eski tabela sisteminin daha iyi olduğunu dile getirdiler. Tabelaların yolların kartviziti olması gerektiğini aktaran bir semt sakini, Zeytinburnu’nda yeni getirilen bu sistemle durumun tam tersi olduğunu, tabelaları takip ederek bir adres bulmanın çok zor olduğunu aktardı. Bir başka vatandaş da acil durumlarda adres tarifinin zor olduğunu kaydederek, “Adresini bulduğum nöbetçi eczaneye arabamla bir türlü ulaşamadım, bu karmaşıklık benim için hayati derecede bir soruna neden olabilirdi” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI MURAT AYDIN’DA İSYAN ETTİ

Konuyla ilgili sorularımızı cevaplandıran Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Biz yıllar önce güzel bir sistem oturmuştuk. Sokaklarımızın karışık olduğunu bildiğimiz için adreslerin rahat bulunması için özel bir tabela düzenlemiş ve caddelere yerleştirmiştik. Bizim tabelamızda Mahalle, Sokak, Cadde, Bina Numarası hepsi mevcuttu. Bu standartlara uygun değilmiş. Büyükşehir Belediyesi standartlara uygun İstanbul genelinde bir düzenleme yapıyor. Tabelada sadece bir numara var. Adres bulmak çok zor. Buna itiraz etmemize direnmemize rağmen Bizleri dinleyen olmadı. Biz bir öneri daha getirdik. Bizim eski tabelalar kalsın dedik. Bunu da inlemediler onları da söktüler. Birde bazı kişiler Başkan bu ihaleyi yakınına vermiş. Onun için değişiyor diye atıp tutuyorlar. Ayıptır günahtır. Bu doğru değil.  Bizim yapacağımız bir şey yok. Herkes İBB İmar ve Şehircilik birimine bu konuyla ilgili şikâyet mail atsın. Bu şikâyetler artarsa belki yeni bir düzenleme olabilir.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.