SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Çeçen Cinayetinde 2 Tutuklama

KÜLTÜR 21.11.2012 - 20:38, Güncelleme: 21.11.2012 - 20:38
 

Çeçen Cinayetinde 2 Tutuklama

Zeytinburnu'nda geçtiğimiz yıl Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 tarihinde Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgulanmalarının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görevlendirilen Savcı Adem Özcan tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının ardından Zona B. ve Ali Y., "kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi özgürlük hakimliğine sevk edildi. 4 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Öte yandan gözaltındaki şüphelilere, cinayete ilişkin dosyada bulunan bazı fotoğraf ve görüntülerin gösterildiği, yüzleri net belli olmayan saldırganları tanıyıp tanımadıkları sorulduğu Cinayet anı kamerada Geçen yıl öldürülen 3 Çeçen komutanla ilgili soruşturmada gözaltındaki şüphelilerden birinin, cinayet anına ait kamera görüntülerine takıldığı belirtildiİstanbul'da geçen yıl üç Çeçen komutanın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ali Osaev'in öldürülmesi olayına adı karışan Rus asıllı Zona kod adlı Ruslan Papaskiri'nin diğer Çeçen cinayetlerine de karıştığı tespit edildi. Zona'nın Zeytinburnu'nda öldürülen Ali Osaev'in cinayet anına ilişkin kamera görüntülerinde göründüğü belirlendi. Zona ile birlikte gözaltına alınan diğer şüpheliler peruk takmış olmalarına rağmen teşhis edildi. ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER Bir ay önce geçtiği Suriye'den Türkiye'ye giriş yaparken yakalanan Zona'nın Türkiye'deki ilişkilerini de mercek altına alan savcılık, İstanbul'da kendisini karşılayan Ali V. ve M. D. isimli kişileri de soruşturmaya dahil etti. Zona'nın Ali V.'nin evinde kaldığı belirlendi. Ali V.'nin evinde 3 adet Sig Sauer marka silah, üzerinde de 8 bin Euro ve 9 bin 50 TL bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere Başakşehir, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda işlenen Çeçen cinayetleri ve Çeçenistan eski Müftüsü Şemseddin Batukaev'e suikast girişimi de soruldu. Cinayetleri, Zona liderliğindeki bir örgütün işlediği üzerinde duruluyor. Şüphelilerin emniyette suçlamaları reddettiği, Zona'nın susma hakkını kullandığı kaydedildi. Adliye sevk edilen şüphelilerden Zona kod adlı Papaskiri tutuklandı, bir kişi serbest bıkarıldı
Zeytinburnu'nda geçtiğimiz yıl Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zeytinburnu'nda 16 Eylül 2011 tarihinde Çeçen komutanlar Berk-Haz Musaevi, Rustam Altemirol ve Zavrbek Amriev'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 6 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgulanmalarının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında görevlendirilen Savcı Adem Özcan tarafından sorgulandı. Savcılık sorgularının ardından Zona B. ve Ali Y., "kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi özgürlük hakimliğine sevk edildi. 4 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan gözaltındaki şüphelilere, cinayete ilişkin dosyada bulunan bazı fotoğraf ve görüntülerin gösterildiği, yüzleri net belli olmayan saldırganları tanıyıp tanımadıkları sorulduğu

Cinayet anı kamerada

Geçen yıl öldürülen 3 Çeçen komutanla ilgili soruşturmada gözaltındaki şüphelilerden birinin, cinayet anına ait kamera görüntülerine takıldığı belirtildiİstanbul'da geçen yıl üç Çeçen komutanın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ali Osaev'in öldürülmesi olayına adı karışan Rus asıllı Zona kod adlı Ruslan Papaskiri'nin diğer Çeçen cinayetlerine de karıştığı tespit edildi. Zona'nın Zeytinburnu'nda öldürülen Ali Osaev'in cinayet anına ilişkin kamera görüntülerinde göründüğü belirlendi. Zona ile birlikte gözaltına alınan diğer şüpheliler peruk takmış olmalarına rağmen teşhis edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Bir ay önce geçtiği Suriye'den Türkiye'ye giriş yaparken yakalanan Zona'nın Türkiye'deki ilişkilerini de mercek altına alan savcılık, İstanbul'da kendisini karşılayan Ali V. ve M. D. isimli kişileri de soruşturmaya dahil etti. Zona'nın Ali V.'nin evinde kaldığı belirlendi. Ali V.'nin evinde 3 adet Sig Sauer marka silah, üzerinde de 8 bin Euro ve 9 bin 50 TL bulundu. Gözaltına alınan şüphelilere Başakşehir, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda işlenen Çeçen cinayetleri ve Çeçenistan eski Müftüsü Şemseddin Batukaev'e suikast girişimi de soruldu. Cinayetleri, Zona liderliğindeki bir örgütün işlediği üzerinde duruluyor. Şüphelilerin emniyette suçlamaları reddettiği, Zona'nın susma hakkını kullandığı kaydedildi. Adliye sevk edilen şüphelilerden Zona kod adlı Papaskiri tutuklandı, bir kişi serbest bıkarıldı

Cinayet anı kamerada

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.