SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Mithatpaşa Tramvay üst geçidi İBB tarafından yenilendi

KÜLTÜR 21.02.2021 - 17:29, Güncelleme: 06.04.2021 - 21:34
 

Mithatpaşa Tramvay üst geçidi İBB tarafından yenilendi

İBB, engelli erişimi için uygun olmayan yaya üst geçitlerini yeniliyor. Bu kapsamda çökme riski bulunan Seyitnizam Mahallesi Mithatpaşa Tramvay üst geçidi yıkılarak yenilendi.

Demirciler Sitesi, Demirciler sitesi tramvay durağı ile Çırpıcı Mahallesi arasında köprü durumunda olan üst geçidin inşaatı oldukça yavaş ilerlese de sonunda CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın baskılarıyla tamamlandı. Tramvay Durağı'na ve Demirciler Sitesi 4. Yol bölümüne bağlantı yapan yeni üst geçidin önce taşıyıcı ayak demir omurgaları  yerlerine monte edildi. Üst geçidin Seyitnizam Yolu tarafına da kuyu temel için  demirler döşendi, radyal betonları döküldü ve ayakları tamamlandı. Ardından üst blok hazır beton şeklinde getirilerek devasal vinçlerle yerine monte edildi. Ardından etrafı korkuluklarla çevrildi ve üst geçit yaya trafiğine açıldı.  Kentin tüm üst geçitlerini yenilemeyi amaçladıklarını söyleyen İBB Altyapı Hizmetleri Müdürü Koray Ataç, “Artık İstanbullular için üst geçitlerde engellilere kesinlikle sorun olmayacak. Tüm üst geçitler zaman içerisinde engelli ulaşımına hazır ve uygun hale gelecek. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda yapımına başladığımız üst geçidi de tamamlayarak Zeytinburnu halkının hizmetine sunduk dedi.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ  
İBB, engelli erişimi için uygun olmayan yaya üst geçitlerini yeniliyor. Bu kapsamda çökme riski bulunan Seyitnizam Mahallesi Mithatpaşa Tramvay üst geçidi yıkılarak yenilendi.

Demirciler Sitesi, Demirciler sitesi tramvay durağı ile Çırpıcı Mahallesi arasında köprü durumunda olan üst geçidin inşaatı oldukça yavaş ilerlese de sonunda CHP İlçe Başkanı Metin Doğan’ın baskılarıyla tamamlandı.

Tramvay Durağı'na ve Demirciler Sitesi 4. Yol bölümüne bağlantı yapan yeni üst geçidin önce taşıyıcı ayak demir omurgaları  yerlerine monte edildi. Üst geçidin Seyitnizam Yolu tarafına da kuyu temel için  demirler döşendi, radyal betonları döküldü ve ayakları tamamlandı. Ardından üst blok hazır beton şeklinde getirilerek devasal vinçlerle yerine monte edildi. Ardından etrafı korkuluklarla çevrildi ve üst geçit yaya trafiğine açıldı. 

Kentin tüm üst geçitlerini yenilemeyi amaçladıklarını söyleyen İBB Altyapı Hizmetleri Müdürü Koray Ataç, “Artık İstanbullular için üst geçitlerde engellilere kesinlikle sorun olmayacak. Tüm üst geçitler zaman içerisinde engelli ulaşımına hazır ve uygun hale gelecek. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda yapımına başladığımız üst geçidi de tamamlayarak Zeytinburnu halkının hizmetine sunduk dedi. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.