SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’nu ‘En İyi Anlatan’ Karelerin Sahipleri Belli Oldu

KÜLTÜR 01.02.2020 - 22:49, Güncelleme: 01.02.2020 - 22:49
 

Zeytinburnu’nu ‘En İyi Anlatan’ Karelerin Sahipleri Belli Oldu

Zeytinburnu’nu ‘en iyi anlatan’ fotoğraf karelerinin kıyasıya yarıştığı ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 35 bin TL’lik para ödülü dağıtıldı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle bu yıl 9’uncusu organize edilen Zeytinburnu Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nın finali yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 35 bin TL para ödülü dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi bu sene de amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, Zeytinburnu’nun herhangi bir bölgesinde çekilmiş, renkli veya siyah-beyaz fotoğraflarla en iyi görüntü ve kompozisyonu aktarmak için yarıştılar. Yarışmanın birincisi ‘Çocuk Parkı’ temalı fotosuyla Fatih Balaman olurken, ikinciliği ‘Boya’ adlı kareyle Bekir Yeşiltaş, üçüncülüğü ise ‘Millet Kıraathanesi’ adlı çalışmayla Murat İbranoğlu kazandı. Ünlü Foto Muhabiri Coşkun Aral’ın seçici kurul üyeleri arasında yer aldığı jüride; İsmail Küçük, Murat Gür, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz gibi isimler yer aldı. Yarışma birincisine 6.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü sahibine 2.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahiplerine 1.000’er TL ve 30 adet Sergilenmeye Değer Eser sahibine ise 500’er TL para ödülü dağıtıldı. Öte yandan kitap haline getirilen tüm eserler aynı zamanda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir sergiyle 1 ay boyunca ziyarete açık olacak. BAŞKAN ARISOY; “TARİHE FOTOĞRAFLARLA NOT DÜŞÜYORUZ” Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu için geleneksel bir hale gelen ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışması’nın 9 yıl içerisinde Zeytinburnu’nun görsel hafızasına katkı anlamında önemli bir envanter oluşturduğuna değindi. Başkan Arısoy; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın yoğun olduğu yarışmamıza ilgi gösteren bu sanata gönül vermiş tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir seçki ortaya çıktı. Bu eserler ileriki dönemlerde Zeytinburnu’nun görsel tarihine ışık tutacaktır. Fotoğraf yarışmamıza önem vermeye devam edeceğiz. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’mizde eğitim alan fotoğrafçılarımızın çalışmalarının da dereceye girmiş olması bizleri ayrıca mutlu etti.” dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu’nu ‘en iyi anlatan’ fotoğraf karelerinin kıyasıya yarıştığı ve bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 35 bin TL’lik para ödülü dağıtıldı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle bu yıl 9’uncusu organize edilen Zeytinburnu Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nın finali yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 35 bin TL para ödülü dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi bu sene de amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, Zeytinburnu’nun herhangi bir bölgesinde çekilmiş, renkli veya siyah-beyaz fotoğraflarla en iyi görüntü ve kompozisyonu aktarmak için yarıştılar. Yarışmanın birincisi ‘Çocuk Parkı’ temalı fotosuyla Fatih Balaman olurken, ikinciliği ‘Boya’ adlı kareyle Bekir Yeşiltaş, üçüncülüğü ise ‘Millet Kıraathanesi’ adlı çalışmayla Murat İbranoğlu kazandı. Ünlü Foto Muhabiri Coşkun Aral’ın seçici kurul üyeleri arasında yer aldığı jüride; İsmail Küçük, Murat Gür, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz gibi isimler yer aldı. Yarışma birincisine 6.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü sahibine 2.000 TL, 5 adet Mansiyon Ödülü sahiplerine 1.000’er TL ve 30 adet Sergilenmeye Değer Eser sahibine ise 500’er TL para ödülü dağıtıldı. Öte yandan kitap haline getirilen tüm eserler aynı zamanda Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir sergiyle 1 ay boyunca ziyarete açık olacak.

BAŞKAN ARISOY; “TARİHE FOTOĞRAFLARLA NOT DÜŞÜYORUZ”

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu için geleneksel bir hale gelen ve bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Fotoğraf Yarışması’nın 9 yıl içerisinde Zeytinburnu’nun görsel hafızasına katkı anlamında önemli bir envanter oluşturduğuna değindi. Başkan Arısoy; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da katılımın yoğun olduğu yarışmamıza ilgi gösteren bu sanata gönül vermiş tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir seçki ortaya çıktı. Bu eserler ileriki dönemlerde Zeytinburnu’nun görsel tarihine ışık tutacaktır. Fotoğraf yarışmamıza önem vermeye devam edeceğiz. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’mizde eğitim alan fotoğrafçılarımızın çalışmalarının da dereceye girmiş olması bizleri ayrıca mutlu etti.” dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.