Mithatpaşa Tramvay üst geçidi İBB tarafından yenilendi

Demirciler Sitesi, Demirciler sitesi tramvay durağı ile Çırpıcı Mahallesi arasında köprü durumunda olan üst geçidin inşaatı oldukça yavaş ilerlese de sonunda CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın baskılarıyla tamamlandı.

Tramvay Durağı'na ve Demirciler Sitesi 4. Yol bölümüne bağlantı yapan yeni üst geçidin önce taşıyıcı ayak demir omurgaları  yerlerine monte edildi. Üst geçidin Seyitnizam Yolu tarafına da kuyu temel için  demirler döşendi, radyal betonları döküldü ve ayakları tamamlandı. Ardından üst blok hazır beton şeklinde getirilerek devasal vinçlerle yerine monte edildi. Ardından etrafı korkuluklarla çevrildi ve üst geçit yaya trafiğine açıldı. 

Kentin tüm üst geçitlerini yenilemeyi amaçladıklarını söyleyen İBB Altyapı Hizmetleri Müdürü Koray Ataç, “Artık İstanbullular için üst geçitlerde engellilere kesinlikle sorun olmayacak. Tüm üst geçitler zaman içerisinde engelli ulaşımına hazır ve uygun hale gelecek. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda yapımına başladığımız üst geçidi de tamamlayarak Zeytinburnu halkının hizmetine sunduk dedi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ