SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Okullarda karne heyecanı yaşandı

EĞİTİM 23.01.2015 - 21:18, Güncelleme: 23.01.2015 - 21:18
 

Zeytinburnu'nda Okullarda karne heyecanı yaşandı

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci için yarıyıl tatili bugün başladı.

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Zeytinburnu’nda İlk yarı resmi kapanış töreni Saniye Sezgin Elmas İlköğretim okulunda yapıldı. Kapanış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Okul Müdürleri, İdareciler ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu Karnelerdeki not durumuna göre çocuklarımıza kesinlikle olmuşuz bir şeklide tepki göstermeyin. Kırıkları olan öğrencilerimiz bunları inşallah ikinci dönem biraz daha fala çalışarak düzeltecekler dedi. Törenin ev sahipliğini yapan İlçemizin eğitimdeki deneyimli isimlerinden okul müdürü Ali Akıllı Çok şükür 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunu kazasız belasız geride bıraktık. Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz 2 haftalık yarıyıl tatiline girdiler hem dinlensinler hem de ikinci yarıya fırsat buldukça hazırlık yapsınlar dedi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı, öğrencilere karne dağıtımıyla sona erdi. Karne dağıtımının ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Eğitim -öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak. Tatil sonrası sınav maratonu başlıyor İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci için yarıyıl tatili bugün başladı.

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Zeytinburnu’nda İlk yarı resmi kapanış töreni Saniye Sezgin Elmas İlköğretim okulunda yapıldı. Kapanış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Okul Müdürleri, İdareciler ve öğretmenler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu Karnelerdeki not durumuna göre çocuklarımıza kesinlikle olmuşuz bir şeklide tepki göstermeyin. Kırıkları olan öğrencilerimiz bunları inşallah ikinci dönem biraz daha fala çalışarak düzeltecekler dedi.

Törenin ev sahipliğini yapan İlçemizin eğitimdeki deneyimli isimlerinden okul müdürü Ali Akıllı Çok şükür 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunu kazasız belasız geride bıraktık. Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz 2 haftalık yarıyıl tatiline girdiler hem dinlensinler hem de ikinci yarıya fırsat buldukça hazırlık yapsınlar dedi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı, öğrencilere karne dağıtımıyla sona erdi. Karne dağıtımının ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Eğitim -öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak.
Tatil sonrası sınav maratonu başlıyor

İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.