Yusufiyeli Adnan Cengil ebediyete uğurlandı

O Ülkücü Hareketin isimsiz Kahramanlarından biriydi, yaşamı boyunca kendisini Ülkücü davaya adadı. 12 Eylül Darbesi sonrası Binlerce Ülkücü gibi tutuklandı cezaevine atıldı. Ne cezaevi ne de günlerce kendisine yapılan insanlık dışı muameleler onu davasından alı koymadı. Cezaevinde Binler Ülkücü gibi kendini davasına ve geleceğine adadı. Yiğit Delikanlı adam Yusufiyeli Adnan Cengil (Neron) özgürlüğüne kavuştuğunda yine canını son nefesine kadar davasının peşinde arkasında oldu. Taki 20 Mayıs 2015 Gece yarısına kadar, Yusufiyeli Adnan Cengil geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Acı Haber bütün ülkücü camiayı arkadaşlarını yasa boğdu. Son görev için Ülküdaşları, sevenleri, iş ve siyaset dünyası STK Başkanları Yenidoğan Camisinin avlusunu hınca hınç doldurdu. Kılınan Cenaze namazı ve alınan helalliklerin ardından Adnan Cengil aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları, Milletvekili Adayları Celal Adan, Ahmet Alparslan, Erdem Karakoç, Şeref Kanber, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver, MHP İlçe Başkanı Reşat Ok, CHP İlçe Yöneticileri, Zeytinburnu Ülkü Ocakları Başkanı Vural Cambul, İşadamları, Siyasetçiler, STK Başkanları ve Ülkücü Camianın önde gelen isimleri ve çok sayıda Zeytinburnulu katıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ