SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda milyonluk gasp... Döviz bürosuna giden motokuryeye döverek çantasını gasp ettiler

GÜNDEM 31.03.2022 - 15:37, Güncelleme: 09.04.2022 - 11:09
 

Zeytinburnu'nda milyonluk gasp... Döviz bürosuna giden motokuryeye döverek çantasını gasp ettiler

İstanbul'da Kapalıçarşı'dan çıkan motosikletli döviz bürosu kuryesine Zeytinburnu'nda yabancı plakalı bir otomobil çarptı. Otomobilden inen 3 şüpheli, yere düşen kuryeyi döverek içinde 1 milyon lirayı aşkın para bulunan çantayı gasp etti. Şüpheliler olay yerinden uzaklaşırken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Kazlıçeşme Demirhane Caddesi üzerinde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, motosikletli döviz bürosu kuryesi Ömer Küçük, Kapalıçarşı'dan aldığı 1 buçuk milyon lirayı Zeytinburnu'ndaki döviz bürosuna götürmek için yola çıktı. Küçük, Kazlıçeşme'deki bir akaryakıt istasyonunun önüne geldiğinde yabancı plakalı bir otomobil, motosikletine arkadan çarptı. Motosikletli kurye çarpmanın etkisiyle yol kenarındaki dubaları devirerek yere düştü. Kazada bacağı kırılan motosikletli kuryeyi döven şüpheliler, içerisinde 1 milyondan fazla para bulunan çantayı gasp etti. Olayı fark eden akaryakıt istasyonu çalışanları otomobili tekmeleyerek şüphelileri durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı. Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yaşanan olay akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, otomobilin çarptığı motosikletin sürüklendiği görülüyor. Yere düşen motosikletli kurye şüpheliler tarafından dövülüyor. Para dolu çantayı gasp eden şüpheliler kayıplara karışıyor.Döviz bürosunu işleten Hayati Yılmaz, "25 yıldır bu işin içindeyim. Zaman zaman bu türlü soygun, gasp olayları oluyor. Mümkün olduğu kadar dikkat ediyoruz. Bugün elemanımızı sabah erkenden Kapalıçarşı'ya gönderdim. Oradan yüklü bir miktar TL alıp sahil yolundan Zeytinburnu Yedikule'den içeri giriyor. Akaryakıt istasyonunun önünde yabancı plakalı bir araç ona çarpıyor. Üzerindeki parayı ve çantayı olduğu gibi alıp kaçıyorlar. Akaryakıt istasyonundaki arkadaşlar da soygun olduğunu son anda fark edip arabayı tekmeliyorlar. Elemanımızın da ayağı kırıldı" dedi. Bu tür soygunların sıkça yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Üzgünüz, bu türlü soygunlar son zamanda ülkemizde, özellikle büyük kentlerde çok fazla oluyor. Biz bu paraları çok zor kazanıyoruz. İnanıyoruz, emniyet teşkilatı iyi çalışıyor ama bu işlerin bulunması için en kısa sürede gereken tedbirlerin alınması ve daha gayretli çalışmalarını arzu ediyoruz. Emniyet teşkilatımızdan, 60 - 70 bin Euro kaybım var. Onun karşılığında TL getiriyordu. Aşağı yukarı 1 buçuk milyon TL" diye konuştu.Kapalıçarşı'da döviz sattıklarını söyleyen Yılmaz, "Oradan para getiriyorlar bize. Yine alıp yine gönderiyoruz. 3 Mart günü de başka dövizci Zeytinburnu'nda arkadaşımız da Yenikapı'da öyle bir hadisesi oldu o da yabancı plakalı birisiydi. Bunlara daha çok dikkat edilmesini istiyoruz. Ülkemizde cirit atıyorlar. Biz başka ülkeye gittiğimiz zaman oralarda gezmeye korkuyoruz. Kayboluruz diye ama onlar gelip bizim ülkede soygun yapıyorlar. Bu durum bizi fazlasıyla üzüyor" şeklinde konuştu.Olayın muhtemelen takip sonucu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Kapalıçarşı'dan çıkarken haber vermişler. Çünkü bizim motorcumuzu kolay kolay yakalayamazlar. Sahilde bir yerde beklemişlerdir. Takip etmişlerdir, plakayı verip" dedi.
İstanbul'da Kapalıçarşı'dan çıkan motosikletli döviz bürosu kuryesine Zeytinburnu'nda yabancı plakalı bir otomobil çarptı. Otomobilden inen 3 şüpheli, yere düşen kuryeyi döverek içinde 1 milyon lirayı aşkın para bulunan çantayı gasp etti. Şüpheliler olay yerinden uzaklaşırken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Kazlıçeşme Demirhane Caddesi üzerinde saat 10.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, motosikletli döviz bürosu kuryesi Ömer Küçük, Kapalıçarşı'dan aldığı 1 buçuk milyon lirayı Zeytinburnu'ndaki döviz bürosuna götürmek için yola çıktı. Küçük, Kazlıçeşme'deki bir akaryakıt istasyonunun önüne geldiğinde yabancı plakalı bir otomobil, motosikletine arkadan çarptı. Motosikletli kurye çarpmanın etkisiyle yol kenarındaki dubaları devirerek yere düştü. Kazada bacağı kırılan motosikletli kuryeyi döven şüpheliler, içerisinde 1 milyondan fazla para bulunan çantayı gasp etti. Olayı fark eden akaryakıt istasyonu çalışanları otomobili tekmeleyerek şüphelileri durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı. Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Yaşanan olay akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, otomobilin çarptığı motosikletin sürüklendiği görülüyor. Yere düşen motosikletli kurye şüpheliler tarafından dövülüyor. Para dolu çantayı gasp eden şüpheliler kayıplara karışıyor.Döviz bürosunu işleten Hayati Yılmaz, "25 yıldır bu işin içindeyim. Zaman zaman bu türlü soygun, gasp olayları oluyor. Mümkün olduğu kadar dikkat ediyoruz. Bugün elemanımızı sabah erkenden Kapalıçarşı'ya gönderdim. Oradan yüklü bir miktar TL alıp sahil yolundan Zeytinburnu Yedikule'den içeri giriyor. Akaryakıt istasyonunun önünde yabancı plakalı bir araç ona çarpıyor. Üzerindeki parayı ve çantayı olduğu gibi alıp kaçıyorlar. Akaryakıt istasyonundaki arkadaşlar da soygun olduğunu son anda fark edip arabayı tekmeliyorlar. Elemanımızın da ayağı kırıldı" dedi.

Bu tür soygunların sıkça yaşandığını dile getiren Yılmaz, "Üzgünüz, bu türlü soygunlar son zamanda ülkemizde, özellikle büyük kentlerde çok fazla oluyor. Biz bu paraları çok zor kazanıyoruz. İnanıyoruz, emniyet teşkilatı iyi çalışıyor ama bu işlerin bulunması için en kısa sürede gereken tedbirlerin alınması ve daha gayretli çalışmalarını arzu ediyoruz. Emniyet teşkilatımızdan, 60 - 70 bin Euro kaybım var. Onun karşılığında TL getiriyordu. Aşağı yukarı 1 buçuk milyon TL" diye konuştu.Kapalıçarşı'da döviz sattıklarını söyleyen Yılmaz, "Oradan para getiriyorlar bize. Yine alıp yine gönderiyoruz. 3 Mart günü de başka dövizci Zeytinburnu'nda arkadaşımız da Yenikapı'da öyle bir hadisesi oldu o da yabancı plakalı birisiydi. Bunlara daha çok dikkat edilmesini istiyoruz. Ülkemizde cirit atıyorlar. Biz başka ülkeye gittiğimiz zaman oralarda gezmeye korkuyoruz. Kayboluruz diye ama onlar gelip bizim ülkede soygun yapıyorlar. Bu durum bizi fazlasıyla üzüyor" şeklinde konuştu.Olayın muhtemelen takip sonucu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Kapalıçarşı'dan çıkarken haber vermişler. Çünkü bizim motorcumuzu kolay kolay yakalayamazlar. Sahilde bir yerde beklemişlerdir. Takip etmişlerdir, plakayı verip" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.