SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Bilgi Evleri Akif'i mezarı başında andı

EĞİTİM 30.12.2014 - 12:20, Güncelleme: 30.12.2014 - 12:20
 

Bilgi Evleri Akif'i mezarı başında andı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Mehmet Akif Ersoy’u 78. ölüm yıl dönümünde kabrinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle andı.

İstiklal Mücadelemizin Keskin Hem eserleriyle hem de şahsiyetiyle herkese örnek olan, şair, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi kimlikleriyle, doğru, dürüst kişiliğiyle her zaman halkın gönlünde taht kuran Mehmet Akif Ersoy’u Bilgi Evi’nin genç yürekleri ölüm yıl dönümünde yalnız bırakmadı. 50 Bilge nesil öğrencisiyle kabri başında ziyaret edilen Akif rahmet ve minnetle anıldı. Kuran-ı Kerim okumasıyla açılan ve Akif’in, vatanseverliği, geleceğe aydınlık tutan rehberliği, sağlam kişiliği ve edebi hayatı anlatılırken Tarihçi Süleyman Zeki Bağlan da Akif’in eserleri üzerine bir konuşma yaptı. Her bir gencin Mehmet Akif’in şahsiyetini model alması gerektiğinden, insani duruşundan ve edebiyatçı yönünden bahsederek gençleri bilgilendirdi. Ayrıca ziyaret sırasında Mehmet Akif’i görmeye gelen bir amca da ondan bir şiir okuyarak Akif’in edebi yönüne telmihte bulundu. Unutulmayan büyük üstat, milli mücadeleyi destanlaştıran, milletimizin değerlerini en özel ve güzel biçimde özetleyen İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni dualar eşliğinde sona erdi.
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Mehmet Akif Ersoy’u 78. ölüm yıl dönümünde kabrinin bulunduğu Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle andı.

İstiklal Mücadelemizin Keskin Hem eserleriyle hem de şahsiyetiyle herkese örnek olan, şair, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi ve siyasetçi kimlikleriyle, doğru, dürüst kişiliğiyle her zaman halkın gönlünde taht kuran Mehmet Akif Ersoy’u Bilgi Evi’nin genç yürekleri ölüm yıl dönümünde yalnız bırakmadı. 50 Bilge nesil öğrencisiyle kabri başında ziyaret edilen Akif rahmet ve minnetle anıldı.

Kuran-ı Kerim okumasıyla açılan ve Akif’in, vatanseverliği, geleceğe aydınlık tutan rehberliği, sağlam kişiliği ve edebi hayatı anlatılırken Tarihçi Süleyman Zeki Bağlan da Akif’in eserleri üzerine bir konuşma yaptı. Her bir gencin Mehmet Akif’in şahsiyetini model alması gerektiğinden, insani duruşundan ve edebiyatçı yönünden bahsederek gençleri bilgilendirdi. Ayrıca ziyaret sırasında Mehmet Akif’i görmeye gelen bir amca da ondan bir şiir okuyarak Akif’in edebi yönüne telmihte bulundu.

Unutulmayan büyük üstat, milli mücadeleyi destanlaştıran, milletimizin değerlerini en özel ve güzel biçimde özetleyen İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni dualar eşliğinde sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.