SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

‘Zeytinburnu’nun Kentsel Dönüşümü Her Zaman İlk Önceliğimiz Oldu’

KÜLTÜR 30.01.2020 - 23:28, Güncelleme: 30.01.2020 - 23:28
 

‘Zeytinburnu’nun Kentsel Dönüşümü Her Zaman İlk Önceliğimiz Oldu’

Elazığ ve Malatya depremlerinden sonra Türkiye’nin gündemine oturan kentsel dönüşüm tartışmaları üzerine konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk günden beri ilçenin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmak olduğunu, hâlihazırda devam eden dönüşüm çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Başkanla Akşam Çayı Seyitnizam Mahallesi programında vatandaşlarla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm konuları vardı. Elazığ ve Malatya depremlerinde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Arısoy, “Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Rabbim ülkemizi benzerlerinden ve beterinden korusun. Daha önce yaşadığımız felaketlerin aksine felaket bölgelerinde arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla yapıldı. Devlet yetkililerimiz soluğu orada aldılar. Zeytinburnu Belediyesi olarak, arama, kurtarma ekiplerimizi ve yardım malzemelerimizi bölgeye seferber etmek için hazırladık, ancak devletimizden talep gelmediği ve beklememiz söylendiği için bekledik. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi. Zeytinburnu’ndaki toplanma alanlarının sayısının İstanbul’daki tüm ilçelerin ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Arısoy, ilçedeki tüm yeşil alanların toplanma alanına dönüştürülmesi için çalışmaların yapıldığını, yakın zamanda inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin de bu anlamda efektif olarak kullanılabileceğini belirtti. Zeytinburnu’nun önümüzdeki 20 yıl boyunca ana gündem maddesinin kentsel dönüşüm olacağını bir kez daha hatırlatan Başkan Arısoy; “Hepinizin bildiği üzere Zeytinburnu Belediyesi’nde bir Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerimizi yakından takip ediyoruz. Yakın zamanda inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin hemen yanına kentsel dönüşümde kullanılmak üzere 20 bin metrekarelik bir rezerv konut alanı oluşturacağız. Evleri yenilenen vatandaşlarımız bu konutlarda misafir edilecekler.” diye konuştu. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ  
Elazığ ve Malatya depremlerinden sonra Türkiye’nin gündemine oturan kentsel dönüşüm tartışmaları üzerine konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk günden beri ilçenin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmak olduğunu, hâlihazırda devam eden dönüşüm çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Başkanla Akşam Çayı Seyitnizam Mahallesi programında vatandaşlarla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm konuları vardı. Elazığ ve Malatya depremlerinde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Arısoy, “Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Rabbim ülkemizi benzerlerinden ve beterinden korusun. Daha önce yaşadığımız felaketlerin aksine felaket bölgelerinde arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla yapıldı. Devlet yetkililerimiz soluğu orada aldılar. Zeytinburnu Belediyesi olarak, arama, kurtarma ekiplerimizi ve yardım malzemelerimizi bölgeye seferber etmek için hazırladık, ancak devletimizden talep gelmediği ve beklememiz söylendiği için bekledik. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Zeytinburnu’ndaki toplanma alanlarının sayısının İstanbul’daki tüm ilçelerin ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Arısoy, ilçedeki tüm yeşil alanların toplanma alanına dönüştürülmesi için çalışmaların yapıldığını, yakın zamanda inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin de bu anlamda efektif olarak kullanılabileceğini belirtti. Zeytinburnu’nun önümüzdeki 20 yıl boyunca ana gündem maddesinin kentsel dönüşüm olacağını bir kez daha hatırlatan Başkan Arısoy; “Hepinizin bildiği üzere Zeytinburnu Belediyesi’nde bir Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projelerimizi yakından takip ediyoruz. Yakın zamanda inşasına başlanacak olan 50 bin metrekarelik Millet Bahçesi’nin hemen yanına kentsel dönüşümde kullanılmak üzere 20 bin metrekarelik bir rezerv konut alanı oluşturacağız. Evleri yenilenen vatandaşlarımız bu konutlarda misafir edilecekler.” diye konuştu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.