SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Uyuşturucu ile Mücadele Seferberliği

KÜLTÜR 16.02.2015 - 15:22, Güncelleme: 16.02.2015 - 15:22
 

Zeytinburnu'nda Uyuşturucu ile Mücadele Seferberliği

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin Zeytinburnu Belediyesi’yle madde bağımlılığına karşı ortaklaşa yürüttüğü “Hedef Sensin” adlı projede, beklenen sonuç alınmaya başlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Zeytinburnu Belediyesi'yle madde bağımlılığına karşı ortaklaşa yürüttüğü "Hedef Sensin" adlı projede, beklenen sonuç alınmaya başlandı. Proje kapsamında madde bağımlısı gençler tedavi ettirilerek, psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor.   Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan İstanbulNarkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, 2010 yılından bu yana Zeytinburnu Belediyesiyle ortaklaşa yürüttüğü "Hedef Sensin" adlı projede, tamamı madde bağımlılığı üzerine uzmanlaşmış bir ekip madde bağımlılığına karşı mücadelesini sürdürüyor.   "HEDEF SİZSİNİZ"   Zeytinburnu Belediyesi'nin yer tahsis etmesi üzerine faaliyetine hız veren ekip, Silivri'den Tuzla'ya kadar tüm okulları ve sokakları dolaşarak madde bağımlılığının zararlarını, madde bağımlılığına karşı mücadele etmenin yollarını ve bu mücadelede ailelere düşen görevleri anlatmaya çalışıyor.   "BİR KEREDEN BİR ŞEY DEĞİL, ÇOK ŞEY OLUR"   Yapılan araştırmalara göre madde bağımlılarının uyuşturucuyla tanışma hikayesi incelendiğinde hikayenin, "Bir kereden bir şey olmaz" sözüyle başladığı görülüyor. Bu konuda ailelere önemli görevler düştüğünü belirten birim yetkileri özellikle arkadaş seçimlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.   PSİKOLOJİK VE HUKUKSAL DANIŞMANLIK   Uyuşturucuyla Mücadele Birimi, madde bağımlılığını önlemenin yanı sıra; yüzde 65'i 14 ve 25 yaşlarından oluşan madde bağımlısı gençleri, gerekli olan tedavi merkezlerine yönlendirerek psikolojik danışmanlık ve hukuksal süreçleri devam eden kişilere ise hukuksal anlamda gerekli bilgilendirmeleri yaparak hukuksal danışmanlık hizmetini de sağlıyor.   Toplumda oluşmuş polis korkusunu kırarak sivil bir imaj oluşturmaya çalışan birim, proje kapsamında; çeşitli konserler, vapur turları, piknik, müze gezileri vb. birçok sosyal aktiviteleri düzenleyerek halkla içi içe geçmiş bir proje oluşturmayı amaçlıyor.   ZÜMRÜDÜANKA ÖDÜLÜ   Madde bağımlılığına karşı yürütülen projeler arasında Türkiye'de ilk ve tek ödüllü projeye sahip olmanın gururunu yaşayan Zeytinburnu Uyuşturucuyla Mücadele Birimi, bu sene Yeşilay tarafından "En Yeşilaycı Kurum" seçilerek Zümrüdüanka Ödülü'ne layık görüldü.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin Zeytinburnu Belediyesi’yle madde bağımlılığına karşı ortaklaşa yürüttüğü “Hedef Sensin” adlı projede, beklenen sonuç alınmaya başlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin Zeytinburnu Belediyesi'yle madde bağımlılığına karşı ortaklaşa yürüttüğü "Hedef Sensin" adlı projede, beklenen sonuç alınmaya başlandı. Proje kapsamında madde bağımlısı gençler tedavi ettirilerek, psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor.
 
Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan İstanbulNarkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nin, 2010 yılından bu yana Zeytinburnu Belediyesiyle ortaklaşa yürüttüğü "Hedef Sensin" adlı projede, tamamı madde bağımlılığı üzerine uzmanlaşmış bir ekip madde bağımlılığına karşı mücadelesini sürdürüyor.
 
"HEDEF SİZSİNİZ"
 
Zeytinburnu Belediyesi'nin yer tahsis etmesi üzerine faaliyetine hız veren ekip, Silivri'den Tuzla'ya kadar tüm okulları ve sokakları dolaşarak madde bağımlılığının zararlarını, madde bağımlılığına karşı mücadele etmenin yollarını ve bu mücadelede ailelere düşen görevleri anlatmaya çalışıyor.
 
"BİR KEREDEN BİR ŞEY DEĞİL, ÇOK ŞEY OLUR"
 
Yapılan araştırmalara göre madde bağımlılarının uyuşturucuyla tanışma hikayesi incelendiğinde hikayenin, "Bir kereden bir şey olmaz" sözüyle başladığı görülüyor. Bu konuda ailelere önemli görevler düştüğünü belirten birim yetkileri özellikle arkadaş seçimlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
 
PSİKOLOJİK VE HUKUKSAL DANIŞMANLIK
 
Uyuşturucuyla Mücadele Birimi, madde bağımlılığını önlemenin yanı sıra; yüzde 65'i 14 ve 25 yaşlarından oluşan madde bağımlısı gençleri, gerekli olan tedavi merkezlerine yönlendirerek psikolojik danışmanlık ve hukuksal süreçleri devam eden kişilere ise hukuksal anlamda gerekli bilgilendirmeleri yaparak hukuksal danışmanlık hizmetini de sağlıyor.
 
Toplumda oluşmuş polis korkusunu kırarak sivil bir imaj oluşturmaya çalışan birim, proje kapsamında; çeşitli konserler, vapur turları, piknik, müze gezileri vb. birçok sosyal aktiviteleri düzenleyerek halkla içi içe geçmiş bir proje oluşturmayı amaçlıyor.
 
ZÜMRÜDÜANKA ÖDÜLÜ
 
Madde bağımlılığına karşı yürütülen projeler arasında Türkiye'de ilk ve tek ödüllü projeye sahip olmanın gururunu yaşayan Zeytinburnu Uyuşturucuyla Mücadele Birimi, bu sene Yeşilay tarafından "En Yeşilaycı Kurum" seçilerek Zümrüdüanka Ödülü'ne layık görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.