SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Gemide Ölüme Dava

KÜLTÜR 18.06.2015 - 18:44, Güncelleme: 18.06.2015 - 18:44
 

Gemide Ölüme Dava

Zeytinburnu açıklarında demirli Kamboçya bayraklı kuru yük gemisinde malzemelerin yüklenmesi sırasında ikinci kaptan Türkay Moğul'un sıkışarak hayatını kaybetmesine ilişkin 5 kişi hakkında, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Zeytinburnu açıklarında bulunan Kamboçya bayraklı KYME isimli kuru yük gemisine, 3 Haziran 2014'te "Yıldıray 1" isimli acente servis botuyla kumanya ve sac yüklemesi yapıldığı anlatıldı. İddianamede, operatörlüğünü Ercan Diril'in yaptığı vincin boyunun yetersiz olması ve sac plakaları taşıyan halatların uzun olması nedeniyle yükleme işleminin güçlükle yapıldığı, geminin ikinci kaptanı Türkay Moğul'un da halatların boyunu kısaltabilmek için uğraş verdiği belirtildi. Moğul'un, sac plakalar ile küpeşte arasına girdiği sırada plakaların devrilmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, bilirkişi raporuna göre olayın gerçekleşmesinde şirketin yönetiminde olan şüpheliler Çağıl Bayülgen ve Ali Gözlük'ün sorumlu oldukları kaydedildi. İddianamede, şüpheliler Ali Gözlük, Çağıl Bayülgen ile vinç operatörü Ercan Diril, 1. Kaptan Elmidar Zaliyev ve Gemi Acenteliği Müdürü Asiye Güler'in, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
Zeytinburnu açıklarında demirli Kamboçya bayraklı kuru yük gemisinde malzemelerin yüklenmesi sırasında ikinci kaptan Türkay Moğul'un sıkışarak hayatını kaybetmesine ilişkin 5 kişi hakkında, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Zeytinburnu açıklarında bulunan Kamboçya bayraklı KYME isimli kuru yük gemisine, 3 Haziran 2014'te "Yıldıray 1" isimli acente servis botuyla kumanya ve sac yüklemesi yapıldığı anlatıldı.

İddianamede, operatörlüğünü Ercan Diril'in yaptığı vincin boyunun yetersiz olması ve sac plakaları taşıyan halatların uzun olması nedeniyle yükleme işleminin güçlükle yapıldığı, geminin ikinci kaptanı Türkay Moğul'un da halatların boyunu kısaltabilmek için uğraş verdiği belirtildi.

Moğul'un, sac plakalar ile küpeşte arasına girdiği sırada plakaların devrilmesi sonucu sıkışarak hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, bilirkişi raporuna göre olayın gerçekleşmesinde şirketin yönetiminde olan şüpheliler Çağıl Bayülgen ve Ali Gözlük'ün sorumlu oldukları kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Ali Gözlük, Çağıl Bayülgen ile vinç operatörü Ercan Diril, 1. Kaptan Elmidar Zaliyev ve Gemi Acenteliği Müdürü Asiye Güler'in, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.