Geri Dönüşümde ‘Şenlik’ Var

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyaz Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Birol Yılmaz ve okul müdürlerinin katıldığı etkinlikte, Sezgin Elmas İlköğretim Okulu öğrencilerinin çevre ve geri dönüşüm temalı gösterileri velilerden büyük alkış aldı. 'Zeyco' ve 'Şişe Adam' da şovlarıyla etkinliğe renk kattı. Programda ayrıca 2. kademe öğrencileri, geri dönüşebilen malzemelerden tasarlanan elbiselerle defile yaptı.

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyaz Saka, belediye olarak geri dönüşüm ve çevre için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bugün burada yaşadığımız ve paylaştığımız anın tüm hayatımızı kapsaması lazım. Bu proje kapsamında bir damla atık yağ, bir tane pilin toprağa, suya karışmasını önlemek bile bizi için önemlidir. Çevre ve geri dönüşüm konusundaki duyarlılığımızı yaşayarak çocuklarımıza da aktaralım. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu da Zeytinburnu Belediyesi’nin çevre ve geri dönüşüm ile ilgili önemli, güzel işler yaptığını kaydetti. Öğrencilere kurallara uymaları ve başkaların haklarına riayet etme tavsiyesinde bulunan Hayırlıoğlu, böylelikle ileri ve çağdaş dünyanın standartlarına ulaşılabileceğini dile getirdi.