SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sanata İlk Adımlarını Zeytinburnu’nda Attılar

GÜNDEM 29.05.2015 - 19:07, Güncelleme: 29.05.2015 - 19:07
 

Sanata İlk Adımlarını Zeytinburnu’nda Attılar

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Kursları sona erdi. Mezuniyet şöleninde, danstan müziğe, sergiden tiyatroya yeteneklerini sergileyen kursiyerler sertifikalarını Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Kursları Mezuniyet Şöleni, sahne sanatları kursiyerlerinin konser, halk oyunları ve şiir dinletisi ile başladı. Şölen, 2014-2015 kültür sanat kurslarını başarıyla tamamlayan görsel sanatlar kursiyerlerinin karma sergisi ile devam etti. Şölen sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, mezun olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B) onaylı sertifikalarını takdim etti. Zeytinburnu’nda Buraya Gelmeyen Yoktur Ebru, hüsn-i hat, fotoğraf, yağlıboya, karakalem, minyatürden oluşan karma sergiyi gezen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “2009 yılında Zeytinburnu, kültür ve sanat faaliyetlerine başladı. 2014-15 sezonun finaline gelmiş bulunuyoruz. Birbirinden farklı 20 branşta verdiğimiz kurslara Zeytinburnu’nun insanları geliyor ve kültür sanatla ilgili buradaki kurslara katılıyor. Bizler de onların yaptığı eserleri, bugün burada sergiliyoruz” dedi. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde kurslardan, kültür sanat etkinliklerine sekiz aylık sezon boyunca birçok faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, “Tabii bunun dışında müzik ve müziğin farklı branşları, halk oyunları, tiyatro gibi birçok alanda da etkinliklerimiz var. Aynı zamanda burada kültür ile ilgili edebiyatçılarımızın, düşünürlerimizin söyleşileri ve seminerleri de oluyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, sanat anlamında ilçemize gerçekten bir fark kattı. Zeytinburnu’nda yaşayan halkımız da bunu sahiplendi. Kanaatim o ki Zeytinburnu’nda buraya gelmeyen yoktur. Vatandaşlar, sadece izleyici ve dinleyici olarak değil aynı zamanda aktif olarak da bu sürecin içerisinde yer alıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Zeytinburnu Belediyesi’nin, altı yıldır Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği ve altı yılda 10 bin kayıt aldığı, 5 bin M.E.B onaylı sertifika verdiği Kültür ve Sanat Kursları’nın yeni dönem kayıtları Eylül 2015 tarihinde başlayacak.
Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği Kültür Sanat Kursları sona erdi. Mezuniyet şöleninde, danstan müziğe, sergiden tiyatroya yeteneklerini sergileyen kursiyerler sertifikalarını Belediye Başkanı Murat Aydın’dan aldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Kursları Mezuniyet Şöleni, sahne sanatları kursiyerlerinin konser, halk oyunları ve şiir dinletisi ile başladı. Şölen, 2014-2015 kültür sanat kurslarını başarıyla tamamlayan görsel sanatlar kursiyerlerinin karma sergisi ile devam etti. Şölen sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, mezun olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B) onaylı sertifikalarını takdim etti.

Zeytinburnu’nda Buraya Gelmeyen Yoktur

Ebru, hüsn-i hat, fotoğraf, yağlıboya, karakalem, minyatürden oluşan karma sergiyi gezen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “2009 yılında Zeytinburnu, kültür ve sanat faaliyetlerine başladı. 2014-15 sezonun finaline gelmiş bulunuyoruz. Birbirinden farklı 20 branşta verdiğimiz kurslara Zeytinburnu’nun insanları geliyor ve kültür sanatla ilgili buradaki kurslara katılıyor. Bizler de onların yaptığı eserleri, bugün burada sergiliyoruz” dedi. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde kurslardan, kültür sanat etkinliklerine sekiz aylık sezon boyunca birçok faaliyet gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, “Tabii bunun dışında müzik ve müziğin farklı branşları, halk oyunları, tiyatro gibi birçok alanda da etkinliklerimiz var. Aynı zamanda burada kültür ile ilgili edebiyatçılarımızın, düşünürlerimizin söyleşileri ve seminerleri de oluyor. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, sanat anlamında ilçemize gerçekten bir fark kattı. Zeytinburnu’nda yaşayan halkımız da bunu sahiplendi. Kanaatim o ki Zeytinburnu’nda buraya gelmeyen yoktur. Vatandaşlar, sadece izleyici ve dinleyici olarak değil aynı zamanda aktif olarak da bu sürecin içerisinde yer alıyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi’nin, altı yıldır Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği ve altı yılda 10 bin kayıt aldığı, 5 bin M.E.B onaylı sertifika verdiği Kültür ve Sanat Kursları’nın yeni dönem kayıtları Eylül 2015 tarihinde başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.