Gemide Ölüme Dava

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Zeytinburnu açıklarında bulunan Kamboçya bayraklı KYME isimli kuru yük gemisine, 3 Haziran 2014'te "Yıldıray 1" isimli acente servis botuyla kumanya ve sac yüklemesi yapıldığı anlatıldı.

İddianamede, operatörlüğünü Ercan Diril'in yaptığı vincin boyunun yetersiz olması ve sac plakaları taşıyan halatların uzun olması nedeniyle yükleme işleminin güçlükle yapıldığı, geminin ikinci kaptanı Türkay Moğul'un da halatların boyunu kısaltabilmek için uğraş verdiği belirtildi.

Moğul'un, sac plakalar ile küpeşte arasına girdiği sırada plakaların devrilmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, bilirkişi raporuna göre olayın gerçekleşmesinde şirketin yönetiminde olan şüpheliler Çağıl Bayülgen ve Ali Gözlük'ün sorumlu oldukları kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Ali Gözlük, Çağıl Bayülgen ile vinç operatörü Ercan Diril, 1. Kaptan Elmidar Zaliyev ve Gemi Acenteliği Müdürü Asiye Güler'in, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.